לדוברי אנגלית בנינו:

עובבי

New member
פרשתי בשאלה ה65

נראה לי שכדאי לתת לכל יוצא בשאלה שאלון כזה.

לדוברי האנגלית והעברית

איך מתרגמים "עולם הבא" לאנגלית, יכול להיות ש"נקסט וורלד"??.... (מצטער אני עוד לא יודע לאיית באנגלית)

ברוריה2

New member
גם נכון במקרים מסויימים. באנגלית

מדוברת כשרוצים לומר: 'עלה השמיימה' או כשרוצים לדבר על מה יהיה בעולם הבא אומרים "heaven". ככה בכל אופן הנוצרים. נדמה לי שבמונח paradise משתמשים היום יותר לתאר משהו בסגנון שאנגרי-לה או מציאות אלטרנטיבית אולטימטיבית. >ברוריה!!<

nhrcdk

New member
השאלון כל כך בעייתי

השאלון הזה ממש בעייתי כיוון שהוא מניח הנחות יסוד מראש לגבי אופי החינוך הדתי, הסיבות ליציאה ותהליך היציאה והוא מסתמך עליהם בשאלות. מי שבנה את השאלון צריך לעשות עוד קצת איסוף נתונים על מה זה להיות חילוני (מה זו השאלה המטומטמת: "מה העבירה הראשונה שביצעת"- האם בזה מסתכם תהליך היציאה???? ומי בכלל זוכר? ואולי זה היה תהליך ולא "עבירה אחת"?). הייתי רוצה לפגוש את מי שכתבו את השאלון המרגיז הזה. חוץ מזה- שהשאלון ממש העיק עלי ולכן עניתי בעצבים ואני ולכן התשובות מוטות ולא משקפות מציאות אמיתית!!!! <<<ברוריה2- איך לעזאזל הגעת לשאלון הזה?? יש משהו שאת רוצה לספר לנו?>>>

לא הבנתי על מה הרוגז

גם כאן בפורום היה פעם שרשור ארוך בנושא העבירה הראשונה שלך... ודומני שהרבה דוקא זכרו. מה שכן זה מאד משעמם ומעייף שם, אני כבר פרשתי בשאלה ה 35.

ברוריה2

New member
אויש, את והשיטות מחקר שלך../images/Emo13.gif

אני דוקא מצאתי את השאלון רלוונטי ושואל שאלות נכונות ברובו. אני חושבת שהוא מיועד ליוצאים חרדים + בגלל אופי השאלות. אני משוכנעת שרב היוצאים החרדים, כולל אמתך הנאמנה, זוכרים את העבירה הראשונה שעשו. (אני אגב כתבתי Kosher אבל זה כי לא ידעתי איך לנסח שלא שמרתי "נגיעה"..והאמת, כשאני חושבת על זה-אז הדבר הראשון שאני זוכרת אחרי ה"נגיעה" היה קטניות בפסח) ובענין של שיקוף המציאות-זו כבר שאלה פילוסופית עקרונית ודיון לפרו-ס או לסמינריון, כמו שהגיברת אמרה היום בקורס. >מתחילה לעצבן את עצמי..< >

לילית3

New member
אני כתבתי להם בהערות- שאין דבר כזה

עבירה ראשונה. לפחות מבחינתי, ברגע שהעסק הפך ללא רלוונטי, אז עבירות לא היו קיימות יותר.. וחבל שלא הפסקתי לשמור נגיעה עוד קודם. היי ברוריה2, אני חולה וצריכה נגיעה=חיבוק, יש לך משהו בשבילי?

לילית3

New member
אלוהים אדירים! נשברתי באמצע איזה

שאלון מעצבן ומייגע!!!! אבזצונצ'יק, אם אתה רוצה אני אעבור עליו איתך במיוחד שלא תרגיש שאתה מחוץ לעסק. אבל ביננו, סתם שאלון מפגר ושטחי

אבזץ

New member
כן, אבל לא זה מה שמעניין,

אם את מבינה למה אני מתכוון... איך המרגש? הגיע החורף -קררררררררר אופפפפפפפפפ

למעלה