לדיסקוס

מור86

New member
זו לא הגישה הנכונה לבוא אליה..

כשהולכים לצבא.. מה, אם הוא קרבי אז הוא יידפק? טוב, אז כולם להיות ג'ובניקים! אני לא אמרתי שהוא חייב ללכת לקרבי אלא שזה מה שצה"ל ייתן לו ויעשה לו חיים קשים בקשר להורדת הפרופיל. ואני יודעת את זה כי לחבר שלי זה היה ההפך, והוא עם פרופיל 64 מנסה להעלות והוא כרגע בצבא והוא יודע כמה צה"ל יכול להיות נוקשה. ולא נכון, לא כולם ניפדקים.. אל תעשי הכללות. זה הכול תלוי בגישה, ומה אני אגיד לך, אני מאחלת לו לעשות מה שהוא אוהב ורוצה בצבא, גם אם פירוש הדבר הורדת פרופיל.

מור86

New member
את באמת מדברת בגישה לא נכונה

אנחנו מדברים על תרומה לצבא, ומבחינת הצבא, עם אותו פרופיל, כולם תורמים לצבא באותה מידה. לדעתו ולדעת הרבה אחרים זה לא בסדר שהוא מנסה להוריד פרופיל או לא ללכת לקרבי. אז אל תקראי לו אפס.

מור86

New member
שלא תחשבי שאני תוקפת אותך...

אני רק מביעה את דעתי בעניין...

fresh mishmesh

New member
וופס...

צ'מעי, יש אנשים שקרבי לא בדיוק מתאים להם... מה לעשות שהם יכולים, ושנתנו להם פרופיל קרבי?... הם פשוט לא רוצים, ומאמינים שהתרומה הגדולה שלהם יכולה לבוא דווקא מהכיוון הלא קרבי בכלל... וגם להיפך- יש אנשים שמתים להיות קרביים, ומקבלים פרופיל 64... לא לכולם זה מתאים, מה לעשות... זו עדיין לא סיבה לקרוא למישהו אפס...

מור86

New member
לא אמרתי ולא הצדקתי שהוא קרא לו

אפס! אמרתי שאני מבינה את הכעס שלו בקשר לזה שהוא מנסה להוריד ת הפרופיל. כל אחד צריך לעשות מה שטוב בשבילו, אבל לפעמים ורוב הפעמים, הרצון של צה"ל הוא יותר מהרצון שלנו, המלש"בים. ואני מקווה שהוא יצליח ויעשה הכול כדי לעשות מה שהוא אוהב בצבא.

Superchen

New member
בולשיט

אדי, מה זה השטויות האלה? לכל אחד יש העדפה אחרת, והעובדה שיש לו פרופיל 82 לא אומרת שהוא מחוייב לתרום למדינה בלשרת בקרבי. יכול להיות שבשבילו יהיה הרבה יותר תורם לעשות משהו אחר... משהו שיועיל לו, ואולי הוא לא חושב שבקרבי הוא ינצל את המקסימום שלו. חבל שאתה קובע בכזאת נחרצות שהוא "אפס" בגלל שהוא מעדיף שלא לשרת בקרבי... אתה רוצה קרבי? כל הכבוד לך, אבל יש אנשים שונים ממך, ולא, הם לא אפסים...

מור86

New member
טוב, חאלס עם הוויכוח שלא ייגמר

לכל אחד יש את הדעה שלו בעניין, והויכוח הזה יכול להימשך עוד הרבה זמן. כל אחד צריך לתרום לצה"ל ולמדינה, ואני מאמינה שכל אחד צריך לתרום ככל יכולתו. אף אחד לא אפס וכל אחד צריך לתת ממה שהוא יכול.

Ez sLeeP

New member
ולמרות שהדיון נסגר,

אני רוצה לומר את דעתי בעניין. בראש ובראשונה, כינויי ה'אפס' למיניהם - הם לא במקום. בחירתו של אדם - היא בחירתו של אדם, והיא נובעת מיכולתיו, רצונותיו, ומחשבותיו - שלו, ורק שלו, ולאף אחד אין את הזכות לכנותו כך. אני בעצמי עם פרופיל 97, הכי-קרבי שיש, ומקווה בכל שארית תקוותיי שלא אתגייס לקרבי? ומדוע, לא משום שאני חושב שאני לא יכול לתרום, אם כי מסגרת קרבית לא נראית לי המתאימה ביותר. עם כל הכבוד לשירות המדינה, ומחוייבויות אתיות ומוסריות - עדיף מצבו הנפשי וטובתו של האדם על-פני שירותו למדינה. אני מאמין בלב שלם שמסגרת קרבית לא מתאימה לכולם, ויכולה להזיק באופן חמור לאנשים מסויימים. יש לזכור, שאני תומך נמרצות בשירות הצהלי, ובמחויבותנו להחזיר למדינה (כל הזמן אומרים את זה, אבל האם המדינה באמת העניקה לנו כ"כ הרבה? זה לא רלוונטי. יש כאן מדינה, ואנחנו צריכים להגן עליה כדי שנוכל לחיות כאן... בשלום?) - אבל אין זה אומר שאין דרכים אחרות לתרום מלבד קרבי. אם-כך, אני בהחלט תומך בך. מקווה שתוכל למצוא דרכים חוקיות לעקוף את השירות הקרבי, מבלי ליצור יותר מידי בעיות וסיבוכים. ישנן כל מיני דרכים להנמיך פרופיל (ללכת לקב"ן אנד וואט נוט), ואני בטוח שאתה מכיר אנשים שיוכלו לסייע לך בכך. אני לא ממליץ ללכת בדרך הזו. אם בכל זאת תגוייס לקרבי, השתדל לעשות את המיטב ולהפיק מכך את המיטב. אני יודע שזה עלול להיות קשה, ובכל זאת - אין הרבה מה שתוכל לעשות. לכל אלו שאמרו שאם אין ברצונך להיות קרבי - לא תהיה קרבי, זה נשמע מאוד אידאלי, חמוד ומתקתק - אבל זה בגדר חלום רטוב. יש מונח ושמו 'צורכי הצבא', ומי שטרם למד להכירו - עוד יכיר אותו. בהצלחה לך בהמשך הדרך, ואנשים - נסו לפתח קצת הבנה כלפי אנשים אחרים.
נדבו'ש.

למעלה