לגרא

לגרא

לא ידעתי אם לפתוח הודעה חדשה או לכתוב את התיחסותי בתור הודעה נלוות (סליחה על הבורות האינטרנטית שלי בעניין) לענייני, כמדומני עברתי כבר כ- 10-12 טיפולים העלתי בעבר את הסוגיה בפני הפסיכולוג שלי - אמרתי כי אין לי למה להשוות את הטיפול בינינו אך בעקרון חסרה לי יד מכוונת, שיגיד לי זה נכון וזה לא וחסרה לי ביקורת (כנראה מתוך הרגל, למרות שאני מעדיפה לחשוב שזה מתוך "אהבת הביקורת") התשובה שלו היתה "זאת סוגיה מעניינת" כשהוא שאל אותי מה הציפיות שלי מהטיפול ואמרתי כמובן "תוצאות" כמו כן הוא אמר כי התכנים באים ממני, אני זו שמביאה את החומרים לפגישה (התשובה הזו לא מצאה חן בעיניי, שכן זה מפיל עלי את האחריות ופוטר אותו, מה שלא מקובל עלי, כי הוא יכול לכוון) כמו שציינתי כבר קודם לכן, הפגישות איתו עושות לי טוב אני פורקת מתחים ומספרת דברים בקול רם בפעם הראשונה מצד שני, ההקלה שזה גורם לי לא מוביל אותי לתוצאה אשר לשמה הגעתי לטיפול לכן אני מעוניינת לדעת מה חסר האם זה משהו בחומר שאני מביאה האם זה במטפל האם זה רק עניין של זמן

גרא.

New member
אבוקדואית,הצפיות שלך מהטיפול,אלה

שהגדרת כ"תוצאות",מאד עמומות..מצד אחד את כותבת כי הפגישות איתו עושות לך טוב, את פורקת מתחים ומספרת דברים בקול רם..האם אלה התוצאות שרצית? להרגיש טוב דרך פירוק המתחים? אם כן, הוא הטיפול בך,הוא מצויין..מצד שני את שוב חוזרת ומציינת כי ההקלה שזה גורם לך, לךא מובילה אותך לתוצאה אשר לשמה הגעת..מהי התוצאה, או מהן התוצאות שאת רוצה להשיג בטיפול?? האם את יודעת באמת מה את רוצה, או משהוא עמום כללי כזה לא כל כך ברור? כל מטפל,עובד עם המטופל על "החומרים" שהוא מביא עימו לטיפול.לעיתים אלו חומרים מהעבר הרחוק..לעיתים משהוא שקרה אתמול..זה לא שמששהוא חסר בחומר שאת מביאה..אלא באיכותו, אולי בחומרתו..קשה לדעת..בדרך כלל לוקח זמן עד שהטיפול מגיע הדרגתית לעיסוק בחומרים, יותר נכון בתכנים ממש משמעותיים.. וכנראה זה מה שקורה איתך..הטיפול עדיין לא העמיק לעיסוק בתכנים מהותיים ומשמעותיים ביותר..ולכן אולי עדיין אין "תוצאות" כשלשונך..אם זה כך, זו רק שאלה של זמן,עד שהנגיעה הטיפולית בתכני העומק שלך,ייצרו תוצאות..עוד מעט סבלנות..

אבוקדואית

מה שאת צריכה מהטיפול הוא לא "ביקורת" אלא "פידבק"... וזה לגיטימי לחלוטין. הפסיכולוג שלך צודק בעצם העובדה שהוא אינו יכול לקבוע מה יהיו התוצאות מפני שהתוצאות נקבעות על ידך. התכנים הם שלך ועיבודם נעשה על ידך ועל ידך בלבד. זה נכון שזה שם את כל האחריות בצד שלך - כך זה אמור להיות...והרי אחריות לחייך על מי היא? על המטפל?

למעלה