אהבתי את דבריך, חלקית
למעט מה שאמרת על ההיא החילונית שבחרה הודות לאינטלקט של "עצמה". מסופקתני אם לנורמות החברתיות ולחינוך שקיבלה, גם במסרים לא ישירים, הן מהוריה והן מהחברה, מהטלויזיה, מהסביבה, מהגן, מבית הספר, לא סייעו להחלטה זו. אין ספק שהיא מושפעת כמו כולנו בעצם, בל ניתמם. נכון שהיא לא אשמה, אך עדיין לא הייתי אומרת שהחלטתה אוביקטיבית ומושכלת גרידא. לו החינוך היה שוויוני, אני משוכנעת שהחלטתה "המושכלת" היתה מתבצעת לא בדיוק באותו אופן (אם היה לה אח עם אותו חינוך ואותו מוסר, האם אתה בטוח שהוא היה נוהג באותו אופן? שומר בתוליו לאישה שינשא לה?). ועוד דבר מאוד חשוב: צר לי על הביטוי, אבל אתה חי בסרט אם אתה חושב שאין שוויון ויש דיכוי נשים רק בעולם החרדי\דתי. זה קיים כאן ועכשיו אצלנו, אצלי ואצלך באוכלוסיה החילונית ליברלית אלק. אפילו העובדה שרוב הסיכויים שגבר במקצוע שלי במעמד שלי יקודם מהר יותר ממני כי אני אולי אכנס להריוןמתישהו אבוי לבושה, או העובדה שיש גברים חילוניים שנרתעים מאישה ששכבה עם אותו מספר של פרטנרים כמוהו (אולי לא אתה, אבל יש כאלו וזה רק בגלל חינוך ונורמות ששופטים נשים באופן שונה מגברים), או העובדה שעשרות נשים חילוניות נרצחו על ידי גברים חילוניים במדינת ישראל, או העובדה שבבסיס של חיל אויר, גברים צעירים ונאלחים תפסו טרמפ על נערה בת 12 מתסובכת ובעלת מצוקות נפשיות ומיניות מוקצנת, וזיינו אותה(אנסו אותה בעיניים שלי) זה אחר זה "כי היא רצתה והסכימה", מה שמסופקתני היה קורה במקרה ההפוך (ושוב למה? חינוך קלוקל, נורמות נוראיות). קצרה היריעה, אבל מדהים אותי שאנשים לא מודעים לכמה המצב רע בכל הנוגע לחינוך במדינת ישראל, ואתה בעצמך עלול להעביר כאלו מסרים לבת הקטנה שלך יום אחד, אם לא תשים לב גם לפרטים הקטנים (ואולי לא, כמובן, ניתן לך קרדיט כי אני לא מכירה אותך וסתם לוקחת אותך כדוגמת גבר ממוצע). מה שאני אומרת הוא שבעזרת חינוך נוכל לשפר דברים ולגרום לעולם להפסיק לדכא נשים (ועוד לא התחלתי לדבר על כריתת דגדגנים באפריקה, פיטום נשים, הרעבת נשים את עצמן, ובבקשה אל תגיד לי שהן עושות את זה מרצונן החופשי או כי הן "מטומטמות" וכו').