לדעת אישה - עמוס עוז

לדעת אישה - עמוס עוז

שלום! אני חדשה בפורום, ממאוכבי פורום ספרים של YNET ... סיימתי אתמול לקרוא את לדעת אישה של עמוס עוז ורציתי לדעת מה דעתכם עליו - אהבתם? שנאתם? הבנתם? אני מודה שמכעט התייאשתי באמצע אבל משהו גרם לי להשאר עד הסוף בכל זאת. ספר כבד שגורם לחשוב מה בעצם נותן לחיים את טעמם... באיזו נקודה לדעתכם, הגיבור , יואל , עובר את המפנה ?

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ואני לא יודעת לענות לך, עדיין לא קראתי את זה
אבל אישית מאוד התאכזבתי מ"סיפור על אהבה וחושך" שלו. אצל עוז זה יום ככה ויום ככה. יש לו כמה ספרים מצויינים וכמה שהם נפילה.

אגיד לך את האמת

אני לא משתגעת על עמוס עוז... ולא קראתי הרבה ספרים שלו. קופסה שחורה היה טוב בעיניי, קראתי אותו לפני כעשור. מיכאל שלי שעמם אותי עד מוות ודיכא אותי אפילו. גם לדעת אישה ספר מאד כבד ומדכא אבל אהבתי, כי הוא נוגע במשמעות החיים ומתאר אדם שלא מבין מה עובר עליו כאשר הוא בעצם בתהליך של אבל ויציאה ממנו. מספר פעמים במהלך הספר הוא מזכיר את זה שמתישהו במהלך החיים יש רגע אחד שצריך להיות עירניים לו ו"לתפוס אותו" כי הוא הרגע שבו משמעות החיים מתבהרת לנו. כנראה שאני באותו הרגע לא הייתי עירנית במיוחד כי פיספסתי את הנקודה שבה הגיבור עובר את המיפנה ומה גורם לזה. יש לי כמה ניחושים לגורם אבל אני לא בטוחה ולכן רציתי לשמוע מיושבי הפורום מה דעתם.

Rivendell

New member
גם אני מאוד אהבתי את "קופסא שחורה"

וחוץ מזה אם יבוא לך להרחיב קצת על "לדעת אישה" אני אשמח להוסיף את זה למאמרי הפורום. מה שכתבת נשמע מעניין.

דוסטו

New member
אהלן ../images/Emo108.gif, פליטת YNET

רק באת כבר הלכת? הקליקה הוירטואלית הנשלטת ע"י אסתי וההנהלה שברה אותך כ"כ מהר? אני מגדיר את 'לדעת אישה' כספר משכורת. זה מה קורה כאשר הוצאת ספרים מחליטה לתת משכורת חודשית לסופר שהוא סוציאליסט בנשמתו. מרוב תחושת אשמה וחובה להצדיק את התשלום הוא שולף את העוגה מהתנור בטרם עת ומוציא את 'לדעת אישה', 'המצב השלישי' ו'אל תגידי לילה'. אם שם המחבר עליהם היה שימחה שרוני היו אומרים "יש כשרון". היות וכתוב על זה 'עמוס עוז' -קוויקי מאכזב. עד לשלישיה ה'פיתתית' (מלשון פיתה) הזו, קראתי בהנאה כל מה שעוז כתב, ונהניתי. מהספור ומהעברית. חזרתי לאהוב אותו עם 'אהבה וחושך' שהוא מסע אל תוך הזכרון והחוצה ממנו נהדר.

הי דוסטו../images/Emo108.gif

קראתי את התגובה שלך לשאלה שלי גם בפורום של YNET האמת היא שזו לא הפעם הראשונה שכתבתי שם, כבר היו פעמים בעבר אבל לא זכיתי להתייחסות יותר מדי רצינית וגם לא יותר מדי נעימה ואני מעדיפה לבלות את זמני במקומות בהם נעים לי. כאן נראה לי שיותר נעים. האמנם לדעת אישה ספר כל כך גרוע? אני לא חשבתי כך. הספר הזה באמת עורר אותי לחשוב. ובכל מקרה אני אחכה לשמוע אם יש מישהו שעקב אחר הדמות הראשית ויודע לענות לי על השאלה שלי לגביה. תודה בכל אופן

למעלה