לדעתי....

daniella1980

New member
נו אז מה

הרבה אנשים משחקים אותה צוחקים ונהנים להשעשע בהכללות (שלא באו יש מאין אצלם בראש), בעיני יש בזה טעם נפגם ומיותר, אני משוכנעת שקבוצת המוכללים ובמקרה שלך המוכללות, תקבל את זה ברוח טובה כמובן.

דרדקן

New member
חליק, למה כזאת כבדות על הבוקר?

אם לא נצחק על זה, על מה במטותא אפשר לצחוק? סטראוטיפים, כמה שהם מכוערים בכל זאת נשענים על משהו, הם לא סתם באים לעולם ומשום מקום. אני מכיר באופן אישי אישה אחת שרצתה לשמור את בתוליה לאדם עימו תתחתן, אז חוץ ממין אוראלי ואנאלי היא לא איבדה את בתוליה, וקרום הבתולים נשאר שלם. נו בחיאת מה זה השטויות האלה. אני חלילה לא אומר שכל מי ששומרת עצמה לחתונה זה אבל אני לא רואה סיבה לצחוק על זה בקונטקס בו זה עלה כאן. מצד שני כמובן שלא הייתי מתחיל שרשור תחת הכותרת "כל החרדיות והנשים ששומרות על בתוליהן עד החתונה מקבלות בתחת ומוצצות" כי ברור לי שזה לא נכון. וזה כל ההבדל בין הצחוקים של מריה ושלי ובין הקביעה של הניאנדרטל פרנהייט. אבל למה לא לצחוק על זה? ואם כבר בהומור שחור עסקינן, מה מצחיק אותך בבקשה?

daniella1980

New member
אז אני חושבת שזה שהמצב

כזה (לדוגמא האישה ששומרת על בתוליה כי הכניסו לה לראש שהיא צריכה להיות "טהורה" בשביל הוד גדולתו הגבר שיכבוש אותה וישא אותה לאישה ויגאל אותה מיסורי העולם), לא אומר שהוא לא צריך להשתנות. זה שנשים מדוכאות (וזו עובדה קיימת, אל תבקש ממני נתונים סטטיסטים ברורים מאליהם), לא אומר שזה בסדר. אתה רוצה לצחוק על זה, יופי לך. אני מאמינה שבדיוק בפרטים הקטנים האלו של איך גבר ממוצע (נניח אתה) או אישה ממוצעת (נניח "מריה הקדושה") מתייחסים לזה בקלות ראש - בדיוק שם יכול להווצר השינוי בראייה המעוותת. גם אם לך "ברור שזה לא נכון", ברגע שאתה צוחק על זה, אתה נותן גופשנקא כלשהי, או מתייחס לזה בקלות דעת, ואני רואה בזה נתינת יד לקיבוע הנורמות הארכאיות.

דרדקן

New member
דניאלה, (אפשר לקרוא לך דניאלה?)

ממש לא מבקש סטטיסטיקות, אני מסכים איתך בכל פה ולב שזה אחד החוליים הגדולים ביותר של החברה האורתודוקסית ולאו דווקא רק ביהדות, וד"א זו אחת הסיבות העיקריות לסלידתי העמוקה מדת. נראה לי גם שרוב האנשים כאן בפורום (משוטטותי הקצרה כאן) מאמינים בזה שהדיכוי של נשים לא יכול ולא צריך להימשך ולכן דווקא כאן בדיחה מסוג זה אינה מזיקה ולהיפך. עם זאת לא מריה ולא אני התייחסנו בקלות למצב הזה, התייחסנו לאבסורד שהוא יוצר ואם יורשה לי, לטמטום החשיבתי שגורם לנשים כאלה לקיים מין אוראלי ואנאלי רק כדי לא לפגוע בבתוליהן היקרים ובאמת לא צריך להאשים את החברה בכל דבר. יש מספיק אנשים שהחליטו שזה לא מתאים להם ויצאו מזה. ואם כבר אז אני חושב שזה לא נותן לזה גושפנקא רשמית אלא זועק לשמיים בזין הידיעה תראו איזה אבסורד. ואותה אישה עליה דיברתי לא באה מבית חרדי, אפילו לא מבית דתי, זו היתה בחירה שלה לשמור על קרום בתוליה היקר והיא היתה בעלת מספיק אינטלקט לבחור בעצמה. ועוד דבר, אני ממוצע? אני מוחה! ודבר אחרון, מה בכל זאת מצחיק אותך?

daniella1980

New member
אהבתי את דבריך, חלקית

למעט מה שאמרת על ההיא החילונית שבחרה הודות לאינטלקט של "עצמה". מסופקתני אם לנורמות החברתיות ולחינוך שקיבלה, גם במסרים לא ישירים, הן מהוריה והן מהחברה, מהטלויזיה, מהסביבה, מהגן, מבית הספר, לא סייעו להחלטה זו. אין ספק שהיא מושפעת כמו כולנו בעצם, בל ניתמם. נכון שהיא לא אשמה, אך עדיין לא הייתי אומרת שהחלטתה אוביקטיבית ומושכלת גרידא. לו החינוך היה שוויוני, אני משוכנעת שהחלטתה "המושכלת" היתה מתבצעת לא בדיוק באותו אופן (אם היה לה אח עם אותו חינוך ואותו מוסר, האם אתה בטוח שהוא היה נוהג באותו אופן? שומר בתוליו לאישה שינשא לה?). ועוד דבר מאוד חשוב: צר לי על הביטוי, אבל אתה חי בסרט אם אתה חושב שאין שוויון ויש דיכוי נשים רק בעולם החרדי\דתי. זה קיים כאן ועכשיו אצלנו, אצלי ואצלך באוכלוסיה החילונית ליברלית אלק. אפילו העובדה שרוב הסיכויים שגבר במקצוע שלי במעמד שלי יקודם מהר יותר ממני כי אני אולי אכנס להריוןמתישהו אבוי לבושה, או העובדה שיש גברים חילוניים שנרתעים מאישה ששכבה עם אותו מספר של פרטנרים כמוהו (אולי לא אתה, אבל יש כאלו וזה רק בגלל חינוך ונורמות ששופטים נשים באופן שונה מגברים), או העובדה שעשרות נשים חילוניות נרצחו על ידי גברים חילוניים במדינת ישראל, או העובדה שבבסיס של חיל אויר, גברים צעירים ונאלחים תפסו טרמפ על נערה בת 12 מתסובכת ובעלת מצוקות נפשיות ומיניות מוקצנת, וזיינו אותה(אנסו אותה בעיניים שלי) זה אחר זה "כי היא רצתה והסכימה", מה שמסופקתני היה קורה במקרה ההפוך (ושוב למה? חינוך קלוקל, נורמות נוראיות). קצרה היריעה, אבל מדהים אותי שאנשים לא מודעים לכמה המצב רע בכל הנוגע לחינוך במדינת ישראל, ואתה בעצמך עלול להעביר כאלו מסרים לבת הקטנה שלך יום אחד, אם לא תשים לב גם לפרטים הקטנים (ואולי לא, כמובן, ניתן לך קרדיט כי אני לא מכירה אותך וסתם לוקחת אותך כדוגמת גבר ממוצע). מה שאני אומרת הוא שבעזרת חינוך נוכל לשפר דברים ולגרום לעולם להפסיק לדכא נשים (ועוד לא התחלתי לדבר על כריתת דגדגנים באפריקה, פיטום נשים, הרעבת נשים את עצמן, ובבקשה אל תגיד לי שהן עושות את זה מרצונן החופשי או כי הן "מטומטמות" וכו').

דרדקן

New member
אבל מה מצחיק אותך?

אני נהנה לקרוא את מה שאת כותבת ואני מסכים איתך בכל הדברים שציינת פרט לאחד. אני לא ממוצעעעעעעעע! סתם, אני כן. בעצם יש עוד דבר, אני עדיין לא מוכן לקבל לגמרי שכל האנשים בעולם פועלים אך ורק לפי נורמות חברתיות וחינוכיות שקיבלו מהסביבה. מה שאת אומרת בעצם זה שכמעט לאף אחד אין יכולת של הגדרה עצמית (למרות שלך יש ועוד איך וזה הכל מחינוך מבית?). מה שאת טוענת בעצם זה שהסיכוי שאישה בוחרת לשמור על בתוליה מרצונה האישי ומתוך מחשבה כי זה הדבר שטוב לה הוא קטן מאוד, ושבעצם זה קורה רק בגלל שכך גידלו אותה וחינכו אותה. זה מטריד אותי מאוד ואני מסרב לחשוב כך ,זה לא שונה בהרבה ממטריקס - שותלים בך מחשבות ודיעות ואין לך כלל שליטה על כך. מאוד 1984. לגבי אח שלה, לא היה לה אח, האם הוא היה בוחר להישאר בתול עד החתונה? קשה לי להאמין בזה אבל גם במקרה זה אני לא מייחס את זה אך ורק למוסכמות ונוהגים חברתיים, אלא הרבה לזה שאנו יונקים, אומנם חושבים לעתים, אבל עדיין יונקים בבסיסנו בעלי מטרה אחת בחיים. להפיץ זרענו לכל עבר. וגם המצב הזה השתנה מאוד בגלל מוסכמות חברתיות וטוב שכך. אני מסכים שאין שיוויון בין נשים לגברים וזה מתבטא בכל תחום בחיים, אבל המצב משתפר, אולי לאט מדי אבל משתפר. ולגבי החינוך בארץ Don't get me started. לגבי דני החייל, תפסיק להפריע
ולגבי הומור, עדיין לא ענית, מה מצחיק אותך.

חופ שיה

New member
הייתי אומרת שאתה

קצת בוחר להתעלם מהמציאות, 80% מהחברה שלנו פועלת ונוהגת על פי תכתיביים חברתיים,חינוכיים ()אלק)דתיים. איפה אתה חי ? איך יכול להיות שאתה לא רואה זאת? כמה אנשים ליברלים נטולי השפעות חברתיות , חינוכיות ודתיות אתה מכיר ?

דרדקן

New member
במחילה מכבודך אבל עוד תיקון קטן ../images/Emo9.gif

הייתי אומר ש-99.99% מהאוכלוסיה פועלת לפי תכתיבים ונורמות חברתיות באופן כזה או אחר. ואני רואה את זה וזה ברור לי לגמרי. אבל מה שאני אומר זה שלכל אחד יש את יכולת ההגדרה העצמית שלו, ובהחלט יכול להיות שבתוך חברה בה שכיחה נורמה חברתית מסוימת (אני מפשט את העניין) יקומו אנשים ויגידו, ואללה לא מתאימה לי הנורמה הזו ולא מתכוון לפעול לפיה. בגלל זה יש פושעים ,אנסים, רוצחים, פדופילים, בגלל זה יש חוזרים בתשובה וחוזרים בשאלה, בגלל זה יש נשים שיעדיפו לשמור על בתוליהן מתוך בחירה גם בחברה חילונית מתירנית ובגלל זה יש גם בחברה קפיטליסטית נהנתנית כאלה שיגידו שכל מטרתם בחיים זה לעזור לזולת. כמו שבחברה חסרת השיוויון שלנו יש פורצות דרך בהרבה תחומים בחיים ועל אף הנורמות וכנגד הסיכויים החליטו שיבצעו ויצליחו והצליחו, בלי לחכות ולבכות שתגיע כבר המהפיכה החינוכית, החברתית והשיוויון בין המינים. אז זה נכון שזה היה להן יותר קשה ובטוח הערימו עליהן יותר קשיים מאשר על גבר בעל יכולות דומות ונכון שזה לא בסדר, אבל אלו נשים שפעלו בניגוד וכנגד התכתיבים החברתיים והנורמות. וזה כל מה שרציתי לומר. אותם 0.01% שלא שוהים למוסכמות חברתיות קוראים להם סוציופתים, פסיכופתים וכו'.

daniella1980

New member
לא בוכה, מנסה להביא למודעות

ותאמין לי שלא רק איתך כאן בפורום סקס. כמה שיותר נדבר על זה ונעלה את זה, אנשים אולי יפנימו\יקשיבו, לפחות יתהו ויהרהרו בנושא. מדהים אותי כל פעם מחדש לגלות שיש עוד אנשים בעולם שמאמינים שפמיניזם זה שריפת חזיות וגידול שפמים ושנאת גברים (אפילו בעבודה שלי בה רבים הם אנשים חכמים וטובי לבב). מכאן מגיע אנטגוניזם גברי ולרוב גם נשי ("אני? לא פמיניסטית מה פתאום" כי פמיניזם זה לא סקסי מספיק ואז אולי גברים יחבבו אותי פחות, אבוי), לדיונים כאלו, דיונים על דיכוי נשים (בסדר, לא אתה אני מניחה). האמת היא לא כזו, בסך הכל הרצון האמיתי, לפחות שלי, הוא שהחינוך יהיה שוויוני והחברה תהיה שוויונית כלפי נשים. המצב כרגע כלכך רחוק מזה, והשינוי (שכבר החל, אחרי הכל מותר לנו לבחור! ומותר לנו לפתח קריירה משלנו! ומותר לנו לכתוב בפורום סקס. כמה מגוחך שזה נשמע, הדברים האלו לא היו טריוייאלים תמיד) הוא מאוד איטי והדרגתי, ולפחות אני יודעת שככל שאפיץ את המציאות העגומה ואת העובדות ואת חוסר ההגיון בהתנהלות בחברה שלנו, אולי בכל זאת אחד מתוך מאה שישמעו את ה"חפירות" יגידו לעצמם, וואלה היא צודקת. למה שאישה תקבל 30 אחוז פחות משכורת על אותן יכולות בדיוק? למה שאישה תוותר על ימי עבודה בשביל להיות בבית כשהילד חולה, ולא בעלה? למה שאישה *תרצה* להיות עקרת בית בעצם? (והרבה רוצות בכל מאודן לשבת בבית לגדל ילדים ולעשות פוט מסז' לבעלים המפרנסים שלהן כל ערב. האם הרצון הוא תמיד לגמרי אותנטי? קשה לי להאמין שתחת חינוך אחר הן לא היו שואפות להגשים עצמן בעוד מישורים. אולי חלקן לפחות.) וכו'. יש לי עוד כלכך הרבה מה להגיד בנושא, אבל יש עבודה לעשות.

דרדקן

New member
את רוצה להגיד לי שזה לא רק שריפת

חזיות וגידול שפמים? אז הגברת ההיא מהקרקס לא היתה פמיניסטית? טוב, מה צריך לעשות בבית הזה כדי להעלות חיוך על בדל שפתייך הפמיניסטיות? אני שמח שלא השתמשת שוב במילה ממוצע. אני לא מגדיר עצמי פמיניסט, אני בהחלט בעד שיוויון בין כל מרכיבי החברה בתוך זה שיוויון בין המינים. ואני מסכים עם כל מה שאת אומרת
אולי בדיחה? הלך לו אחד שיכור ומסטול לגמרי ברחוב. לפתע פתאום עצר לידו אוטובוס מלא נזירות צעירות כולן יפות משו משו שזה אתה סיימו בי"ס לנזירות. השיכור המסטול (שלא עלינו היה לו גם פטיש לנזירות), הלך לנהג האוטובוס ושאל אותו, איך יוכל להגיע להתייחדות עם אחת מאותן נזירות. אמר לו הנהג, אתה רואה את הנזירה היפה שם-->? היא הולכת כל לילה להתפלל בבית הקברות, תגיע לשם, תעמוד מאחוריה ותגיד לה שאת ישו בן האלוהים ובחרת בה מכל הנשים בעולם להביא את המשיח הבא. הלך השיכור שמח וטוב לב לבית הקברות ובדיוק כפי שיעץ לו הנהג היתה שם הנזירה המתפללת. עמד אחריה השיכור ואמר (יש לקרוא בקול עמוק) "אני ישו בן האלוהים ובחרתי בך כדי להעמיד את המשיח הבא, האם תתמסרי לי"? "כן בטח שכן" צייצה הנזירה. "אבל אם לא איכפת לך, אני מעדיפה שזה יהיה אנאלי כדי לשמור על שבועתי שקרום הבתולים שלי לעולם לא יפגע". אמר השיכור בקול עמוק, כך יהיה. הפשיל מחצלותיה וביצע בה את זממו, לאחר שסיים תקפו אותו רגשות אשם על ששיקר כך והוא התוודה בפני הנזירה שאינו באמת ישו בן האלוהים. ענתה לו הנזירה, "אל תדאג גם אני לא נזירה אני נהג האוטובוס"

daniella1980

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל לפי מה שתיארת אתה פמיניסט (וזה אחלה, ולכן גם אתה מוצא חן בעיני יותר מקודם). הבדיחה חביבה אבל לא התגלגלתי מצחוק. אבל תודה על הניסיון:)

דרדקן

New member
לללללללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאא

מה תעשה אשתי עכשיו כשאני אצטרך לשרוף לה את החזיות ולגדל שפם והיא לא אוהבת שפמים בכלל.

daniella1980

New member
האמת שגם אני לא

ואתה מתעסק בזוטות. היית צריך לומר, מה תעשה אשתי עכשיו, כשהיא תגלה שבעלה נאור ומוכן לצאת לחופשת לידה במקומה.

למעלה