לדעתי...

חרדית20

New member
לדעתי...

עולם השידוכים זה עולם אכזר ומגעיל שפשוט השדכנים משדכים בלי קשר בכלל וזה מעצבן המרגיז

דרוmי

New member
מבין אותך המון

הם פועלים בשיטת המצליח.יש כאלו באמת רצינים.ויש כאלו שישר דוחפים לך.על השיחה הראשונה.

זה העולם הכי מבאס ומגעיל כי

לפעמים אני אומר לקב``ה כאילו מה היא שיכת אליי למה הצעיו לי אותה ביכלל אין מה לעשות בשביל להתחתן צריך לעבור את זה ונקוה כמה שיותר מהר ב``ה

לא כל העוסקים בשידוכים נוהגים כך

אבל אני מכירה לא מעט סיפורים על שדכנים/יות שיושבים על רשימות. רואים בחור בן 20, בחורה בת 18. מתקשרים לשני הצדדים וסוגרים שידוך. בעיניי זה פשוט דבר נורא.

בחב``ד זה ממש מעצבן

מה שהשדכניות עושות יש לי חבר שהציעו לו מישהי והשדכנית אמרה לו שהיא בת 22 ושהוא נפגש הוא שאל בת כמה והיא ענתו לו 29 ממש מגעיל

לא קשור לחבד.

זה יכול לקרות בכל מקום. וסיפור אחד לא יכול להוות כעדות על מגזר שלם!

נכון..

הכסף זה הדבר היחיד שעומד מול עיני השדכנים! רואים בחור ובחורה בגילאים תואמים(וגם זה לא תמיד) וישר מציעים למרות שאין שום קשר ביניהם..אבל אם ההצעה מגיעה ע``י ידיד מכר או קרוב זה כבר שונה.

גם לדעתי.....

מגעיל זה לא מילה.. גם בלי קשר לשדכנים (ש`קר ד`ובר כ`סף נ`וטל..) כל עולם השידוכים נימאססססס... כל השקרים שמוכרים בבירורים כל הכיסויים על המועמד/ת..... לפעמים מגיעים לנקודה שדי למה צריך שידוך... הכי טוב היה שנדע מי מכתוב לנו ;-).. היה.. אבל כנראה זה הניסיון שלנו... צריך המון סיעתא דישמיא..

חרדית20

New member
בוקר טוב

ובמיוחד ילדים להורים גרושים שהם סוג ב אצלהם ומשדכים את סוג ד שלהם!

פשוT אJי

New member
יקירה,

תקופת השידוכים היא אכן לא קלה היא תקופה של תיסכולים אכזבות תהיות.. אבל, אי אפשר לדלג על התהליך,ואת יודעת מה גם אם היה אפשר לא הייתי מוותרת עליו !! כמה אושר טמון במציאה לאחר זמן מייגע של חיפושים,זה כמו לשתות מים קרים קרים כשמאד מאד צמאים...תענוג!! אז נכון את פוגשת אנשים שהקשר היחיד בינכם הוא רק השדכן, אבל את לומדת כ"כ הרבה דברים בפגישות האלו. את לומדת מה את באמת רוצה,ומהם הדברים שבאמת באמתחשובים לך. את מגלה שיש כ"כ הרבה סיגנונות של אנשים,שאולי לא מתאימים לך אבל הם לא פחות טובים ממך. את משתפשפת בפיתוח שיחות אם אנשים שאין לך הרבה במשותף איתם. והכי חשוב את מתוודעת להרבה תכונות, צורת חשיבה,סגנון חיים של בני המין השני,שחלקם יכולים להועיל לך בחייך האישיים. אני חייבת לומר כמה מילים אודות שדכנים!! אני לא בעד ויותר נכון מאד מאד נגד כל התיסכולים שמופנים כלפי שדכנים. אם נקבע אורך הדרך וכמות האנשים שנפגוש בדרכינו למה אשם השדכן שמוציא את זה לפועל?? תחשבו על זה חברים!! טוענים שהם חושבים רק על הכסף,ואני תמהה מתי הם בדיוק רואים אותו!?-ואם ראו מגיע להם כל פרוטה! בכל מקרה מותק, קחי המונים של:
וימבה של תקווה!!
נצלי את חייך הרווקים,הם עומדים להסתיים.

קליט

New member
מה קורה כשאת מבקשת לקנות רכב?...

מה קורה כשאת מחפשת רכב או דירה? -ובמיוחד יד-שניה- -יש ביכולתך לברר את כללי המשחק אצל אנשים מנוסים ולבחור להתעסק עם אנשים אמינים . . . אוף ! איזה עולם אכזר !...

שדכנות,לרוב זה עסק

ולכן לרוב מה שעומד לעיני השדכן/ית הוא הרווח הכספי ותו לאו. בדר"כ כשבאים לשדכן/ית עם דרישות חיצוניות כמו מקום לימוד/איזור מגורים וכיוצ"ב אין מקום לפרשנות, השדכן/ית מציגים את האמת האובייקטיבית. אבל כאשר מחפשים תכונות,למשל "איכפתי,לב טוב,ישר" זה דבר שמשתנה בעיני המתבונן,לעיני השדכן/ית הבחור הוא כזה ובעינייך ממש לא. השדכן/ית לא יגידו:"כן,מתוך הרשימה של 7 בנים 3 עונים על הקריטריונים" כי פתאום כל אחת עונה לתכונות שמחפשים, פשוט קודם כל יורים חץ ואז מסמנים את המטרה,יש בחור שנראה לשדכן/ית מתאים ואז כל שאלה תענה בחיוב "הוא ישר???" "ודאי" "איכפתי???" "כן" "לב טוב" "ברור" ובאחד השרשורים כבר כתבתי עד כמה עולם השידוכים הוא לא קל ואפילו קשה אבל,הקב"ה לא מפגיש "סתם" ככה בני אדם. אם פוגשים מישהו/י סימן שצריך לפגוש כדי שדרכו סביר להניח שנלמד משהו על עצמנו או נשתפר במידה או מידות מסוימות. אם תסתכלי בצורה כזו על העלם הזה יהי'ה לך יותר קל. אם את מרגישה שאין לך כח,אל תצאי מתוך ברירת מחדל. כשעייפים ולא מפוקסים עלולים לפעמים לעשות טעויות. קחי לך טיים אוף תנוחי תצברי כוחות וכשאת מרגישה רעננה ומחודשת תמשיכי הלאה..

למעלה