לדורון -כוון

talmonim3

New member
לדורון -כוון

ללא שמוש במכשור מקצועני כפי שיש לקרמר עם איזה מיכשור אתה משתמש כדי לקבוע את הדרום או את זוית ההרמה? לפי הנוסחא/שיטה שכתבת למה זה לקח לך המון זמן להתקין? האם תוכל לפרט קצת יותר איך אתה מכוון הצלחת- גם לא ממונעת צעד אחר צעד בתודה

BlackAdder1976

New member
שמי הוא לא דורון דורון הוא לא שמי

שלום קוראים לי זכריא נעים מאוד
כאמור לא השתמשתי בשום מכשור מיוחד רק מצפן פשוט טלוויזה קטנה ומקלט אנלוגי. הלכתי לחבר שיש לו צלחת ממונעת וכיווני את הצלחת שלו לדרום לקחתי את זווית ההרמה,חזרתי הביתה כיוונתי את הצלחת שלי לדרום והשתמשתי באותה זווית הרמה,כמובן שבהתחלה לא קלטתי כלום....
אבל המשכתי לשחק עם הכיוונים ולנסות ולנסות ולנסות עד שבסוף הצלחתי....
זה לקח המון זמן כי כל מילימיטר שאתה יוצא מהקשת אתה לא קולט כלום במיוחד בקצוות. בקשר לצלחת לא ממונעת,אני התקנתי כמה צלחות כאלה לחברים שמכוונים להוטבירד ואחד לאסטרא,אני לא משתמש בשום מכשור,רק מעלה טלוויזה קטנה לגג וכמובן מקלט אנלוגי אני מכניס תדר עם עוצמת אות גבוהה ומכוון את הצלחת עד שהערוץ מופיע,אני יודע פחות או יותר לאיזה כיוון כללי לכוון את הצלחת ולא לוקח לי הרבה זמן לקלוט את הוטבירד,אבל לקליטת אסטרא חייבים סבלנות והרבה הרב זמן...
להתראות

talmonim3

New member
תודה וסליחה

השתמשתי בשם דורון מהיכרות ישנה בפורום זה מבטיח לא להשתמש בשם זה יותר למרות ש- black... ארוך מידי אם יורשה לי להשתמש בזכי אסתפק בכך. לגבי מצפן איפה בדיוק אתה מניח אותו ? הרי מצפן אמור לשבת על משטח ישר במקביל לכדור הארץ? כמו כן איפה בדיוק נמדדת זוית ההרמה? להתראות ותודה

BlackAdder1976

New member
סתאאאם אחי

שלום סתאאאאם צחקתי איתך....אתה לא צריך לבקש סליחה
אתה יכול לקרוא לי איך שאתה רוצה (רק לא טומי לפיד !!!
) אתה לא הראשון ואני מניח שגם לא האחרון שיתבלבל ויקרא לי דורון,הרגלים קשה לשנות....
בקשר למצפן,מצפן לא אמור לשבת על משטח ישר,שים אותו איפה שאתה רוצה והוא יראה לך את הצפון והדרום ועולה שקלים בודדים. זווית הרמה- תוציא קו דמיוני מה LNB דרך מרכז הצלחת ותחבר אותו לעמוד הצלחת(העמוד שאמור להיות פלס=90 מעלות) עכשיו הזווית שאתה מקבל במפגש בין הקו הדמיוני ועמוד הצלחת הוא זווית ההרמה,הזווית הוא איפשהו בין 90-180 מעלות,בקיצור הזווית שגב הצלחת פונה לכיוון השמיים יחסית לכדור הארץ. מקווה שמה שכתבתי מובן....כן גם לי קצת קשה להבין את מה שכתבתי.....
להתראות

לידיעתך אני לא מדבר על פוליטיקה

אני כותב על המפלגה המסויימת בחתימה בלבד . כצורך זהות שאני מאמין בה ולא זהות הנועדה להשפיע על אחרים.

bbzion

New member
רמי שלום .

כאחד שחובש כיפה (הכוונה אליך )זאת האימרה הכי חכמה ששמעתי ממך עד היום . פשוט עד עכשיו לא הבנתי איך אדם דתי לוקח את התואר משלמה המלך ומכתיר את עצמו כחכם המקורי ? בכל מקרה נהנתי מהסיסמה שלך לגבי שינוי כמובן .

הבן שלי שקוראים לו

החכם המקורי הוא לא דתי הוא אדם השייך לתנועה אחרת.שעדיף לא לומר מה היא.הוא אפילו צופה בסרטים פורנוגרפים.ומתיר לי לירשום בפורום במקומו בשבתות. תודה-אבא של החכם המקורי

talmonim3

New member
לזכי -המשך כוון

אכן ברור לי מהי זוית הרמה שאלתי היא : 1. אצלי הצלחת היא 120 OFFSET כך שה-LNB אינו במרכז הצלחת 2. כאשר אתה מדבר על קו דמיוני זה אומר שזה לא מדיד בפועל אלא הערכה האם יש דרך למדוד אובייקטיבית נניח ע"י מד זוית כל שהוא

bbzion

New member
היי טלמונים3 .

שים לב. הצלחת מחוברת לגב (כלומר ברזל שתופס את הצלחת ומחובר לעמוד) הזוית של הגב בין זה שמחובר לעמוד ולברזל שתופס את הצלחת צריכה להיות 37 מעלות .

למעלה