לדגום סאונד ולפרוס ב-MIDI!!

לדגום סאונד ולפרוס ב-MIDI!!

ראיתי שאדם הבדואי אמר באיזה שרשור מהטגליינס בפורום סאונד והפקה, שאפשר לדגום תו אחד ולפרוס אותו על כל המקלדת שליטה!!! (אני מתרגש) אפשר לעשות את זה גם על הקיובייס עצמו? (בלי מקלדת שליטה) או שאני צריך לרוץ לחנות ולקנות מקלדת? ואיך עושים את זה?

HeavenlyB

New member
לא ידעתי שאדם הוא בדואי

הוא דווקא נראה לי אשכנזי
ולשאלה שלך - בקיובייס זה לא ניתן לעשות, אבל גם אין צורך במקלדת שליטה. מה שיש בו צורך הוא סאמפלר. בין אם וירטואלי כתוכנה על המחשב, או מכשיר פיזי. הסמפלר יכול לדגום תו(או לטעון סאונד קיים, כמו שקורה בסאמפלרים הוירטואליים) ובחלון העריכה/פריסה של הסאמפלר אתה יכול לקבוע אילו קלידים ינגנו את אותו תו, ואם הוא פרוס על כמה קלידים, איזה קליד יהיה הצליל המקורי וממנו לחשב את שינוי הפיץ' לשאר הקלידים, או אפילו להשאיר אותו באותו טון לאורך כל המקלדת.

Domnastic

New member
מה הקטע להשאיר את אותו טון לאורך

כל המקלדת
חח..מה זה יתן
אגב מה קורה אריאל? שנים לא שמעתי ממך.

HeavenlyB

New member
אין לי מושג (לגבי שתי השאלות)

האמת, שלהשאיר אותו טון בכמה קלידים יכול להיות שימושי במקרים למשל של תופים. יותר נוח לתופף מהר על אותו תוף כשיש לך כמה קלידים ולא רק אחד.

חח נשמע גדול!

ואם אני קונה תוכנת סמפלר כזאת, אז אני צריך לחשב את שינוי הפיץ' ולעבור קליד אחרי קליד או שאפשר בשניה להפוך תו אחד למקלדת שלמה?

HeavenlyB

New member
תלוי באיכות שאתה רוצה

אם אתה רוצה שזה יישמע טוב, אתה צריך לפעמים להגדיר אפילו שלוש ואפילו יותר דגימות לכל קליד וקליד. אם אתה רוצה להשתמש בדגימה אחת, אז זה לא בעיה. לא צריך לעבור קליד קליד, רק שתדע שזה יישמע רע מאוד כבר אחרי חצי אוקטבה.

אממממ....

הייתי רוצה לדוגמא לנגן במידי עם מקלדת כמו המקלדת שיש בפיץ' של הקיובייס.. יש דבר כזה?

HeavenlyB

New member
אין מושג מה אמרת

יש לי הרגשה שגם לך אין
בחלון עריכת המידי יש מקלדת, אם לזה אתה מתכוון. אבל אם לא תשלח את ערוץ המידי לאף כדי, המקלדת לא תעזור לך. מה גם, שהיא רק שם כדי לעזור לך מבחינת מיקום של צלילים בתוך אותו Region.

חחחח נו בפיץ' שיפט יש שם מקלדת כזאת

קטנה וחמודה.. שרוצים לעשות פיץ' לסאונד אודיו כלשהו.. אז השאלה שלי היא איך אפשר לקחת סאונד בודד באודיו ולצור אפשרות לניגון כמו במקלדת הפיץ'? סמפלר יכול לעשות את זה? (כי אמרת שזה יצא ממש מעפן לפרוס סאונד בודד על מקלדת שלמה ע"י שינוי הפיץ' שלו בכל תו.. אבל בפיץ' שיפט של הקיובייס זה לא כזה מעפן..)

HeavenlyB

New member
אם תנסה להעלות באוטבה שלימה

גם בפיץ' שיפט זה נשמע לא טוב. אבל כן, הסמפלר יעשה את זה.

ManSha

New member
איך אני מעלה את הצליל לקיובייס?

איך אני מגיע למצב בכלל שאני יכל להשתמש בצליל בתוכנה? אין לי מקלדת שליטה, עדיין לא קניתי..

ManSha

New member
קראתי וזה לא מוסבר שם...

לא מוזכר שם איך לעשות את הפעולה הזאת... יש מישהו שמוכן לרשום כאן הסבר קטן? זה תוקע אותי ואין לי מושג איפה לחפש

Wav\Mp3 משלך? פשוט גורר לחלון

של הקיובייס.. או שאתה הולך ל-file ומשם ל-import ומשם ל- audio file או שלא הבנתי את השאלה..

ManSha

New member
לא התכוונתי לזה...

אני רוצה ליבא צליל משלי לרשימת צלילים של הקיובייס. זאת אומרת, שאני אוכל להשתמש בצליל הזה כמו בכל הצלילים שיש בקיובייס ובעזרתו ליצור ביט... השאלה היא, איך אני מגיע למצב שאני מביא את הצליל לשימוש בקיובייס.

אם אתה מתכוון ב-MIDI אז לא נראה לי

שאפשר.. (הלוואי ואני טועה ומישהו יתקן אותי..) צריך בשביל זה סמפלר, כמו בשרשור "לדגום ולפרוס MIDI.." וככה תוכל לקחת את הסאונד ולהפוך אותו ל-VST'i לא סתם HeavenlyB הפנה אותך לשם..

למעלה