לדעתכם...

Slayerized

New member
לדעתכם...

אם דמות בCall of Cthulhu מקבלת מברק מחבר ותיק להגיע בדחיפות לעיר כלשהי בשביל משהו מאוד חשוב, מגיעה, רק בשביל לקבל את הבשורה שאותו חבר נרצח לפני יומיים-שלושה - צריך לעשות גלגול שפיות? ואם כן, אז כמה? תודה עמית

exit_from_here

New member
שאלה נחמדה

לדעתי זה תלוי בשה"מ וגילגול הקוביה צריך להיות בקוביה של 100 לפי החוכמה של השחקן

Slayerized

New member
כשאת אומרת חוכמה

את מתכוונת למה? Intelligence? אגב, עוד משהו... אני עכשיו מתווכח עם חבר: גלגולי שפיות רק לדברים ממש ממש קיצוניים / על-טבעיים, או שלמשל דברים כמו לעבור תאונת דרכים (קשה) דורשים גם הם גלגול שפיות? זאת אומנם חוויה מאוד לא נעימה, אבל עדיין, היא הגיונית, במובן מסוים. מה אתם אומרים?

exit_from_here

New member
אתה* אומר* מתכוון*

לא יודע לא יצא לי ממש להתעסק עם גילגולי שפיות ולדעתי שפיות זה תלוי בשה"מ זה יכול להיות שהש"המ מחליט אם וכמה השחקן מאבד את השפיות. וכן,Intelligence אבל זה גם תלוי באישיות של השחקן אבל לדעתי תשאל את אחד המומחים פה לא אותי...

hsotrt

New member
../images/Emo32.gif טופיק

למה אתם משחקים עם הכללים המעפנים של COC?? זה ממש הורס לי את רצף העלילה, המתח, הפחד... (בתור DM...) וחוץ מזה קוביות לא יכול לקבוע את מידת השפיות שלך או עד כמה היא הופרה משלוותה... :)

exit_from_here

New member
לא הבנת אותי

אמרתי שאם משתמשים בקוביות אז שיהיה 100 ולפי האינטליגנציה אבל אני בעד הדבר השני שהבאתי שזה השה"מ קובע.

BluePrint

New member
עם כל הכבוד לחוקים

שפיות של הדמות לא צריכה להיות בכלל נתון כתוב אלא תלויה בשחקן בלבד. אם שחקן רוצה שדמותו תשתגע, אז הוא ישחק אותה כך. לגלגל קוביה בשביל לדעת אם הדמות שלך איבדה את השפיות, זה כמו ששה"ם יגיד לך שאתה לא יכול לעשות מה שרצית בגלל שזה נוגד את הנטיה של הדמות. זה מתחיל להיות כמו משחק מחשב שבו יש מקומות שאי אפשר להגיע אליהם.

Slayerized

New member
אבל אז המשחק יהפוך ל...

ויכוח אינסופי על האם צריך לאבד שפיות או לא.

BluePrint

New member
שחקן טוב (לא, לא אני)

ידע מספיק על הדמות שלו בשביל להחליט אם זה "הקש ששבר את האחיזה במציאות של הגמל". אבל אם שה"ם חושב הדמות צריכה להשתגע הוא יסכם זאת השחקן. (אני בטוח שכל אחד יסכים להשתגע לפחות ל48 שעות)

snift

New member
איבדתי את השפיות הרבה פעמים

(במציאות רק פעם אחת). רוב המקרים זו היתה החלטה שלי, ופעם או פעמיים זה היה בגלל שה - DM החליט שזה מה שקורה.

למעלה