לדזירה ושאר תופינים

לדזירה ושאר תופינים

חבל... כשבאתי לפה (עוד בימי שוקור העליזים) חשבתי שאמצא פורום דו-קיום לא רק בין יהודים לערבים (מה שמאוד השתדלו לעשות פה - עיין קלייר וחבריה), אלא גם פורום דו-קיום בין יהודים ליהודים, במקום זה מצאתי השתלחויות נאלחות על הדת ונושאיה, במידה שלא הייתה מביישת שום מדינה אירופאית... חבל, שמה שיצא מפה זה לא דו-קיום אלא השתלחות בי ובשכמותי, והפיכתי למפלצת על ידי המורה דזירה, (מעניין אם כך היא נוהגת בתלמיד שקצת לא הולך בדרכה... שאם כן, כדאי שתלמד מאשתי המחנכת כיצד מחנכים...) חבל, שפורום כזה, שיכל להצמיח שורה של נושאים מעניינים לדיון, לא הצליח להצמיח לפחות עשרה מתדיינים... אולי, אנשים בורחים מן הפורום, כי הוא מתלהם מידי, או לחילופין מתרפס מידי כלפי בני דודנו (למרות שגם הם הדירו רגליהם מן הפורום הנכבד) ולכן, החלטתי (לשמחת רבים וטובים) להדיר אף אני את רגליי מכאן. אין זה מקומי, למרות שניסיתי. ביקשתי להיות חבר, הפכתם אותי לאויב, ביקשתי להיות אוהב (למרות דעות הפוכות ונוגדות), הפכתם אותי לשונא... ואולי, כאשר ביום מן הימים (אחרי שמולדת ובת-עמי תפרושנה אף הן) תישארו רק אתם עצמכם עם דעתכם האחת, ומ"דו" תהפכו ל"חד" - אולי אז תרגישו טוב עם עצמכם, אולי אז תיפסקנה היריבות ויתחיל השלום... ואולי... רק אולי... דוקא אז תבינו פתאום איך פספסתם את כל מהותו של הפורום, איך לא השכלתם להופכו לפורום "דו קיום" אמיתי, איך הצלחתם לגרום לפורום להיסגר מחמת חוסר ענין לציבור...

דזירה

New member
ומאחר ופנייתך אליי מלכתחילה -

הרי תגובתי! איש לא הבטיח לך או לי שמה שיאמר כאן יהיה לרוחנו.אנו כאן להשמיע ולשמוע: כדי להביע דיעות ולשמוע דיעות אחרות, שלרוב נוגדות את שלנו. זכותו של כל אדם לומר את דעתו. אך לא ייתכן שדיעותיך תהיינה לגיטימיות בעוד שלי ושל אחרים תהיינה פסולות. אמרתי ואומר שוב: אני גאה במקצועי כמורה - ויש לי קרדיט לא מבוטל כמורה ומחנכת. לפחות תלמידיי יוצאים עם ידע עולם רחב, עם כבוד עצמי וכבוד לשונים מהם. עם רצון לתרום לחברה ולהוקיע כל עוול שנעשה בה. "ואהבת לרעך כמוך" - זוהי תורתי כולה. מעולם - ואני מדגישה - מעולם - לא הטפתי לתלמידיי לכיוון פוליטי כזה או אחר. תלמידי לומדים לנתח בכוחות עצמם כל מצב לגופו ולפי אמונתם הם!!!! כולל מסורת יהודית!!!!!!!!!!! הניגוח הזה בי על היותי מורה הוא רדוד וחסר כל משמעות!!!!!!!!! אם תקרא את דבריך - אתה שמתקרא אוהב ישראל - הרי שתבחין שהמשתלח והמתלהם היחיד שהיה כאן היה אתה! אתה הוא זה שאיחל לי יתמות וכינה אותי מטומטמת - לא להיפך. אתה הפכת עצמך למפלצת - לא היית צריך עזרה מצידי! קח אחריות על מעשיך - אל תטיל אותם עליי. אם זוהי דרך התמודדותך - הבריחה - אז "חוזה לך ברח"!

למעלה