לדן רוזנצוויג

הגנוב

New member
לדן רוזנצוויג

האמן לי דן אני לוקח את החיים היפים בשני ידיים. אני אוהב אני שמח עובד ברוך השם. יש פרנסה הכל בסדר. חוץ ממה שלא בסדר. למשל העובדים הזרים.אתה כותב הצורך בהבאת עובדים זרים הוא כורח המציאות ואני אומר לך שאתה טועה. הבאת העובדים הזרים הוא אינטרס של גופים כלכליים שעושים הון תועפות על גבם של העבדים המסכנים האלו ועל הדרך גורמים להנצחת האבטלה. "כשבני עמנו יהיו מוכנים לעבוד בעבודות כפיים הבעיה תפתר" זה תירוץ זה טאטוא הבעייה מתחת לשטיח זאת העמדת פנים כדי להמשיך הלאה. עובד ישראלי אינו יכול להתחרות בשכר שמקבל עובד תאילנדי שלא משלם מיסים וקופת חולים ומרויח 350$ בחודש.האם מפרנס משפחה ישראלי ממוצע מסוגל לחיות בכבוד ממשכורת מינימום? שכן שלי בן גילי עבד עשרים שנה בתור רתך במפעל ליצור טריילרים הוא עשה מסלול צבאי ומעולם לא הסתבך עם החוק וגידל משפחה לתפארת ומשכורתו לאחר עשרים שנה הייתה 5000 שח בחודש. יום בהיר אחד הודיעו לא אתה מפוטר ולקחו פועל מתאילנד הרחוקה עבור משכורת של 500 $ לחודש. המשפחה לאחר שנה ומחצה התפרקה. שילוב של אינטרסנטים כלכליים + חברי כנסת שרים ופקידים עלובים ומושחתים הורסים את המדינה הזאת יום יום. אותו בחור רצה לעבוד אבל המדינה במועל יד חתכה אותו והפכה אותו ואת משפחתו לתל חרבות. אתם השמאלנים אתם שמאלנים חדשים פוסטים אין לכם לב אין לכם נשמה יש לכם רק דרייב אחד פלשתין פלשתין ועוד פעם פלשתין.מה זה שיתוף הפעולה הזה עם שס והמפלגות החרדיות? מר´צ מוכרת יום יום את אזרחי ישראל בשיתוף פעולה עם אלמנטים חתרניים אנטי ציונים שאינם נאמנים לדגל להימנון ולחוקי המדינה על מנת להגשים את חלום פלשתין? איפה הסוציאליזם איפה המודעות החברתית איפה נושאי הדגל של המודעות החברתית. מדינת ישראל לא בנוייה לשוק חופשי היום מכיון שאין לה תשתית כלכלית חברתית לשוק חופשי הליכוד מחסל את המדינה הזאת כבר עשרים שנה עם מדיניות ההפרטה ואתם השמאל עוצמים עינים והפער החברתי הולך וגדל . המדינה הזאת מפרקת את עצמה.

עובדים זרים-שני צדדים למטבע

אתה צודק שהבאת העובדים הזרים הפך להיות אינטרס של גופים כלכליים שעושים הון תועפות על גבם של העבדים המסכנים האלו ובזאת גורמים להנצחת האבטלה, גם עבור אלו המוכנים לעבוד. האבטלה גם נובעת מבעיות השווק הבינלאומי, המצוי כיום בשפל המדרגה. מצד אחד אנשי ההי-טק המצוי במשבר חריף ומצד השני התחרות עם עבודה זולה בארצות העולם השלישי, ההולך ומתפתח הולך ומתקדם. להזכירך שורש הבעיה החל לאחר מלחמת ששת הימים, בו שוק העבודה הוצף ע"י עובדים מ"השטחים הכבושים", היהודים הפכו אט אט מעובדי כפיים למנהלים ולא חפצו בעבודות שנחשבו בעיניהם כבזויות. מאוחר יותר עם פרוץ האינטפדות השונות ו"סגירת שערי עזה והגדה" בפני עובדים פלסטינאים, לא נמצאו עובדים מבני עמינו שיחזרו לעבודות הכפיים וכך החלה דליפת העובדים הזרים שהפכה לנהר גדול. במקביל פותח "ענף דמי האבטלה" "השלמת הכנסה" וכו´, באופן שהוא התחרה בהכנסה מעבודה - מדוע לעבוד כאשר ניתן לקבל סכום דומה ללא עבודה ועוד לעשות חלטורה מהצד ולצאת מורווח מכל הצדדים. אני בטוח שישנם הרבה מקרים פרטיים המוכנים לעבודה, אבל אינם מוכנים להשתכר שכר מינימום שהוא כפול ממה שמשלמים לעובד זר. במקרה האזנתי לרדיו לתוכניתו של ז´וז´ו אבוטבול. בתוכנית זו פנו מספר אנשים שטענו שהם מוכנים לצאת לעבודה בעבור כל מחיר, אפילו במחיר של "תיאלנדי". כשעלו מעסיקים לשידור והתחננו שמבקשי העבודה יבואו לעבודה אצלם,אפילו בשכר גבוה יותר, ה"מובטלים" השתמשו בתרוצים מתרוצים שונים על מנת שלא לקבל את העבודה. אינני מבין מדוע אתה "זורק" עלי את כל עוונותיה של מר"צ, אינני חבר במפלגה זו ואינני ולא הייתי לעולם חבר בכל מפלגה שהיא. דעותי חריגות ולעיתים חוצות מפלגות. אני שמאלי בנושא השלום, ימני בנושאי הכלכלה וההפרטה וחוזר שמאלה בנושאים החברתיים - מסובך אבל זה מה יש. נכון שכיום מלוא פעולתנו מחייבת השגתו של הבטחון, הרגיעה והשלום - זהו הקטר היחיד שימשוך את המשק קדימה ואין בלתו. כאשר הוא יושג ניתן יהיה לפתח את הארץ להקים מפעלים מתאימים, ברי תחרות עם העולם, לגמד את האבטלה, לתת חינוך טכנולוגי מתאים וכו´. חייבים להגיע להפרטה בתנאי הכלכלה המודרנית היום. כולנו חווינו מה קרה במשק נתמך (ממשלה+הסתדרות), כשכל ה"שמנים" ו"השבעים" עוצרים את המשק ומחבלים בו ללא כל נקיפת מצפון. כאשר יודע עובד ששביתתו, בראש וראשונה תפגע במטה לחמו, הוא יחשוב פעמים טרם נקיטת צעד זה. הפרטה זוהי תחרות הפרטה זוהי הכנסת משקיעים זרים הפרטה מביאה לצמיחה ופריחה ומשפרת את העובדים. ללא שוק חופשי אין לנו (למדינת ישראל ) חיים. תלותנו הכמעט בלעדית היא בשוק החופשי. אין לנו מחצבים, אין לנו חומרי גלם משלנו.

הגנוב

New member
לא זורק עליך דן לא זורק עליך את

מר´צ. קבל נא את התנצלותי. אני לא נגד שוק חופשי. יש לו את היתרונות שלו. אני נגד הליכוד אבי רעיון השוק החופשי שכבר לפני עשרים שנה דאג להפריט את המשק בעוד לישראל אין תשתית כלכלית חברתית כדי לעמוד איתן בשינויים מכלכלה סוציאלית לכלכלה חופשית. האיזון הופר,בעוד החזקים מנצלים את היתרונות של השוק החופשי החלשים הלכו ונחלשו עוד ועוד. זה מחדל ממסדי הפוגע בשיוויון ובצדק החברתי.

רובל

New member
בדבר אחד אין שמאל ואין ימין

וזהו האג´נדה הכלכלית והחברתית לימין יש 2 ידיים שמאליות והשמאל חושב מזמן עם הצד הימני של המוח. חברות כוח האדם משגשגות כי המעסיקים רוצים עבדים ולא עובדים פועלים בלי זכויות מהיום למחר כמו בתחילת המאה ה-20 הפוליטקאים עובדים על העם בעיניים ומבטיחים דברים שאי אפשר לקיים מבלי לשנות הרבה חוקים במדינה ולהפסיק לשלם שלמונים לקבוצות כוח שמבטיחות להם את השלטון במדינה אנחנו חיים היום בכלכלה עולמית פתוחה וגלובלית שתעסוקות של אתמול מחפשות ידיים זולות בארצות מתפתחות ולכן ישראל צריכה להתאים את עצמה לעתיד-דוגמא אירלנד. יש להפסיק את העסקת העובדים הזרים ולשפר את השכר ותנאי ההעסקה הקיימים במשק-מעל שכר המינימום ולפרק את חברות כח העבדים שצצו כמו פיטריות אחר הגשם כי ע"י כך המעסיקים מתעלמים מתנאי ההעסקה של העובדים שהם ירודים ביותר-אבל כנראה שאלו לא בראש מעייני הפוליטקאים למשל ישראל כץ מהליכוד שגם הוא בעל חברת כוח אדם.
הוא בכלל מתעסק בעיקר בבעיות ערבים

רובל

New member
כלכלה גלובלית ושוק חופשי

באירופה עוברים עוד חודש למטבע אחיד-היום למעשה כל השווקים פתוחים בכלכלה החפשית במדינות החופשיות בעולם זה הביא לעליה ברמת החיים אבל חיסל הרבה תעשיות מסורתיות והביא לאבטלה גדולה-לכן יש הרבה כאלה שמתננדים לגלובליזציה בעולם שתביא בעתיד שמעט יותר יהנו מהעליה ברמת החיים ומעטים יחגגו על הרבים-דבר שיכול לפגוע בסדר וביציבות העולמית ושהעולם ה-3 יצא נגד ארצות השפע-ראה הפגנות נגד ארה"ב במלחמה באפגניסטאן.

למעלה