לגלוש עד הקבר...

לגלוש עד הקבר...

"חדש בארץ: לצפות בהלוויות באינטרנט" - מאת: איתן גליקמן, Ynet, 13.07.05 טוב, קראתי את ההסברים ואת הנימוקים של יוזמי התוכנית, ויש בהם משהו; אבל בכל זאת, התגובה הספונטאנית היא: "מה-זה-החארטה-הזאתי???"... עד כדי כך? לא לצאת מהבית אפילו לניחום אבלים ולמתן כבוד אחרון/פרידה מהמת? הכל כבר וירטואלי? גם החיים וגם ההלוויות?

e-magine

New member
בשביל מי הולכים להלוויה?

בשביל הנפתר? בשביל המשפחה שלו או בשביל עצמנו? אם מישהו הולך להלוויה בשביל עצמו (כמו שאומרים, להיות בטוח שאכן קוברים את המנוח
) אז לא הייתי סומך על שידור אינטרנט. אם הולכים להלוויה בשביל לעשות כבוד לנפתר, אז באינטרנט כנראה אי אפשר לעשות את זה, ואם זה בשביל לחזק ולנחם את המשפחה, אז בטח שבצפיה באינטרנט זה לא אפשרי. בכל מקרה, בשנות ה - 70 חלקנו הזדעזענו מלראות שבארה"ב יש בתי קברות דרייב-אין בהם המשתתפים במסא ההלוויה לא יורדים מהמכוניות. לפי מה שהבנתי, יש תרבויות שבהן טכס ההלוויה הוא רק התכנסות, הספדים ואולי תפילה ולא כולל את הקבורה ממש. כלומר הקבורה לא נעשית בציבור. אילה עניינים תרבותיים. בכל מקרה, טוב שהשידור הזה באינטרנט מסתיים ליד פתח הקבר ולא ממשיך גם לתוכו. הרי באמת שאין גבול למוזרות ולחריגות באינטרנט. (ו
על המורבידיות של התגובה הזאת).

חברת קדישא אשדוד

באתר של חברת קדישא אשדוד יש אפשרות של "צפיה בלוויה הנערכת כעת (מצד ימין). השירות מיועד לחולים ולקשישים עם מגבלויות שנבצר מהם להגיע לבית העלמין, ורוצים בכל זאת (אולי מאחת הסיבות שפירט e-magine
, ומסיבה אחרת) להיות "בעניינים". עכשיו שבת, אין לוויות, כך שלא תוכלו "להנות" כרגע...

אחלה אתר (וואלה, זה ביזארי

להגיד: "אחלה אתר", על אתר של חברת קדישא...), אבל באמת נראה אתר מאוד אינפורמטיבי וגם אסתטי). אני בספק אם קשישים עם מוגבלויות הם קהל הגולשים באינטרנט, אבל שיהיה. עוד שאלה: האם המשתתפים בהלוויה מוכנים שמצלמות תעקובנה אחריהם ושהתמונות האלה תשודרנה ברשת. יש פה איזו הפרה של פרטיות, לדעתי. גם אם לא עפ"י החוק היבש, אלא רק מבחינה אנושית.

כמובן

בדרך כלל, לא הקשישים / החולים / המוגבלים נכנסים לאתר, אלא קרובי משפחה שלהם שמעדיפים אותם בבית מול המחשב, ולא בבית העלמין... זה יכול להתאים גם לנמצאים בחו"ל. לגבי הפרטיות, כאשר פעמיים ניסיתי לראות "שידור ישיר" - זה לא הצליח לי משום מה. אז אני לא יודע איך זה נראה...

אולי השלב הבא

יהיה SMS לקבר... כן, מה לעשות, הידיעה הזאת באמת מעוררת את הדחף להעביר דאחקות.

למה ללכת לקבר אם אפשר לגלוש לשם? מהו החידוש הטכנולוגי הדרוש כדי שיהיה אפשר לפטור את המנוח להגיע בגופו להלוויה?

חוששני,

שמי שמת - מאבד את זכותו על גופו, וקרובי משפחתו (באמצעות הממסד הנלווה) מבצעים את ההליכים המקובלים. ומן הסתם, הם יעדיפו את הדרך המסורתית. יחד עם זאת, אני בהחלט רואה פה כר הזדמנות ליזם זריז ונמרץ, להקים בית קברות וירטואלי, שבו ניתן יהיה לקבור דמויות וירטואליות שלא משמשות יותר את בעליהן.

ailag

New member
יש לי כמה טמגוצ'ים שיכולים להתאים

או שמא "היו לי"...

ailag

New member
היה מתישהו איזה סיפור

על מישהי שהיתה מוכשרת מספיק כדי להפיל את הטלפון שלה לקבר, וכשהבינה את זה רצה וניסתה לחפור. לא זוכרת איפה זה היה, אז אני לא זוכרת כמה זה היה אמין.

למעלה