לגרש או לתת להישאר

beatman

Member
לגרש או לתת להישאר

ערב טוב ושבוע טוב. מקווה שעברה על כולכם שבת שקטה. אצלנו זאת הייתה השבת האחרונה עם אמא. אמא שלנו, ליה, בת 57, גרה בישראל שש שנים והיום מגורשת מישראל, מארץ שהפכה להיות הבית שלה.
אני Boris Levenshtein ואחותי גלינה Galina Levinshtein, עלינו לישראל מתוקף חוק השבות, כנכדים של סבא יהודי מצד של אבא. עברנו תהליך גיור ואנחנו גרים כאן 14 שנים. ישראל היא הבית שלנו. אני שירתתי בצבא, סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה ואני מתחיל תואר שני בטכניון.
אחותי הקימה משפחה בישראל ונלד לה השנה תינוק מתוק בשם מייקל .
אנחונו אזרחים טובים שתורמים למדינה ואוהבים אותה. יחד עם זאת המדינת לא מאפשרת לאמא שלנו לחיות איתנו ביחד עד שאמא תגיע לגיל 65.
אמא שלנו כבר גרה בישראל שש שנים עם בן זוגה אולג ז"ל, אזרח ישראלי. הייתה להם מערכת זוגיות מלאת אהבה ועם חלומות לעתיד. הם הוכרו כידועים בציבור והיא קיבלה מעמד של תושבת ארעית ב 2016.
עוד כמה חודשים היא הייתה אמורה לקבל תושבות קבע בישראל. אבל קרה אסון גדול במשפחתינו. אולג ז"ל נפטר באופן פתאומי השנה בינואר. מספר חודשים אחרי פטירתו של אולג ז"ל אמא זומנה למשרד הפנים והפקידה לקחה לה את תעודת הזהות של תושבת ארעית והיא עצרה תהליך קבלת מעמד בישראל .
כך אחרי שש שנים בארץ, אישה שבן זוגה הישראלי שלה קבור כאן וששני ילדיה והנכד הם יהודים אזרחי ישראל, ביום אחד איבדה את הכל . פנינו לוועדה הומניטרית, שלחנו ערעורים ואפילו ח"כ Ксения Светлова פנתה באופן אישי ללשכת שר הפנים, אבל התשובה הייתה תמיד אותה תשובה. "ההליך המדורג עם בן זוגה ישראלי הופסק עקב מותו בן זוג וגב' ליה מקושינה אינה זכאית למעמד והמשך שהייה ע"פ הנהלים הקיימים".
אנחנו מכבדים את חוקת מדינת ישראל ואמא בצער רב תעזוב. יחד עם זאת אנחנו לא נוותר על שלמות המשפחה ונמשיך להיאבק על זכות של אמא לחזור אלינו.
אני שואל אותך, כבוד השר אריה מכלוף דרעי Arye Machlouf Dery, האם נוהל הוא חזק יותר מאהבה בין אמא וילדיה? האם כך בקלות אפשר לגרש אישה שכל החיים שלה כאן, בארץ ישראל. אין לי ספק מה תהיה התשובה שלך ואין לי ספק שאתה יודע טוב מאוד מה זה אהבה בין אמא וילדיה. לכן אנחנו מבקשים ממך , כבוד השר, לפעול לשינוי שיאפשר לאמא שלנו כבר מעכשיו לחיות את החיים עם דבר הכי יקר לה- המשפחה שלה.

https://www.facebook.com/pg/בוריס-ל...-שלי-333616923754970/posts/?ref=page_internal

Astroo

New member
לא ברור העניין

אם בוריס ואחותו עלו מתוקף חוק השבות כנכדים של יהודי מצד האמא, אז האם אמורה להיות בת של יהודי וזכאית לעלות מתוקף אותו החוק. בנוסף, ידוע לי שקיימת פרוצדורה של מתן תושבות להורים של אזרחי ישראל.
בכל אופן, מבחינתי כמובן שיתנו לה להישאר. הם נראים כמו משפחה נורמטיבית שתורמת למדינה.

גם מבחינתי

ומכיוון שנראה שיש לה ילדים מוצלחים (בפייסבוק יש גם תמונות), אני מניח שהם יקחו ייעוץ משפטי וימצאו פתרון שיאפשר לאימם לחזור לישיבת קבע בישראל.

SupermanZW

Well-known member
צריך לתת לה להישאר

ואם אפשר אז לגרש במקומה את הפושע המורשע אריה מכלוף דרעי.

ivgy1980

New member
התייחסות

הנה התוצאות הישירות של חוק השבות העקום המנוגד לתורה - גויים גמורים מחפשים דרכים להסתדר בארץ ישראל. ולגופו של עניין:

1. גיור כהלכה - או גיור כהקלה? שהרי הסוג השני - אינו גיור כלל ועיקר, אלא לכל היותר העמדת פנים מוצלחת.
2. כשעושים גיור כהלכה - לא נותנים לילד היהודי המתוק של של גויים (מייקל???).
3. כשבן הזוג, מגיש בקשת האיחוד, נפתר - אפילו באמריקה אתה יוצא בחוץ.
4. ארץ ישראל ניתנה להתיישבות העם היהודי - לגויים יש עשרות מדינות מתאימות.

ובמילים פשוטות: колбасникам одна дорога - обратно к себе!

SupermanZW

Well-known member
אתה לא מדייק

1) יש יותר מזרם אחד ליהדות - אין הצדקה למונופול האורתודוקסי - ה"הקלה" יכולה להיות ע"פ ההלכה של זרם אחר.
2) מייקל ומיכאל הן גרסאות שונות של אותו שם. זה שם יהודי במקור.
3) זה לא נכון כשיש ילדים משותפים.
4) לא רלוונטי מכיוון שהבעל שנפטר יהודי ומתקפו זכאים האישה והילדים לחיות בישראל על סמך חוק השבות.

beatman

Member
אם חלילה יאפשרו עליה של "מגויירים" ע"י כל מיני רפורמים וקונ'

הארץ תוצף ב"עולים" והמוני מסתננים יהפכו ל"יהודים".

SupermanZW

Well-known member
זה חשש לא סביר

ישראל אינה מבוקשת במידה כזו ומסתננים מגיעים בכל מקרה, רובם לא מודעים לעובדה שאם יתגיירו יוכלו להישאר ללא חשש, לו היו יודעים היו מוכנים להתגייר אפילו בגיור אורתודוכסי ובלבד שלא לחזור למדינות נטולות ההזדמנויות מהן באו. חוץ מזה, אפילו אם ישראל כן הייתה מבוקשת, מגוירים מכל זרם שהיו רוצים להגיע אליה היו חשים שייכות אליה ותורמים לה, כך שנזק לא יכול היה להיגרם מהם, לגבי המסתננים אין שינוי.

beatman

Member
אם זה יקרה יכולים להגיע יותר מסתננים

ואף להתאזרח כאן.
גיור אמיתי (אורתודכסי) לא תקף לגבי מי שהמניע שלו הוא התאזרחות/הגירה.
"מגוירים" של כל מיני "זרמים" הם בעצם גויים ע"פ ההלכה והתאזרחות מאסיבית שלהם תטה את צביון המדינה ואת הדמוגרפיה לכיוון שאינו יהודי.

ivgy1980

New member
ההלכה

ההלכה, שקובעת הכל, נכתבה וממשיכה להיכתב ולהתעדכן ע"י חכמי כל דור ודור (יעני, בצורה דמוקרטית). ההלכות היסודיות נגזרות מהתורה והמשנה, הגמרא והמציאות. ראה להלן:

ספר דברים, פרק י"ז, פסוק ח' -יג
משנה, מסכת הוריות, פרק א'
תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דף פ"ו, עמוד ב'
משנה תורה לרמב"ם, הלכות ממרים,פרק א'
ספר החינוך (ספר המצוות), מצוות עשה קע"ד

TaL53

New member
מצ"ב החלק המדובר בפרק י"ז

כִּי יִפָּלֵא מִמְּךָ דָבָר לַמִּשְׁפָּט, בֵּין-דָּם לְדָם בֵּין-דִּין לְדִין וּבֵין נֶגַע לָנֶגַע--דִּבְרֵי רִיבֹת, בִּשְׁעָרֶיךָ: וְקַמְתָּ וְעָלִיתָ--אֶל-הַמָּקוֹם, אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בּוֹ. ט וּבָאתָ, אֶל-הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם, וְאֶל-הַשֹּׁפֵט, אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם; וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ, אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט. י וְעָשִׂיתָ, עַל-פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ, מִן-הַמָּקוֹם הַהוּא, אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה; וְשָׁמַרְתָּ לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל אֲשֶׁר יוֹרוּךָ. יא עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ--תַּעֲשֶׂה: לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ--יָמִין וּשְׂמֹאל. יב וְהָאִישׁ אֲשֶׁר-יַעֲשֶׂה בְזָדוֹן, לְבִלְתִּי שְׁמֹעַ אֶל-הַכֹּהֵן הָעֹמֵד לְשָׁרֶת שָׁם אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אוֹ, אֶל-הַשֹּׁפֵט--וּמֵת הָאִישׁ הַהוּא, וּבִעַרְתָּ הָרָע מִיִּשְׂרָאֵל. יג וְכָל-הָעָם, יִשְׁמְעוּ וְיִרָאוּ; וְלֹא יְזִידוּן, עוֹד. {ס} יד כִּי-תָבֹא אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ, וִירִשְׁתָּהּ, וְיָשַׁבְתָּה בָּהּ; וְאָמַרְתָּ, אָשִׂימָה עָלַי מֶלֶךְ, כְּכָל-הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר סְבִיבֹתָי. טו שׂוֹם תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ, אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בּוֹ: מִקֶּרֶב אַחֶיךָ, תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ--לֹא תוּכַל לָתֵת עָלֶיךָ אִישׁ נָכְרִי, אֲשֶׁר לֹא-אָחִיךָ הוּא. טז רַק, לֹא-יַרְבֶּה-לּוֹ סוּסִים, וְלֹא-יָשִׁיב אֶת-הָעָם מִצְרַיְמָה, לְמַעַן הַרְבּוֹת סוּס; וַיהוָה, אָמַר לָכֶם, לֹא תֹסִפוּן לָשׁוּב בַּדֶּרֶךְ הַזֶּה, עוֹד. יז וְלֹא יַרְבֶּה-לּוֹ נָשִׁים, וְלֹא יָסוּר לְבָבוֹ; וְכֶסֶף וְזָהָב, לֹא יַרְבֶּה-לּוֹ מְאֹד.
&nbsp
היכן כאן התייחסות לגיור?

TaL53

New member
מקור החוק היהודי הוא התורה

טענת שיש פירוט בהלכה בפרק י"ז, ספר דברים. צירפתי לך את הפרק ואני מבקש שתסביר לי מהי ההתייחסות לגיור באותו הפרק.
&nbsp
תודה.

ivgy1980

New member
תשובה

דברים יז: ט וּבָאתָ, אֶל-הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם, וְאֶל-הַשֹּׁפֵט, אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם; וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ, אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט. י וְעָשִׂיתָ, עַל-פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ, מִן-הַמָּקוֹם הַהוּא, אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה; וְשָׁמַרְתָּ לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל אֲשֶׁר יוֹרוּךָ. יא עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ--תַּעֲשֶׂה: לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ--יָמִין וּשְׂמֹאל.

טענתי שגיור טוב הוא בהתאם להלכה.
ההלכה היא בהתאם לתורה ולדברי חכמי הדור.
עובדה שיש שו"תים - ו(גם) באמצעותם מתפרסמים פסקי הלכה חדשים.

TaL53

New member
אין פה התייחסות חד משמעית לגיור

אלא לחוקים המוחלים על מי שכבר חלק מבני ישראל. בתנ"ך אין תיאור חד משמעי של גיור, אלא אם כן נקבל את המשפט שאמרה רות המואביה לנעמי אבל אז המשמעות היא שהגיור שקבעו האורתודוכסים אינו הגיור הנכון, ע"פ התורה.

ivgy1980

New member
ראה רספונסה מעניינת בעניין

http://www.responsafortoday.com/vol3/5.pdf

הלכה רווחת היא: "גוי שבא לקבל דברי תורה חוץ מדבר אחד - אין מקבלין אותו. ר' יוסי בר' יהודה אומר: אפי' דקדוק אחד מדברי סופרים" (בכורות ל,ב). לדעת רוב הראשונים, קבלת המצוות היא חלק מהותי, ואולי החשוב ביותר, של הליך הגיור; והוא מעכב אף בדיעבד. כך היא גם דעת הטור (יו"ד סי' רסח).

מי שמתגייר לשם הנוחות וממשיך לחיות כמו גוי - אין בכך שום טעם.
דווקא הגר צריך להיות דוגמא לאחרם - שהרי בחר במודע לשנות את אורחות חייו.
ולא חסרים צאצאים של גרי צדק גדולים בתורה - רבי עקיבא, אונקלוס ורבים אחרים.

ובכל מקרה - כשהמתגייר מחלל שבת בפרהסיא (ובכלל), מחזיק מטבח לא כשר ואישתו לא מבקרת במקווה - לאפ'חד אין שאלות נוספות.

TaL53

New member
אין בהודעותך שום התייחסות לשאלה ששאלתי אותך

מה שהבאת מסביר על גיור, לכל המאוחר, מימי החשמונאים, כאשר תקופתם היא מאוחרת בהרבה לספר דברים (כך ע"פ האמונה). מכאן שאנו חוזרים לשאלה- ע"פ מה נקבע מה כלול בהליך הגיור? האם זאת קביעה ע"פ התורה או קביעה הרבה יותר מאוחרת הנובעת מהתפתחות הגיונית של הדת ושל הזרמים שבה.

ivgy1980

New member
תשובה

המקור היבש - בתורה ובמשנה. דיני הגיור הלכה למעשה - התפתחו ונוסחו מאוחר יותר ע"י הרמבם, הטו"ר והשו"ע. אגב, עד לפני 150 שנה - לא היו "זרמים" ביהדות מלבד ה"אורטודוקסי".

ראה בנוסף כאן: http://www.yeshiva.org.il/midrash/4044

למעלה