"לגעת" מרחוק

ehudt

New member
"לגעת" מרחוק

שלום. היום ראיתי מופע קסמים, כאשר אחד הדברים המרשימים שנעשו הוא לגרום למישהי להרגיש שנגעו בה, אפילו שלא נגעו בה. מה שהקוסם עשה זה לבקש ממנה להרים יד, אז הוא העביר את הידיים שלו מעל ומתחת ליד שלה, ואז הוא הלך ונגע במישהו אחר שהסתכל עליה. היא הרגישה מגע ביד שלה איפה שהקוסם נגע באדם השני. את שני האנשים שהשתתפו בקסם אני מכיר ויודע שהם לא שתולים, והקוסם עצמו אמר שזה משהו שקשור איכשהו לרפואה סינית או משהו דומה. למישהו יש מושג איך הדבר התבצע?

ailag

New member
../images/Emo32.gifעכשיו הבנתי למה הניק שלך תמיד

נראה לי מוזר! אני בודקת את הפורום בזמן שאני עושה שיעורים .. והניק שלך הוא ehu dt dt = הדיפרנציאל השלם של t..

זכיר

New member
סוגסטיה

דמיון מודרך (גירסת הפוליטיקלי קורקט למונח המושמץ היפנוזה) אחד הדברים הראשונים שעושה קוסם המתמחה בטכניקות סוגסטיביות, הוא איתור האנשים הרספטיבים ביותר. תנסה לשחזר בדמיונך את האפיזודה ותבדוק אם היה איזשהו תהליך של בחירת המתנדבים מהקהל. טכניקה לדוגמה (משמשת במופעי היפנוזה) - המהפנט מעלה לבמה תריסר מתנדבים (תהליך סינון ראשוני) ומבקש מהם להצמיד את כפות הידיים בחוזקה, אלו שמצמידים את כפות הידיים חזק מהאחרים הם אלו שנוחים יותר להשפעות סוגסטיביות והם אלו שנשארים על הבמה להמשך המופע. אני מניח שקיימות טכניקות מעודנות יותר לזיהוי מועמדים מתאימים. מהמעט שאני יודע על רפואה סינית, אני מניח שהקשר היחידי לקסם הינו המסתורין שאופף את הרפואה הסינית (כמו שכל דבר שאומר חכם סיני הוא חכם יותר בהכרח).

ehudt

New member
תודה, ובכל זאת

הקוסם בעצמו טען שאין כאן "קסם" או "כח" כלשהו, וגם לא איזו "אנרגיה" מיוחדת.

אדומה2

New member
דמיון מודרך

דמיון מודרך אינו היפנוזה. בהיפנוזה אתה צולל לדרגות יותר עמוקות של התת מודע (עוד סיבה שהמורשים היחידים לעסוק בהיפנוזה הם פסיכולוגים ופסיכיאטרים) במטרה להגיע למקום בו תוכל להעלות לפני השטח דברים שהנפש הדחיקה- אני מתארת לעצמי שיש עוד כמה מטרות לעניין, אני לא מבינה גדולה, אבל את זה אני יודעת. דמיון מודרך ממש לא מתיימר לעשות את זה. דמיון מודרך זה משהו כמו שלמישהו יש מיגרנה. הרבה אנשים מוצאים הקלה בלדמיין צבעים שונים לכאב והתמקדות במקום בכאב עצמו (שהוא עצום), בלדמיין את הכאב עובר דרך מקומות שונים בגוף בעזרת צבעים וכו'. הרבה מאוד אנשים אומרים שזה עוזר להם בזמן התקפה. דמיון מודרך הוא כלי נוסף שיכול לעזור גם לחולי סרטן במהלך כימותרפיה והקרנות, לנשים בהריון ועוד (שוב, אני לא מומחית גדולה, אני רק מספרת את מה שאני יודעת). מופעי היפנוזה- כפי שגם היו לפני שנים עם כל מיני "נשים היסטריות" (שכפי שאנחנו יודעים היום זה בולשיט ההגדרה הזו של היסטריה)- זה ממש הצד היותר שטחי של ההיפנוזה, שהוכחה כשיטה יעילה, אומנם עם כמה חסרונות, אבל לכל שיטה המגבלות והחסרונות שלה, לצד היתרונות. גם היפנוזה, כמו רפואה סינית, אינה כלי של מופעים ובמה, היא כלי טיפולי לכל דבר, והיא יכולה להיות יעילה ברמה של פסיכולוגיה בהיביוריסטית. לגבי המסתורין שאופף את הרפואה הסינית- אין מסתורין. כשלומדים את הרפואה הסינית אז יש הכרה בגודל היריעה וכמה עמוקה הרפואה והפילוסופיה ושיש שנים על גבי שנים של למידה והבנה. זה לא מסתורין. ואם אתה רוצה- אתה יכול לקרוא על הנושא ואתה מוזמן לפורום רפואה משלימה ולשאול שאלותייך שם וגם לקבל תשובות. יעל

אדומה2

New member
אורחת לרגע- רפואה סינית

שלום לכולם, קפצתי לפה לרגע מפורום רפואה משלימה אחרי שראיתי את השאלה הזו. רפואה סינית אינה קשורה לקסם. הקוסם אולי עוסק ברפואה סינית בזמנו הפנוי, אולי אוהב רפואה סינית בכל ליבו, אבל לגעת באדם אחד ושאחר ירגיש זאת- זו לא רפואה סינית. רפואה סינית היא תורת טיפול ופילוסופיה שלמה, והרעיון הוא שאתה מטפל באנשים. אין לזה שום קשר למופע מכל סוג שהוא. האם זה קשור למשהו אחר? יכול להיות. כל טוב, יעל

freearth10

New member
לא ממש תורה סינית אבל כן מזרחית

לדעתי זה מתבסס על כל התורות שמדברות על כוחה של אנרגיה בצורה שונה. מה שקרה כאן: הקוסם נכנס לתוך שטח ההילה שלה ולמרות שלא היתה שם ממש נגיעה של ממש הוא נגע בהילה שלה. ביד שלו היה עכשיו את המגנטיזם של ההילה שלה וכאשר הוא נגע פיזית באדם שהיה מקושר אליה בכוח המחשבה (הראיה) הוא בעצם סגר כעין מעגל חשמלי והיא הצליחה לחוות את הנגיעה שנעשתה דרך אדם אחר. מאיה

2_be

New member
ברוכות הבאות יעל ומאיה../images/Emo140.gif ושאלה לי

הילה?
ממה מורכבת ההילה?

freearth10

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo141.gif

היי2_be , מה זה הילה. וואו שאלת שאלה גדולה עלי. גם אני עדיין לא לגמרי הבנתי מה זה אבל כן הצלחתי להרגיש איך זה עובד. עקרונית זה שדה מגנטי שעוטף את הגוף הפיזי שלנו ומשדר ויברציה בתדר מסויים. כאשר התדר מפסיק לשדר בויברציה המתאימה אנחנו נחסמים והתוצאות באות לידי ביטוי הן במישור הרגשי והן במישור הפיזי. מאיה

qet1

New member
מהו רדיוס השדה המגנטי?

באיזה סדר גודל? סנטימטרים? מטרים? קילומטרים? או שזה שדה אינסופי בכלל? האם הוא משפיע על מתכות(בעיקרון שדה מגנטי אמור לעשות את זה)? אם לא - למה? אם כן - למה אנחנו לא רואים את זה(למשל למה מחט של מצפן לא מצביעה לכיוון שלנו כשהמצפן ממש קרוב לגוף שלנו אלא ממשיכה להצביע לכיוון צפון, או למה אנחנו לא יכולים לשנות את הכיוון של שבבי מתכת קטנים ע"י הזזה של הדי מעליהם מבלי לדעת בהם כמו שאפשר לעשות עם מגנט)? דיי מעניין כל העניין הזה, אודה לך עם תוכלי לענות על שתי השאלות האלה.

freearth10

New member
על 2 אולי (?)

שלום לך, אז כמו שאמרתי כבר קודם, אני אמנם משתמשת באנרגיות לטיפול בפתיחת חסימות אנרגטיות בגוף-נפש, אבל לצערי אני רחוקה מלהבין איך דברים קורים. אז כל מה שאומר כאן הו רק ההבנות שלי ואולי כדאי לך להפנות את השאלה לפורום רייקי יתכן ושם יש למישהו תשובה יותר מדעית. סדר הגודל הוא סנטימרים (נראה לי 20 ס"מ). לכל עצם יש שדה מגנטי וויברציה בתדר מסויים אבל עצמים שונים ששונים בערך המולקולרי שלהם, בערך הכימי שלהם, בתדר האור שלהם, בתדר הקול שלהם שונים גם בשדה המגנטי שלהם. ולכן אני משערת שהשדה המגנטי של מתכות הוא הרבה יותר גבוהה משדה מגנטי של גוף האדם ולכן גוף האדם לא משפיע עליו בצורה שכזאת שהוא יגרום לתזוזה בו. מאיה

למעלה