לגיימס דין

האספן

New member
לגיימס דין

יש לך כרטיסי ביקור של בתי קליייה לקפה?או של בתי קפה?או כל כרטיס שקשור? עם כן אז תביא את זה למיפגש ואני יביא כרטיסי ביקור להחליף איתך(כרטיסים מרעננה,נהריה,ואלכסנדריה(מיצרים)

נצל"ש - חג שמח לכולם ../images/Emo155.gif../images/Emo162.gif

אנחנו נוסעים לסבאים של יותם (וגם הסבאים השניים יבואו), כך שאת האינטרנט אני אראה שוב רק מחר. אז חג שמח וצום קל

רוזן, אתה חייב להבין,

נשים שדעתן (וכל השאר) אינה קלה, לעיתים צמות בפסח מטעמי "זו נ*** וזו ט***, כלומר - חמץ הס מלהזכיר, ומצות משמינות. מה נותר? לצום. לא שאני חושב שאש"י היא כזו, אני מניח שהיא צמה מתוך הזדהות עם אחרות, וזה בהחלט יפה וראוי להערכה. ואש"י - למיטב ידיעתי, ולדעת המחמירים, גם הצום עצמו אינו כשר לפסח, שכן הקלוריות שלו קלות כמוץ של גרגירי החיטה, ולכן אסור לצום בליל הסדר, בעיקר בחלק של החרוסת. רק חשבתי שכדאי לך לדעת. חג שמח!

אכן, צדקת בעניין הנ"ט, אבל

אני דווקא אוכלת מצות, בעיקר בתצורת מצה-ברייט (בלי סוכר, כפי שהזדעזעתי לגלות שכמה אנשים אוכלים את זה), אבל גם בתוך פשטידת תרד וגבינה.
ואיך בכלל אפשר לצום בפסח, שהוא, כפי שאלונה כבר כתבה, חג האוכל הרשמי?

python 4

New member
מצה-bright?

זה מצה שמאירים ברדיואקטיביות כדי שהיא תזהר, או שזו מצה רזה במיוחד הנקראת על שמה של שרה ברייטמן?

אש"י אני לא יודעת מה המוצא שלך

אבל אצלנו הפולנים אוכלים מצה ברייט עם סוכר וזה מאוד טעים, כמובן שאפשר לעשות בטעמים אחרים נהדרים. אני על כל פנים הפסקתי לאכול את זה, כי זה מחריד מבחינה קלורית ואני לא מתה על זה עד כדי כך שאי אפשר לוותר
.

אני רק רבע פולניה, וגם אבא של יותם.

אבל בעוד שאצלנו, הרבע הרוסי השתלט והכתיב אי-הוספת סוכר למאכלים (כמו בגפילטע
ובמצה-ברייט), הרי שהצד הפולני של אבא של יותם מכתיב סיכור כל דבר שזז (וזה מפתיע, בהתחשב בזה שיש בקרבם גם תפוצה שמוסיפה סחוג לכל דבר). בכלל, מאכלי עדות ומשפחות מרובות-תפוצות זה דבר מפתיע.

ronmerav

New member
שאלה לאש"י לגבי מיזוג גלויות

האם קורה שמערבבים סחוג עם סוכר?

ronmerav

New member
אנחנו לא מתחילים עכשיו עם מתכונים!

אבל פפריקה מתוקה היא לא חריפה, ומשמשת (לדעתי) בעיקר כדי להוסיף צבע. ופפריקה חריפה היא לא מתוקה. ושאלה משרשור אחר כדי לחסוך זמן: את אוספת קטלוגים? באיזה נושאים? יש לי אוסף נאה של קטלוגים של מכוניות, החל מסוסיתא המפורסמת. לא משהו מסודר, אבל כשהזדמן הייתי מביא הביתה...

סוסיתא?! |אייקון של מתעלפת|

יש לי די הרבה, בעיקר קטלוגי אופנה (איפה הדיון הזה על ההבדל בין אוספים של בנים ובנות?). האוסף מקבל מדי פעם זריקת מרץ, כשאני נתקלת בקטלוגים יפים במיוחד, דבר שקורה בעיקר כשאני בחו"ל. בעיני זה האוסף האולטימטיבי, כי זה אוסף של אוספים (הרי כל קטלוג מציג אוסף, בעצם, לא?)
|מרור|
|מרור|
|מרור|
|מרור|
|מרור|
|מרור| ובאמת שמתי לב, שבזמן האחרון, כל פעם שאנחנו משוחחים כאן, זה בנושא אוכל...

ronmerav

New member
אופנה?

אנחנו מקבלים יחד עם העיתון קטלוגים של אופנה (פוקס, ועוד כל מיני). לשמור לך?

ronmerav

New member
תמונות לא היום.

עכשיו אשתי מגרשת אותי מהמחשב. ביי!

לא חובה היום. מתישהוא מחר ../images/Emo6.gif

סתם. לכשיזדמן לך (פעם היתה לנו סוסיתא, ולכן ההתלהבות). וקטלוגים של פוקס יש לי המונים (אני גם סוחבת מחנויות). חוץ מיהודה לוי אין הרבה מה לראות שם...

טומי העלה בזמנו הרבה תמונות

של מכוניות ישנות ביניהם ויליס, סוסיתא ועוד כל מיני מכוניות אספנות מקסימות.

powo

New member
פולני ובגדול

ואם בכל זאת יש משהו טוב בפסח.זה המצה ברייט.וכמה שיותר סוכר זה משובח ויש עוד וריציות כגון. מייפל.ריבות.חברה זה מעדן יחי המצה ברייט

python 4

New member
OK, אני אנסה שוב:

אני פולני לגמרי מכל הכיוונים והצדדים האפשריים ובחיים שלי לא אכלתי מצה זוהרת. מישהו פה פישל ובגדול. מישהו מוכן להסביר לי בבקשה מה זה מצה ברייט כדי שאני אוכל ללכת לשתי הסבתות שלי ולהגיש להן תלונה רישמית על הפרת כללי המטבח הפולני? תודה מראש.

למעלה