לדחות נמלים...לא להרעיל...

צפנתי

New member
לדחות נמלים...לא להרעיל...

יש לי המון שני קיני נמלת הקציר הדו גונית בחצר, ואנחנו דווקא חיים איתן בשכנות טובה מאד,הן עושות סדר בחצר, אוספות המון זרעי בר כעת, באמת מחזה נאה. אבל לעיתים קרובות נמלים טועות נכנסות דרך הדלת של המטבח, בעיקר בשעות הערב. יש למשהו רעיון מה לשים/למרוח לפני הדלת למניעת ההסתננות? אתמול מרחתי תמיסת אלכוהול עם כמה טיפות של תמצית שמן רוזמרין בפס לפני הדלת, וזה עזר, אבל רק לשעה קצרה.(טיפה אחת של שמן רוזמרין פתרה אותי מקן מעצבן של נמלים קטנות במטבח, הבעיה היא רק למצוא את הפתח שלהן..) להרעיל את הקינים אני לא רוצה, רק לשמור על גבולות הסטטוס קו. מה אתם אומרים? בתודה!

sheda0ktana

New member
שמן ער עציל

אני אף פעם לא אדע איך כותבים את זה כמו שצריך
צריך לקחת בחשבון בשימוש בשמנים אתריים שהם - אתריים=נדיפים, ולכן צריך תחזוקה שוטפת לעניין, בעיקר אחרי שהאחראי(ת) על התחזוקה שוטפ(ת) את הבית.

צפנתי

New member
חן חן... איפה משיגים?זה יקר?

כמה בערך? זה יעבוד לדעתך יותר זמן מהרוזמרין? אגב, יש למשהו שיטה ביתית יעילה להפיק מיצוי מצמחים (לא חליטה...אני רוצה תמצית מרוכזת. כמו אלה שקונים 5 סמ"ק ב20-30 ש"ח. כותבים ער אציל...ותודה לך!!

sheda0ktana

New member
חנות טבע. זה שמן לא זול

אבל גם לא הכי יקר. כמה? טובלים מברשת קטנה או מכחול ומורחים על המפתן. לא באות נמלים? שמת מספיק. באות נמלים? לא שמת מספיק.
אין לי מושג איך מכינים תמצית ארומטית מצמחים. כדאי לברר בפורום של רפואה אלטרנטיבית...שם יש כאלה שבטח מתעסקים בשמנים ארומטיים לפרנסתם.

sheda0ktana

New member
האמת היא

שהבזיליקום שלנו לא התאושש מהחורף. יש מצב
(חוץ מזה שאני לא אומרת לא לזרעים).

amos67

New member
אני רוקח ביתי

אצלנו בבית הכנו שמן לבנדר ושמן אזוב ע"י השרית כמות גדולה של עלים בתוך שמן זית למשך שבועיים (בשמש). וגם יש לנו מיצוי מרווה רפואית תוצרת בית שמיצינו עם אלכוהול 95% . לפרטים נוספים כדאי לקרוא את הספר של ניסים קריספיל על צמחי ארץ ישראל.

omnes omnibus

New member
שמן ציטרונלה עושה את העבודה

מצויין. למרוח בעזרת מכחול בנקודות החדירה של הנמלים לבית. אצלי זה משום מה הדבר היחידי שעזר. בהצלחה!

למעלה