לדוד30: לא תתחמק מתשובה...

masorti

New member
לדוד30: לא תתחמק מתשובה...

ולמענך העתקתי שוב את קושייתי... לפי תפישתך, גלגול נשמות הוא ענין נפוץ מאוד. בוא ונרכז לרגע כמה הנחות יסוד (לפי השקפתך): א. נשמות מתגלגלות מגוף לגוף בהרבה מקרים. ב. נשמה אחת אינה יכולה להתחלק בין שני גופים (כלומר: בין שני אנשים). ג. באחרית הימים יקומו כל המתים לתחייה (פרט אולי למיעוט של רשעים גמורים). בוא ונניח שנשמת יהודי א´ מימי בית ראשון התגלגלה לגופו של יהודי ב´ מימי הביניים. בתחיית המתים הנשמה תצטרך לבחור גוף אחד איתו בו תקום לתחייה (הרי אינה יכולה להתחלק, לפי הנחה ב´). אם יקום לתחייה יהודי א´, תבוא משפחת יהודי ב´ ותתלונן מדוע לא מומשה ההבטחה לקרוב משפחתה לקום לתחייה עם כולם (ראה הנחה ג´). ואם יקום לתחייה יהודי ב´, תתלונן משפחתו של יהודי א´ על אותו ענין. איך אתה פותר את הקושיה? (או שמא אינך מסכים לאחת משלוש ההנחות שהבאתי לעיל?)

דוד30

New member
בס"ד. יש את כל התשובות לשאלות האלה

אבל זה לא מתאים לפורום הזה ולא לרמה הזאת. קבלה לומדים רק אחרי שיודעים את כל הגמרא ורק אחרי גיל מסוים שקבוע בהלכה ורק אחרי נישאין ועוד תנאים .

דוד30

New member
אני יודע שיש את התשובות לכל השאלות

האלה אני לא יודע את התשובות וגם אם הייתי יודע לא הייתי כותב לך אותם.

masorti

New member
בקיצור, אין לך תשובה...

ואל תמכור לי סיפורים על "לא מתאים לפורום". אף אחד לא ביקש ממך שיעור בקבלה. בסה"כ ביקשתי תמצית של עיקרי הדברים בכמה שורות. אעזור לך בכמה שאלות שתוכל לענות עליהן בכן/לא בלבד: 1. גלגול נשמות (של יהודים) הוא תופעה נפוצה? 2. נשמה אחת יכולה להתחלק בין שני בני אדם שונים? 3. בתחיית המתים יקומו כל בני האדם (פרט לרשעים גמורים)? אם התשובות הן: 1. כן. 2. לא. 3. כן... אז לא יעזור לך שום דבר, ויש סתירה לוגית במודל. אם אדם ב´ הוא גלגולו של אדם א´, לא יתכן ששניהם יקומו לתחייה כי לרשות שניהם עומדת רק נשמה אחת שאינה ניתנת לחלוקה. שום קבלה עמוקה לא תעזור פה. אם יש לך הסבר לוגי בלשון בני אדם, הבא אותו. אם לא.. תודה בגלוי שנתקלת בבעיה שהשקפתך אינה מתיישבת איתה.

לכולם פה,

הפניתי את השאלה לרב שמואל אליהו, ברגע שיחזיר תשובה, אכתוב אותה פה.

תשובת הרב:

א- האדם קם לתחיה באותו גוף בו הוא תיקן יותר מכל גילגול אחר. לכן אין מקום לתלונות על מצב שבו הוא לא קם כאשר הוא לא תיקן באותו גילגול את אשר היה צריך לתקן. ב- נשמה יכולה להתחלק בהחלט לחלקים שונים ולתקן חלק מסוים בגילגול זה וחלק מסוים בגילגול אחר.

shkool

New member
תגובה

נגיד ואדם תיקן בגלגול מסויים יותר מאשר בגלגולים אחרים, לפי דברייך, הוא זה(הגוף הפיזי שלו) יקום לתחייה. ואם אותו אדם מת מכדור בראש למשל? והכדור ריסק לו את הגולגולת לחלוטין? איך הוא בדיוק יקום לתחייה? ואם הגוף של אותו אחד כבר הספיק להירקב ונשאר ממנו אך ורק שלד? ותעשה טובה, אל תתחמק ותגיב שבגלל שאני אחד מחברי דעת אמת(מה שאני לא) אז אתה לא עונה לי! גם אם הייתי חבר בדעת אמת, מה זה קשור לאי תגובתך??? חוץ מזה ברצוני לדעת למה אתה חושב כך? מאיפה הידע הזה שאני חבר בדעת אמת? shkool

masorti

New member
את התשובה לזה אפילו אני יודע...

ואני מתפלא על השאלה הטיפשית. ברור מאליו שהשלדים והעצמות (וכל הרסיסים) יתחברו חזרה לגוף שלם. וכי ייפלא ממי שיקים אדם לתחייה גם לחבר את שרידיו חזרה ולהצמיח לו בשר? הרי זה נאמר במפורש בחזון העצמות היבשות: "כה אמר ה´ לעצמות האלה. הנה אני מביא בכם רוח וחייתם. ונתתי עליכם גידים, והעליתי עליכם בשר, וקרמתי עליכם עור, ונתתי בכם רוח, וחייתם". (יחזקאל, ל"ז, ה´-ו´).

masorti

New member
לא אתווכח עם רב...

אבל לי נדמה שבתחיית המתים אמורים לקום כולם פרט לרשעים גמורים. וגם נשמע לי מוזר שנשמה תתחלק, משום שכל נשמה מייצגת תודעה אחת. (ואגב, אם נפש יכולה להתחלק - למה שלא יקומו כל הגלגולים לתחייה? הרי הבעיה של מחסור בנשמות נפתרה.) האם מדובר בתפישה המקובלת על כולם, או שזו פרשנות קבלית שיש החולקים עליה?

דוד30

New member
בס"ד. השאלה נשאלה באתר כיפה והתשובה

מישהו שאל אותי, ואני צריך לענות לו. בקשר לגלגול השמות, הוא שואל ככה: נשמה אחת אינה יכולה להתחלק בין שני גופים (כלומר: בין שני אנשים). באחרית הימים יקומו כל המתים לתחייה (פרט אולי למיעוט של רשעים גמורים). בוא ונניח שנשמת יהודי א´ מימי בית ראשון התגלגלה לגופו של יהודי ב´ מימי הביניים. בתחיית המתים הנשמה תצטרך לבחור גוף אחד איתו בו תקום לתחייה (הרי אינה יכולה להתחלק, לפי הנחה ב´). אם יקום לתחייה יהודי א´, תבוא משפחת יהודי ב´ ותתלונן מדוע לא מומשה ההבטחה לקרוב משפחתה לקום לתחייה עם כולם (ראה הנחה ג´). ואם יקום לתחייה יהודי ב´, תתלונן משפחתו של יהודי א´ על אותו עניין. האם ההנחות מוטעות? ואם לא, מה התשובה? בס"ד א- האדם קם לתחייה באותו גוף בו הוא תיקן יותר מכל גלגול אחר. לכן אין מקום לתלונות על מצב שבו הוא לא קם כאשר הוא לא תיקן באותו גלגול את אשר היה צריך לתקן. ב- נשמה יכולה להתחלק בהחלט לחלקים שונים ולתקן חלק מסוים בגלגול זה וחלק מסוים בגלגול אחר. הקישור לאתר http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3909

למעלה