לדעתי

sl 3977

New member
לדעתי

צריך לבטל את האפודות הזוהרות של המשא"ז הקלאסי או לבטל את המשא"ז הקלאסי בכלל ולהשאיר רק את היח"מ זה לא בסדר שמתנדבים מבצעים את תפקידם ללא מדי משטרה רגילים ולחייב אותם ללבוש מדי משטרה כחולים כדי שיראו שוטרים לכל דבר ועניין לדעתי כל המתנדבים כולל קלאסי לא כולל את הבילוש צריך לחייב אותם ללבוש מדי משטרה כחולים שיש מתנדבי קלאסי בשטח אני לא מרגיש בטוח אך שיש שוטרים במדים או בלשים בשטח אני כן מרגיש בטוח ומוגן מה אתם אומרים?

שלום30

New member
לדעתי

מתנדבי המשא"ז הקלאסי תורמים הרבה למניעת ותפיסת עבריינים גם כשאינם לבושים במדי שוטר. הם העין הראשונה בשטח ובמקרה הצורך יכולים לזמן לאירוע שוטר במדים לסיוע. אם היו מתירים לכולם ללבוש מדי שוטר - הנה מה טוב, אך לא כך הדבר, וזהו ההבדל בין הקלאסי לבין היח"מ וכמובן לבין השוטרים. הרגשת בטחון בסביבת המתנדבים הינה רק חלק מתוצאות פעילות המתנדבים באיזורים השונים, ועובדה שאתה כן מוכן להרגיש בטוח בסביבת בלשים שאינם לובשי מדים (שהם שוטרים לכל דבר) וזה שאתה ואחרים לא מרגישים בטחון בסביבת מתנדבי הקלאסי - אינה סיבה לבטל את הקלאסיים מאחר ותרומתם למערכת רבה יותר ממה שמורגש.

silvio3

New member
דעתי

אין צורך לבטל את קלאסי כמו ששלום אמר אבל עדיף שהם ילבשו חולצות עם סמל משטרה במקום האפודות אבל כשהם יוצאים מהרכב עדיף שיהיה איתם גם זוהרת שיראו אותם

sl 3977

New member
האם גם למתנדבי

הקלאסי יש סמכות לעצור ולהשתמש בכוח בעת הצורך? האם מתנדבי הקלאסי נושאים עימם אזיקים ואקדח עם כבר מעכבים אותי לבדיקה שיגרתית אני לא רוצה שזו תהיה שוטרת או מתנדבי קלאסי ואני מפחד ששוטרים או מתנדבים ידברו אליי בגסות ואני לא רוצה שזה יקרה לי בצפון ת"א אין בכלל מתנדבי קלאסי נכון?

silvio3

New member
תקשיב

למתנדב יש סמכויות של שוטר אך מוגבלות אלא אם הוא עם שוטר ואז יש לו סמכות כמו של שוטר אז זאת אומרת ששיש להם זכות לעכב אותך או לעצור אותך ואם אתה מתנדג לעיכוב אז אתה עצור ויש סמכות להשתמש בכח אם אתה מתנגד יש כאלה מתנדבים שמסתובבים עם אזיקים ואקדח ויש גם מתנדב קלאסי במדים

לדעתי

כול היחידות טובות וכול אחד בתפקיד שלה וכמו שכתבו כאן לא צריך לבטל כלום על טעם ועל ריח אין להתווכח

זהו שאף אחד לא שאל את דעתך!

שלדעתי בתור אחד שמתנדב 7 שנים במשטרה (קלאסי) ושנה וחצי במרחב יפת"ח בת"א ראיתי דברים מעולם ואף למדתי המון מהקורסים שעברתי. מה זה משמר אזרחי אתה יודע בכלל איך הוא התחיל? כשתבגר ושלא תכתוב שטויות אנחנו נענה לך ברצינות

sl 3977

New member
אני לא מדבר שטויות!

אני בסך הכל רוצה שיהיה כמה שהמשטרה תשקיע בבילוש יותר משאבים מאשר בסיור ובמשא"ז קלאסי וגם תעודד יותר מתנדבים להתנדב למשא"ז בילוש

מתנדב

New member
לדעתי אסור לבטל את האפודות

ההרגשה הבטחונית שהאזרחים מרגישים זה גם כשהקלאסי נמצאים בשטח עם האפודים הזוהרים, אמנם לשוטרים הכחולים יש יותר נסיון, אך לקלאסי גם הם יודעים והם הצליחו הרבה לשמור על רגיעה ולהעניק בטחון לאזרחים גם עם האפודים הזוהרים...

sl 3977

New member
אני

כבר כתבתי מכתב למפקד מרחב ירקון תנ"צ חגי דותן שיגביר את הבילוש באיזור צפון ת"א באיזור בו אני גר אני מעדיף משטרה כחולה או בילוש או מתנדבי יח"מ במדים ולא משא"ז קלאסי ובאיזור בו אני גר יש לי זכות לבקש כזה דבר

sl 3977

New member
שכחתי

לציין שבאיזור בו אני גר אני מעדיף גם ובמיוחד סיורים של יס"מ ומג"ב כשהיחידות האלו בשטח הרגשת הביטחון שלי כפולה ומכופלת סליחה על הטעות הרי אף אחד לא מושלם לא? לכל המתנדבים והשוטרים בפורום שימרו על עצמכם תחזרו הביתה בשלום וצהריים טובים לכם

מתנדב

New member
אין לך את הזכות לבקש שאתה לא רוצה

מתנדבי קלאסי, ואף אחד גם לא ימנע ממתנדבי קלאסי לסייר באזור שלכם...

sl 3977

New member
ועוד איך

יש לי זכות לבקש ולהמליץ שלא יסיירו מתנדבי קלאסי באיזור שלי שכחת? אנחנו חיים במדינה דמוקרטית ולא במדינה דיקטטורית

בתור אזרח שגר ב...

אולי אני אשלח מכתב לראש את"ן ואבקש שלא יהיו ניידות תנועה. כי אני לא אוהב את האור אדם כחול?

אוקי

כמה דברים כפי שציינתי אני מתנדב המון שנים התווספו לאק"מ המון יחידות חדשות אם אותה רוצה להתקדם ולעבור ליחדה אתה יכול לעשות את זה בלי שום בעיה- 1-כמו ששי(מתנדב) כתב -שרואים אותנו בשטח אני יכול להגיד לך שאתמול הייתי במשמרת כל שהיא וממש ראו את כל החבר'ה של האק"מ גם אזרחים שהו מה פשר כל הכוחות של האק"מ בשטח- בכל מקום בעיר אתה רואה צהוב (חוץ מהפועלי נקיון
) זה נותן הרגשה בטוחה אתה לא יודע עד כמה. 2-לא כל התקציב צריך להגיע לבילוש/ סיור/ימע"ר- אלה ליחידות אחרות של הקלאסי- לכל מני קורסים שיוצאים גדנ"עות מפקדות נוער. שאני רואה את מפקדת נוער אצלי בעיר אני ממש נהנה לראות אותם איך הם מתפקדים כמו שוטרים לוקחים אירועים פועלים שצורה שוטפת - שלא תחשבו שאני בא להתחנף אלה בא להחמיא. רואים יש נוכחות שלהם ושל שאר הניידות של האק"מ בעיר. עובדים כמו שוטרים רגילים.

sl 3977

New member
אני לא רואה בכלל צהוב בעיר תל אביב

מה עם השוטרים במדים אתם תופסים את מקומם? הלוואי אני יכתוב הצעה למפקד אק"מ שיחליף את הלבוש של כל מתנדבי הקלאסי למדים כחולים זה יותר מכובד ויותר יפה מה מתנדבי קלאסי עושים במקרים בהם הם נתקלים בעבריינים מאוד אלימים ומסוכנים?

sl 3977

New member
מזה ימע"ר?

למה יש משא"ז נוער צריך לבטל את משא"ז הנוער לדעתי ולהתיר התנדבות אך ורק מגיל 18 ומעלה כמו שמתירים אלכוהול והנאה מתעשיית המין אך ורק מגיל 18 ומעלה לנוער במשא"ז אין סמכות לעצור ואני אדרוש בצורה נחרצת לדבר אך רק עם שוטר או מתנדב במדים וצריך להוציא תקנה שתאסור על שוטרות לעצור גברים ושתאסור על שוטרים לעצור נשים ושתמיד יהיה צוות מוגבר סיור או בילוש שיהיה בו מספר רב של שוטרים ומספר של שוטרות כדי שצוות הסיור יתחשב בצורכיהם של הדתיים

silvio3

New member
שיבטלו אותך

ימע"ר - יחידת מניעת עברינות נוער אולי תפסיק לרשום שטויות אתה לא יודע כמה הנערים האלה עושים עבודה נהדרת הם באים מרצונם החופשי כדי לתת גיבוי כדי שאתה ואנשים אחרים יהיו מוגנים ואתה מזלזל בהם?

sl 3977

New member
בכזות צורה

אתה מדבר אלי ועוד מעיז לכתוב לי הלוואי שתמות במילים אחרות? שאתה לא מסכים אם הדעות שלי silvio אתה חוצפן וגס רוח שכתבת שיבטלו אותי במילים אחרות מנהלי הפורום אתם מרשים לו לדבר בצורה כזאת מחפירה ובוטה? במילים אחרות הוא כתב לי הלוואי שאמות אשמח אם תמחקו לצמיתות את הודעתו המזעזעת של silvio

אבו שפם

New member
אורי...תאמין לי שעד עכשיו....

אין לי מושג מה אתה רוצה.... סתם שאלת תם.... אתה בן 19.... למה אתה לא בצבא??? נלחם לצד שאל הלוחמים שנלחמים כרגע??? מה אתה מפקד גזרה צפון תל אביב??? אתה רוצה.... שבילוש ישמור על הבית שלך... מה זה תוכנית כבקשתך??? ..... אצלנו בצפון אומרים על זה..... אין שכל .... אין דאגות..... סליחה מראש באם נפגעתה ממה שאמרתי...

למעלה