לגלות או לא לגלות

motyalt

New member
לגלות או לא לגלות

לפינה בלב ולכל חברי הפורום שלום . בשאלה האם להסתיר את עובדת מחלת הסוכרת או לגלות אותה ברבים בוודאי כולכם התעסקתם או מתעסקים מרגע גילוי המחלה . אני דוגל ברעיון שהקהילות שבהם אתה מתפקד ביום יום צריכות לדעת על מצב זה . אני חי עם הסוכרת כבר 23 שנים ואוכל לתת דוגמאות מהעבר על איך השפיע עלי חוסר הגילוי. כשלמדתי שנתיים בבית ספר להנדסיים החלטתי לא לספר ויהי מה .בחודשים הראשונים הייתי כמו כולם והצלחתי לשמור על סודיות אבל אז נוכחתי שאני צריך להמציא סיבות תירוצים וגם שקרים כדי לשמור על הסוד, וזה השאיר אותי חסר עוצמה במיוחד שמצאתי את עצמי מספר שקרים כשאני נחשב לאדם ישר. האנשים שמסביבי הרגישו שמשהו בי שונה וראיתי שהשאלות שלהם נהפכו לניסיון לתפוס אותי בשקר וכדי לשמור על הסוד המצאתי שקרים יותר ויותר חזקים . המחיר הכבד ששילמתי מהסודיות הזאת נבעה יותר מאוחר בחוסר הצלחה שלי בלימודים. במקום להצטרף לקבוצת תמיכה שמכינה שעורי בית , בתת ההכרה רצה לה המחשבה הזדונית שאם אני אהיה בקבוצת תמיכה איך אני אתחמק מהשאלות החקרניות שבודאי יגיעו. וכך מנעתי מעצמי מלהיצרף לקבוצה כזאת עד שראיתי שההישגים שלי בלימודים יורדים והיה רגע שקלטתי שאני גורם נזק לעצמי בגלל החשש לספר ואז הצטרפתי לקבוצת תמיכה ואכן השאלה החקרנית באה וסיפרתי כל מה שצריך וצצו שאלות חדשות שעל כולן עניתי בצורה עניינית וישירה .כשאתה בטוח בעצמך ולא עושה עניין מהסוכרת בעצמך אנשים מגיבים אליך בפליאה "מה זה מה שהסתרת ,אין מה להתבייש " ועוברים הלאה . מאז אני אמנם לא רץ ומפרסם ברחובות שאני חולה סוכרת אבל כל הסובבים אותי יודעים על מצבי. אני לא מתבייש בעובדה שיש לי סוכרת כמו שאנשים אחרים לא מתביישים שיש להם אוזניים או עיניים או רגליים . לי יש מה שלאחרים יש פלוס הסוכרת. קוראים לי אלטמן מוטי ויש לי סוכרת. נ.ב. לפינה בלב את במצב עדין אני ממליץ לך לספר לסובבים אותך לגבי הסוכרת שאם יקרה משהוא לך ולא תוכלי להעביר את הידיעה הזאת לצוות המטפל, שיהיו אנשים מסביבך שידעו בדיוק את מצבך הבריאותי כדי שימסרו את הפרטים המלאים והמדויקים לצוות הרפואי וזה ימנע סיבוכים מיותרים לך ולתינוקך. מאחל לך לידה קלה ומזל טוב.

evgeniy2

New member
../images/Emo8.gif לדעתי זה מאוד נכון !!

צריכים לספר לחברים שלך ולכל האנשים שאתה מכיר, במובן אם הם שואלים אתך. מה שקרה לפני כחצי שנה קצת יותר זה היה בקיץ 2003. אנחנו החברה ישבנו בעבודה סיימנו משמרת (מקדונלד'ס) ואז בא חברה של ידידה הכי טובה שלי והיא הכירה לי אותה ואתם מבינים זה הלך וניה יותר טוב התקרבנו קצת יותר ויותר... ואז פעם אחד ישבנו כולם בייחד (היא עדיין לא ידע שיש לי סוכרת) ואז פיתאום אח בן 15 של חבר הכי טוב שלי מהעבודה פיתאום אמר ממש לידה "נכון שאתה מזריק" אני קיבלתי חום באותו רגע !!! ווהיא פיתאום הסתכלה עליי בעיניים כאלו כאילו אני שקרן. ומאז לא שמעתי עלייה כלום.

באמת לא נשמע טוב"נכון שאתה מזריק"

נשמע כאילו אתה מכור לאיזה סם, ולא כאילו אתה סוכרתי ...
כנראה שבגלל זה לא שמעת ממנה יותר ...

אני לא מסתיר, אבל לא כולם יודעים

הסביבה הקרובה יודעת. בעבודה הצוות, שאיתו אני עובד יודע (הייתי צריך להסביר העדרויות מהעבודה ושינויים נוספים, שאי אפשר היה לא להבחין בהם). משפחה מקרבה ראשונה יודעת וארבעה חברי ילדות יודעים גם. שאר המשפחה והמכרים לא יודעים, אבל לא בגלל שהחלטתי להסתיר. פשוט לא יצא לי לספר להם. אני לא מתחיל את השיחות שלי איתם במשפט "שמע איזה קטע, יש לי סכרת". אני גם לא הולך לספר שקרים ע"מ להסתיר. אני מניח, שאם הזמן יותר אנשים ידעו. זה יקרה מן הסתם, שתגיע סיטואציה, שבה מישהו ישאל אותי שאלה, ואני לא ארצה לשקר, ופשוט אגיד שיש לי סכרת.

לזר

New member
הכח בידית המחלה על בוריו

היא זו שנמצאת בבסיס ההחלטה האם לספר או לא לסובבים אותך. אני כבר 25 שנה טייפ 1 ומעולם לא החסרתי יום עבודה או נוכחות באירוה בגלל המחלה. בסופו של דבר, העובדה שאתה מזריק או לא מובילה רק ליכות השליטה של החולה במחלה. אין אנו יכולים לנצח את המחלה, אבל בידינו כל הכלים לשליטה במחלה. אני סבור שחולה סוכרת צריך לדרוש מעצמו חינוך מעמיק בהבנה הבסיסית במטבוליזם הפחמימות, הבנה טובה בתזונה, כולל ידיעה בחישובים אלמנטאריים של קלט/פלט הגוף והתמצאות בדרישות איברי גוף האדם. עם תחמושת הזו אני מניח שאפשר לשלוט בצורה סבירה מאוד במחלה הזו. בחיים יש משימות שלא מותירות סיכוי לחולה טייפ 1 להיות מעורב בהם בגלל השלכות האםשריות של האינסולין או מחסורו בגוף, אבל, משימות אלו מעטות מאוד. אני יכול אפילו לומר, שגם משימות אלה אפשריות, אבל זה לא פשוט. לדוגמה, טייס קרב, או שרות קרבי שדורש מיומנויות מיוחדות. אלו משימות קשות מאוד לטייפ 1. אבל, ראלי ממדריש עד בומביי לא נכנס לקטגוריה זו. בסה"ך, אני סבור שלא המחלה היא הבעיה, אלה הסובבים אותנו, אלה שצריכים להחליט האם לקבל/לא לקבל אותנו לעבודה. לימודים זה לא רציני. אפשר לעבור מבחן גם כאשר אתה חש היפו מתקרב. אני מכיר תחושב זו עוד מספסל הלימודים באוניבסיטה. אז, שיהיה יום נעים לכולם

תודה לך מוטי, וגם לשאר המגיבים

אני מתכוונת לספר על הסכרת, לפחות למעגל הקרוב, עוד מספר שבועות, עם תום השליש הראשון להריון. (לא רוצה לחשוף את עניין ההריון, עד לסקירת המערכות המוקדמת, בה יבדקו שהכל נראה בסדר עם העובר עד עכשיו. לא רוצה לחשוף לפניי, כדי שחו"ח אם יווצר צורך להפסיק את ההריון, לא יהיו עוד שותפים מאוכזבים). אני לא מתביישת בהיותי סוכרתית, אבל מעדיפה לחכות מספר שבועות עם ה"חשיפה" כי חשיפת הסכרת אצלי, תחשוף גם את ההריון. מעבר לכך, אבי מאושפז, אחרי ארוע מוחי, והייתי רוצה לחכות קצת לפניי שאני "מנחיתה" גם את העניינים שלי עליו ועל אימי.

טוב את האני המאמין שלי אתם יודעים

אבל נכניס שוב מכיוון שפתחתם שירשור חדש בנושא. הסוכרת שלי אינו מעניינו של איש. כמו שמצבים אחרים אינם מדווחים. מעט הפעמים שנאלצתי להשתמש בשקרים כדי להסתיר. אם אני הולכת לבדיקות אז אני הולכת לבדיקות כל אדם זכאי לעשות זאת. את המשאבה לא רואים ואף אחד לא נכנס איתי לשרותים ובודק מה אני עושה שם. אנני מתביישת בסוכרת אבל אני לא חייבת ללכת עם שלט על הגב. כמו שאתה לא מדווח לאף אחד איפה בדיוק יש לך נקודת חן או אם יש לך לחץ דם/גבוה נמוך ככה אין שום סיבה לדווח על סוכרת. לחברים שהרגשתי שנכון לספר או שזה עלה סיפרתי. לאלה שלא, לא. אם הם ניחשו לבד או לא זה לא מעניין אותי. בפעמים היחידות שנזקקתי לעזרה גילתי כי אסור לי לסמוך על איש מלבדי כי גם חברים שידעו לא טיפלו בי נכון. את ההצדקה לדרכי קיבלתי פעמים: הגיע אלינו טכנאי שישר דיווח לכולם כי הוא סוכרתי וצריך להזריק ולאכול וכלום סביבי נלחצו שאסור להשאיר אותו ללבד עם הציוד וכדומה (סיפרתי את זה פה כשזה קרה). ולפני נישואי שבעלי אמר משהו בסגנון שלאחר שהכיר אותי גילה כי הסוכרת אינה מסובכת היא חלק מן החיים ולא משהו טרגי כפי שחשב למרות שהכיר סוכרתיים אחרים קודם.

הפנמתי גם את הגישה הזו , ולכן

מתכננת, לפחות בהתחלה, לשתף רק את המעגל הקרוב ביותר (אתחיל בהוריי). אח"כ בהתאם לצורך ולמרגש, אראה אם מתאים לשתף אנשים נוספים, או לא.

../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif

ממך בעיקר זה חשוב לי לשמוע- בתור הצד שמנגד, שרואה את הדברים מן החוץ פנימה.

חריט

New member
מוטי רציתי להגיד לך שפעם היה לי חום

מה אתה מתלהב לי היה חום,אבעבועות כולה סכרת ,תגיד לי אתה עושה צחוק אל תהיה פסיכופט, יש מספיק בעולם פסיכים

חריט

New member
מוטי רציתי להגיד לך שפעם היה לי חום

מה אתה מתלהב לי היה חום,אבעבועות כולה סכרת ,תגיד לי אתה עושה צחוק אל תהיה פסיכופט, יש מספיק בעולם פסיכים

Threat

New member
למה להסתיר?

מעולם לא הסתרתי, מעולם לא חשבתי שאני צריכה. לא ידעתי שסוכרת זה משהו שיש להתבייש בו או להחביא אותו, מבחינתי זה סך הכל אורח חיים. אז כמו שאמרת, אני לא רצה ברחובות ומספרת שאני סוכרתית, אבל החברים שלי יודעים, וכשאני נקלעת למצבים שבהם המידע חיוני, למשל כשמציעים לי משהו שלא מומלץ לי לאכול וכו', אני עונה "לא תודה, אני סוכרתית" וממשיכים הלאה. מה הבעיה?

לא צריך להסתיר אבל לא צריך

לרוץ ולספר לכל מי שמכירים. אני קיבלתי את הסכרת 4 חודשים לפני החתונה ושאלו אותי האם החתן יודע? לא הסתרתי ממנו ולא ממשפחתו (להפך הם דאגו שיהיה אצלם עוגיות/עוגות ללא סוכר כדי שארגיש בנוח) גם החב'רה של ידעו והתענינו וזה שלא הייתי צריכה להסתיר עזר לי מאד. גם בעבודתי מספר מצומצם של אנשים יודעים שיש לי, עכשיו שיש לי משאבה עוד מספר אנשים יודע. הם התפלאו שעד היום הזרקתי הם לא שמו לב כי בסה"כ לא צריך לעשות מזה עניין. וכשמציאים משהו מתוק אפשר לסרב בנימוס לא צריך להגיד שבגלל שאני סוכרתית אני לא יכולה לאכול, הרי יש מספיק אנשים שעושים דיאטה ולא אוכלים. מה שחשוב זה להמשיך לחיות את החיים כסדרם כמו כולם.

i l a n n a

New member
אין במה להתבייש

אני חולת סכרת חצי שנה וקצת. חזרתי לשירות צבאי ואני מטפלת בחיילי מילואים. לפני כמה חודשים היה לנו שירות מילואים ויצאתי איתם לשטח (לא הסתרתי את הסכרת והמפקדים הישירים שלי מכירים את הנושא) ולא היתה לי אפשרות לעשות זריקות בצד (נאלצתי לעשות זריקות במשרד מג"ד או בחדר אוכל) מאוד פחדתי מהתגובות של האנשים שאיתי (החיילים הסדירים בשטח וכמובן המילואימניקים בכל הדרגות) הם כמובן מאוד פרגנו ודאגו (לא בצורה מוגזמת). ברור לי שבדייט אני אשקול פעמיים אם לאמר את זה בדייט הראשון על ההתחלה כי לא ברור לי באותו רגע אם יהיה דייט שני אבל אדם שרוצה להיות איתי צריך לדעת שיש לי סכרת (האקס שלי עשה מאמצים אפילו ללמוד איך מזריקים לי ואיך מודדים לי סוכר ואפילו ברר לגבי מצבים קצוניים כדי לעזור לי במקרה הצורך.) כל אדם מחליט ע"פ שקול דעתו האם הוא צריך לספר לכל הסובבים על הסכרת... למשל אני דיי חושבת שבראיון עבודה הסכרת שלי היא לא רלוונטית ולכן היא לא תעלה על הפרק אלא אם כן אני אשאל חד משמעית אם אני חולה כרונית (ברור שהתשובה תהיה חיובית) ואם זה יהיה השיקול שימנע ממני לקבל את אותה עבודה- ההפסד כולו של החברה שדחתה אותי (כנ"ל לגבי בן זוג פוטנציאלי)

למעלה