לדוד - תן בבקשה הסבר על קשתות

WhiteBear

New member
לדוד - תן בבקשה הסבר על קשתות

יש לי ידידה שלא הבינה למה לבוא לסוג האימון שאתה מתכנן להעביר. ושמתי לב, לפי השאלות שלה, שגם לי אין מושג מלא על הנושא. אני אשמח על כל הסבר שתוכל לספק (ואני בטוח שתספק הרבה). בתודה מראש. מניח את הודעת הפורום הראשונה שלו, הדוב הלבן.

deep ocean

New member
טוב אז אני הידידה :)

ואני לא ממש הבנתי את כל מה שקשור בקשתות. לצערי לא הגעתי לאימון הפורום הראשון, אבל התכנים שם נראו לי יותר מעניינים מקשתות. מה הקטע? לירות בחץ וקשת? ו...??? בבקשה הסבר מפורט למי שיכול :) תודה מיכל וחיבוק לדב לבן!!

WhiteBear

New member
לא תשובה, |הדגש|רק|סדגש| :

מחזיר לך
|חיוך מטופש| (היה שווה לנסות) (א י י ק ו נ י ם ! ! ! איזה כיף.) (אה כן, ותפסיקי להסתובב בפורומים ולקרוא הודעות מוזרות וחסרות טעם כמו זאת. זה ביזבוז זמן יקר, ויש דברים הרבה יותר טובים לעשות בזמן הזה. כמו לדוגמא, לכתוב הודעות מוזרות כאלה, באורכים מישתנים. תפסיק, תוריד את הידיים מהמקלדת, לאט. - אבל אני לא רוצה - דווווב - טוב :(... . . . . . . . . . . . . . . .) הדוב הלבן (שהולך לעשות דברים יותר טובים בזמן שלו...) נ.ב: לבן, זה שאני לא מגיב על החיוכים שלך על דברים טיפשיים (אם כי, מבדרים) שאני כותב, לא אומר שאני לא שם לב. ותודה!

deep ocean

New member
צודק!!!!!!!!!!!!!!!

יש לשנינו דברים חשובים יותר לעשות מאשר לכתוב הודעות בפורומים!! יאללה, בוא נפתח בשביתה! :)))) אתה מצחיק ומתוק! באי לבינתיים אני אאחר להילינג אם אני אכתוב תגובה ארוכה :)

לדעתי הבלתי מוסמכת

אמנות הקשתות היא אומנות לחימה כמו כל אמנות אחרת, רק שהיא מדגישה יכולות אחרות מאשר אומנויות ה"גוף" שרובנו רגילים בהן יותר. באיקידו, למשל, עובדים די הרבה עם נשק, בגלל שבעבודה עם (נגיד) מקל התנועה הופכת להיות הרבה יותר גדולה (פיזית) ואז רואים את הפגמים של התנועה הרבה יותר בבירור. גם היכולת לראות כלי חיצוני כהמשך של הגוף ולהזרים אנרגיה דרכו היא חשובה. בניחוש, אותו דבר נכון לגבי הקשתות: צימצום כל יכולת הריכוז שלך לשניה קצרה מאפשרת לראות בבירור את הפגמים בריכוז. בנוסף היכולת לשלוח extension שלך למרחק היא שלב נוסף בהתפתחות האנרגטית. במחשבה שניה, זה בכלל לא מעניין. לא כדאי לכם לבוא

deep ocean

New member
למיתר נדיר, תודה לך על התשובה :)

שמחתי לשמוע קצת על הנושא :) והחכמתי תודה ואני אבוא דווקא לאימון פורום ה-2 :))) סתם סתם

pinibs

New member
פרטים על קשתות

הי חברים, מצרף לינק לשרשור שבו דוד עונה על שאלות (גם על שלי) בעניין קשתות זן. השיחה שהוא מביא, וההסבר שלו על ההבדל בין קשתות זן לקשתות אחרת מאירים עיניים בכל הקשור לנושא. קישור לשרשור קשתות יום נפלא, פיני

deep ocean

New member
טוב, קראתי את כל השרשור :)

ואני עדיין לא מבינה את הקטע מציינים שקשתות זן מול קשתות ספורט, ציד וכו´ זה משהו אחר "כי לא הקשת, לא החץ ולא המטרה - לא הם הסיבה שבגללה הוא מתאמן. היריה משקפת את יכולתו של הקשת בכל תחום, לא רק בקשת" "...כשאני צריך לתאם נשימה עם דריכה של קשת 34 פאונד, האתגר בכלל לא קשור למטרה - אלא להתמודדות עם הקשת ועם הגוף שלי, שצריך לבצע מטלה מאוד קשה - ולהישאר רגוע לגמרי כל הזמן..." מה הירי בקשתות מלמד אותנו? -את המגבלות שלנו? -זה מנמיך את האגו שלנו? -את מבנה הגוף שלנו ומה אנחנו יכולים לעשות איתו? לי אישית זה ממש לא נשמע כדרך תורמת אבל זאת דעתי האישית לפי מה שקראתי אני מסכימה שירי בקשתות ילמד אותי מהן מגבלותי הפיזיות אבל מה יש שם חוץ מזה? מחכה לתשובה מיכל :)

pinibs

New member
לא עוסק בקשתות, אבל...

הי מיכל, כאמור בכותרת, אינני עוסק בקשתות, לכן קטונתי מלהסביר לך. דוד ודאי יוכל להאיר את עינייך בנושא. אוכל רק לומר לך שאם אכן, לפי הבנתך את ההסבר של דוד, הקשתות מלמדת אותנו מהן המגבלות שלנו, אם היא אכן מנמיכה את האגו שלנו, ואם היא אכן מבהירה לנו את מבנה הגוף שלנו ומה אנו יכולים לעשות איתו, אזי קשתות היא כנראה עיסוק מדהים. פיני

דברי חכמים בנחת נקראים.

איני קשת, אבל אולי הקטע הבא יוכל לעזור : "אחת התכונות המהותיות ביותר של הירייה בקשת ושל שאר האמנויות המקובלות ביפאן, וכפי הנראה גם בארצות אחרות במזרח הרחוק, היא שאינה משרתת כל תכלית, ואינה מיועדת אפילו לגרימת הנאה אסטתית, אלא להכשרת התודעה במגע עם המציאות הקיימת. על כן, אין יורים בקשת כדי לקלוע למטרה, וין מניפים חרב כדי להביס את היריב. אין הרקדן רוקד רק כדי לבצע תנועות ריתמיות של הגוף, אלא בראש-ובראשונה לשם תיאום הרמוני בין התנועה לתת-מודע. לשליטה מלאה באמנות הקשת לא די במיומנות טכנית. אדם חייב להתעלות על הטכניקה, עד שתהיה יכולתו "אמנות ללא-אמנות" הצומחת מהתת-מודע. בהקשר הירייה בקשת פירוש הדבר שהיורה והמטרה אינם נפרדים עוד, אלא מציאות אחת. אין הקשת מודע עוד לעצמו, כאילו עומדת לפניו המטלה לקלוע לדיסקת-המטרה. מצב זה של אי-מודעות יושג רק כשאדם משוחרר לחלוטין מעצמו, כשהוא שרוי באחדות עם שלמותה של מיומנותו הטכנית. מדובר כאן במשהו שונה לגמרי מכל התקדמות שאפשר להשיג באמנות הקשת." (ד.ט. סוזוקי, מתוך הדקמתו לספר "זן באמנות הקשת" של אויגן הריגל). נראה לי שזה לא הכל, אבל זאת נקודת התחלה טובה. למיטב אי\הבנתי. הבנת ?...
(הספר מומלץ בחום, אגב.)

מצטער על ההמתנה

אבל היה שווה להמתין, כי כך זכינו לקרוא את דברי סוזוקי באדיבות ערן גילה...
אני אכתוב מה דעתי; אחי, איתי, שמלמד גם הוא קשתות, רואה את הדברים קצת אחרת, אבל עסוק מדי לגשת לאינטרנט. בשבילי, הקשת היא השלמה לטאי-צ´י; אני מניח שהיא יכולה להשלים את העיסוק בכל אמנות-לחימה, או לעמוד בפני עצמה. הירירה בקשת לא מתבצעת עם הידיים, אלא עם כל הגוף, ומחייבת ריכוז רב. כל תנועה קטנה שהתבצעה לא-נכון, או סטיה מהריכוז, תתבטא בחץ ובקשת. כאן ההבדל הגדול (למיטב הבנתי) בין הקשת לכלי-הנשק האחרים: אתה מקבל משוב מיידי, חד-משמעי ולעיתים כואב, על כל טעות שאתה עושה. בהתחלה צריך מורה שיראה לך את הטעות (או יותר נכון, שיראה לך איך לפרש את המשוב שקיבלת מהקשת והחץ), אבל במשך-הזמן אתה לומד להבין אותם לבד. בשיעור האחרון שהעברתי, עמד לידי תלמיד שהקשיב ליריות של תלמיד אחר, והעיר שאפשר לדעת על איכות היריה לפי הצליל של החץ - גם ברגע השחרור, גם במעופו באויר וגם ברגע הפגיעה במטרה. מאוחר יותר העיר אותו התלמיד, שאפשר לראות את איכות היריה מהסתכלות על הקשת, בלי להסתכל כלל על המטרה - רואים איך הוא יורה, ויודעים איך הוא פגע. אני יודע, זה נשמע קצת מיסטי, אבל זה באמת עובד בדיוק כך. הקשת מציבה בפני הקשת אתגר מאוד קל מצד אחד, ומאוד קשה מצד שני - כמה שתרצה יותר לפגוע במטרה, כך היריה שלך תהיה פחות ופחות נכונה; אבל אם אתה יורה נכון, תפגע במטרה בכל פעם, גם בלי לרצות. מבחינה טכנית, יש כמה "קאטות" של יריה, בהתאם למרחק מן המטרה ול"סיפור הקרב" שרוצים לתרגל. הקאטות קצרות, אורך כל אחת חמש-שש תנועות, וככל שמתרגלים יותר כך מדייקים יותר בביצוע כל חלק בכל תנועה. מבחינה טכנית, יש חשיבות גדולה מאוד לשילוב נכון של תנועה ונשימה. גם זה נלמד במשך הזמן. ייתכן שאיתי, שילמד בסדנא, יעביר דגשים מעט שונים (הוא לא עוסק בטאי-צ´י), אבל בקוים כלליים נראה לי שזה הסיפור. דרך- אגב, היום או מחר הוא צריך לדעת כמה תלמידים יוכלו להשתתף בסדנא, ואז נוכל להתחיל את ההרשמה. אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

deep ocean

New member
אימון פורום מספר 2!!!!!!!

שמחתי לשמוע עוד על הקשתות אני כנראה אבוא לאימון הפורום והסיבות העיקריות יהיו דווקא להתעמת עם משהו שנראה לי מוזר/לא תורם (הקשתות), משנו שבתחושה שלי קצת מאיים עלי וכן להתעמת עם התחושה שאין לי הרבה ניסיון באומנויות לחימה, חוץ מטאי צ´י וצ´י קונג (שבסך הכל אני מתאמנת לא הרבה, כחודש וחצי) יחסית לשאר האנשים פה, ולהתעמת עם זה, ולא לתת לזה להשפיע עלי , כי לאימון הפורום הראשון לא הגעתי כי הרגשתי שכולם במצב שהם יודעים בהרבה יותר ממני, ושלי יהיה קשה/שאני לא אבין/לא יודעת מה. אז אני כנראה אבוא להתמודד עם התחושות האלו :))) מיכל

מאמץ פיזי + התמודדות וחוסר נסיון

לגבי המאמץ הפיזי - תלוי כמובן בסוג הקשת, או יותר נכון ברמת הקושי שלה. השתות נמדדות בפאונדים: אם תתלה את הקשת במאוזן, ותתלה על המיתר משקולת, כמה כבדה צריכה המשקולת להיות כדי להגיע לכיפוף מסוים של זרועות הקשת? ככל שהקשת חזקה יותר, כך המשקולת תצטרך להיות כבדה יותר. פאונד = (בערך) חצי קילו. הקשתות הקלות ביותר שיש לאחי הן של 20 פאונד. הכבדות ביותר (מבין הקשתות הרגילות) הן של 34 פאונד. יש להשיג כבדות יותר, אבל איתי לא טרח. להמחשה: התחלתי חוג קשתות בלכיש, ולנערים (בני 12) שאני מלמד הבאתי קשתות של 20 פאונד; למבוגרים, כמתחילים, קשתות של 25 פאונד. בשיעור השלישי נאלצתי לתת לנערים לירות בקשתות ה-25 פאונד, כי הקשתות הקלות יותר לא היו אתגר מתאים בשבילם. האחיין של חברתי, בן 4, ירה בקשת של 20 פאונד שהיתה גבוהה ממנו ב-40 ס"מ (לכל החתולים שלום...), והיינו צריכים להחזיק בשבילו את הקשת כי הוא לא מספיק יציב (עדין). הבאתי לו קשת יותר קטנה והוא ממש נעלב...
לגבי ההתמודדות עם חוסר נסיון, ותחושת האיום: אסתכן בהריסת מיתוסים ואספר לך בסוד (ותשמרי על הסוד!), שאני נולדתי תינוק. בלי שיניים, בלי שערות, חסר ישע... ותראי אותי עכשיו! (בלי שיניים, בלי שערות וחסר-ישע...
) מי שלא מנסה לא נכשל - אבל גם לא מצליח.

למעלה