לגרא

RottenFruit

New member
לגרא

כתבתי פה לפני שבוע ולא יצא לי לראות את התשובה שלך אז אני אענה לך עכשיו ההודעה הקודמת (http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=52&MessageId=140143587) אני עדיין בצבא, באמצע השירות. מתפקדת שם סביר+-. יש דברים שטובה בהם יותר, יש דברים שטובה בהם פחות,מעגלת את הפינות שלי אבל סה"כ תפקוד טוב. דווקא תפקיד מאד דורש, הרבה שעות, המון עומס, בעיקר נפשי. עומדת בזה יפה יחסית לתפקוד שלי במסגרות בעבר (התרשלות מוחלטת). במציאות חיי הנוכחית מחוץ לצבא אני הרבה עם חברים, קצת קוראת, קצת כותבת, הרבה חושבת ומחפשת את עצמי בעיקר. כלומר מבחוץ, למשל בלי לקרוא את ההודעה הקודמת לעולם לא היית מנחש שמשהו לא בסדר. הייתי מאד רוצה להתחיל טיפול פסיכולוגי או אפילו פסיכיאטרי אם אלה הורמונים או כימיקלים או לא יודעת מה. לא שאני מומחית גדולה בלאבחן את עצמי אבל יש איזשהי תחושה שהבעיות נובעות מבעיה יותר פנימית ואני דווקא מצליחה באופן יחסי להתגבר עליה בכוח המחשבה. אז אולי זה באמת איזשהו חוסר איזון. כבר שנים אני רוצה לטפל בזה, אני מודעת לעצמי מאד. הבעיה היא שאין כסף, חיה על משכורת של 400 שקל בחודש ולהורים בכלל יש הרבה פחות ממני. ככה שגם טיפול מוזל הוא עדיין טיפול שיעשוק ממני כל שקל. אם יש אפשרות לטיפול חינם כמו שהצעת..אני אהיה יותר ממאושרת לדעת עליו יותר פרטים. תודה רבה :)

גרא.

New member
RottenFruit,התשובה האולטימטיבית,יש בצבא

טיפול חינמי,אם ע"י הקב"ן היחידתי,או הפסיכיאטר הצבאי.אבל ספק אם תרצי בטיפול כזה.לכאלה שאינם חיילים יש אפשרות להגיע לטיפול חינמי,רק בתחנות לבריאות הנפש של משרד הבריאות.טיפול מסובסד בחציו יש בתוך קופות החולים השונות,כל קופה וההסדר שלה.בכל מקרה, כדאי שתדעי כמה שיותר מדוייק,מהי הבעייה שלך,ולאזה סוג של טיפול את זקוקה.מכאן,כדאי שתמצאי את המימון הראשוני לפחות,לפגישה ובדיקת הערכה אצל פסיכאטר פרטי.ואז יהיה לך איזה שהוא אומדן בכדי להתחיל להעריך מה עלייך לעשות.אין ספק שטפול תרופתי,הוא הזול והקל להשגה .אלא שהוא כזכור מתמקד רק בסימפטומים,ולא בסבות,ואולי זה בדיוק מה שכדאי לך לעשות כעת,לןטפל בסימפטומים,ולכשתשתחררי,תעבדי ויהיו לך אמצעים כספיים,תוכלי לשלב את הטיפול תרופתי-פסיכולוגי.אבל הכל חייב להתחיל בהערכה מדוייקת של הבעיות הצרכים והדרכים להתמודד. בהצלחה.

למעלה