לגליזציה של הסמים

לגליזציה של הסמים

היי, רציתי להזמין אתכם לקרוא כתבה שכתבתי על הלגליזציה של הסמים. אני רוצה להדגיש שאני מאוד מתנגד לסמים ורואה בהם דבר הרסני (כולל הסמים ה"קלים"). עם זאת אני מאמין שדווקא הלגליזציה היא הדרך להילחם בסמים. אשמח אם תקראו את הכתבה ותגידו מה דעתכם. תודה, אמיר.

ש@לתי

New member
אני רואה שהקדשת לזה הרבה מחשבה

קודם כל אני רוצה להגיד שאני מעולם לא השתמשתי ולא חשבתי על להשתמש בסמים, והאמת שעד היום גם דיי התנגדתי למתן לגליזציה לסמים. אולי זה נב מחוסר הבנה בנושא, או מפשוט התנגדות לכל הקשור בסמים. אבל, מאמרך גרם לי לראות את העניין באור טיפה שונה... השאלה שנותרה בסימן שאלה גדול היא: איזו ממשלה תסתכן בלגשת לנושא מרתיע כלכך כמו הסמים??

שאלה נכונה אתה שואל

אז ראשית ממשלות רבות כבר יישמו את הלגליזציה באירופה ובאוסטרליה. אני אתייחס לכך בהרחבה בכתבה השלישית בסדרת הכתבות שאני מכין. הבעיה הגדולה בישראל, זה שאנחנו מדינת חסות של ארה"ב, ובנושא הסמים ארה"ב ממש מפעילה לחץ אדיר על כל מדינות העולם ליישם את מדיניותה הכושלת. אני אישית חושב (לא רק בנושא הסמים) שאחרי חמישים ושלוש שנות קיומנו, הגיע הזמן שנהיה קצת יותר עצמאיים ונדע להגיד לארה"ב עד כאן! זה עניין פנימי שלנו ואין לכם זכות להתערב.

TheHock

New member
אתה באמת חושב שהגיע הזמן

לוותר על נותנת חסות כמו ארה"ב, שהיא המשפיעה המדינה שמשפיעה בעולם יותר מכל מדינה אחרת? ועוד היום שאנחנו במצב בטחוני קשה, מיתון מחריף מיום ליום ועוד מאה ואחת עשרה בעיות אחרות הפוקדות אותנו כל יום, שאת רובם במידה זו או אחרת עוזרת לנו ארה"ב לפתור. נכון שיש גם עוד חמישים וחמש וחצי בעיות שנגרמות כתוצאה מהתערבות ארה"ב אבל עדיין זה הזמן המתאים?? (דרך אגב זה שמדינתנו קיימת 53 שנים לא אומר כי אנו לא עדין במלחמת קיום יומיומית) TheHock

.המוסד

New member
איזה בעיות ארה"ב "פותרת" לנו?

שומדבר, היא מפעילה עלינו לחץ להמשיך בתהליך השלום תוך פגיעה עצומה באינטרסים שלנו, היא לא פתרה דבר, ולא תפתור דבר, רק אנחנו אלו שנפתור את הבעיות שלנו ולגבי הסמים, אני חושב שמשטרת ישראל עדיין לא הפעילה כח אמיתי בנושא זה, בעיקר בגלל שהיא עסוקה בשטויות אחרות כמו "לשמור על קו התפר" ועוד כאלו דברים שדורשים כמות עצומה של כח אדם וכל זאת רק בשביל שכמה פוליטיקאים יממשו את הפנטזיות שלהם, מלחמה אמיתית בסמים עם כל האמצעים יכולה ותפתור את בעיית הסמים, הפיכת בני העשרים בישראל לצרכני סמים איננה הפיתרון וכל ה"רווחים" ש"נרוויח" מהכנסות ממיסי הסמים נפסיד בהקמת כפרי גמילה יקרים, אחד ועוד אחד ועוד אחד...

TheHock

New member
הבעיות שארה"ב פותרת לנו

הם בעיקר בעיות כלכליות, להזכיר לך מצב הכלכלי של המדינה הוא לא משהו. הרבה מקופת המדינה והרבה מהפרוייקטים שמוצאים לפועל הם בזכות האמריקנים, ויתור על החסות האמרקניות הוא וויתור על מרבית מאותו כסף, הרי כפי שנאמר "בעל המאה הוא בעל הדעה"

.המוסד

New member
TheHock החסות האמריקנית רק מזיקה

המצב הכלכלי בישראל אכן לא משהו(מעניין למה) הסיוע שאמריקה נותנת לישראל רק מסייע למדינה לשמור על המצב הקיים(שהוא כמו שאמרת לא משהו) וויתור על החסות האמריקנית אומר יותר חופש פעולה וויתור על המצב הנוכחי לכן על ישראל בכל המהירות לוותר כל החסות האמריקאית ולחזור להיות בידי עצמה לא?

למעלה