לגיימס דין

בבקשה: (וגם ניצלו"ש לבולאים)

לוקחים שתי מצות, מפוררים היטב, מערבבים עם שתי ביצים טרופות, מוסיפים מעט מלח, ונותנים לעיסה לנוח קצת, שהביצים ייספגו היטב. קצת מלח, פלפל וסוכר הם מרכיב קבוע במטבח הפולני, לא צריך להזכיר אותם. עושים מעין קציצת ענק, ומטגנים על אש נמוכה. על הלביבה מפזרים לפני האכילה סוכר, או לבן, או גבינה לבנה (פיחס). וכל מי שאוסף בולים ואין לו מספיק, הנה קישור לאוסף קטן שנמכר ממש עכשיו באי-ביי, אבל רק למי שיש לו קצת מקום פנוי בקצה המדף..

python 4

New member
מממ.. את זה יהיה מאוד מעניין לקטלג.

עכשיו אני חייב התנצלות לסבתות שלי. כמובן שאנחנו אוכלים מצה מטוגנת כל בוקר של חול המועד, אבל אנחנו קוראים לזה מַצֶבּרַן. לפי המתכון זה נראה לי אותו דבר. כנראה זה תלוי מאיזה איזור של פולין אתה מגיע. אנחנו מגיעים מהאיזור שאוהבים בו לאכול הרבה.

python 4

New member
רק שאצלנו -

שמים ביצה אחת לכל שתי מצות. בכל זאת יש גבול לכמה קלוריות יכול להיות במתכון אחד!

מצהברן ברבים, מצהבריי ביחיד.

בדיוק אותו הדבר. הצברים המירו את השם ל"מצה-ברייט" בגלל אי ידיעת השפה. ואתה לגמרי טועה: אין שום גבול למספר הקלוריות שיכולות להיות במתכון אחד. אני יכול לתת לך מתכונים עם אלפי קלוריות (לביס). רק תבקש. למשל, אג-נוג, ליקר הביצים המפורסם שאני מכין לפני הכריסטמס: מכיל קצת אלכוהול (ספירט 97% ליתר דיוק, בחיי), חלמונים (12), אבקת סוכר (200 גרם), ושמנת (ליטר). זה הדבר הכי טעים והקלוריה כי מרוכזת שאני מכיר. שני שלוקים, ואם אתה לא מתעלף מהאלכוהול, אתה מת מהרעלת קולסטרול.

python 4

New member
למעשה, ../images/Emo132.gif

ב- 100 גרם מזון לא יכולים להיות יותר מ- 900 קלוריות. במצהברן יש 1000. מן הגיון פולני שכזה.

פולנים, אצל מי אוכלים בובל'ה

זו מין חביתה/עוגה שעושים מביצים מוקצפות עם קמח מצה ועל זה מפזרים (איך לא?) סוכר. אני לא ממש יודעת איך אבל כשהיינו קטנים אמא שלי עשתה את זה הרבה.

חי חי חי, 900 קלוריות למאה גרם,

יש יותר מזה בכל אחד מסוגי המזון הבאים: טשולנט כבד קצוץ קרעפלאך עם בשר אג נוג (דיברנו כבר) אייריש קרים (גם, מתכון הבית) מוס שוקולד שמן זית מוקצף (תחליף למיונז בסלט החצילים שלי) שמאלץ וגריבן כבד אווז צלוי או מעושן אני יכול להמשיך ככה כל הלילה. אני לא יודע איפה אתה גדלת, אבל אצלנו 750 קלוריות ל-100 גרם זה המינימום כדי שמישהו יטרח בכלל לאכול מזה. פחות מכך נחשב מזון דיאט.

python 4

New member
או, במקרה אני מהנדס מזון בהשכלתי

(לא האמנתי שאי פעם אני אאלץ להשתמש במילים האלה
) ואפילו אם תנסה מאוד לא תצליח ליצור משהו שיש בו יותר מ- 900 קלוריות ל- 100 גרם. זה כמות הקלוריות שיש ב- 100 גרם שומן טהור.

אתה אולי מהנדס מזון,

אבל אני פולני. כל הצעירים האלה, חושבים שהם הולכים לאוניברסיטע, וכבר יודעים הכל יותר טוב. סבתא שלי הכניסה יותר מ-900 קלוריות למאה גרם, סבתא של סבתא שלי עשתה את זה (ובקלות), ואתה בא ללמד אותי על אוכל? קח קצת שמאלץ וכמה חתיכות גריבען ממני למעבדה, ותראה איך כל המכשירים שלך הולכים קאפוט.

python 4

New member
הייתי מתווכח איתך

אבל קראת לי "כל הצעירים האלה" אז שכחתי על מה אנחנו מתווכחים ונסיים בזה שאתה צודק!

../images/Emo6.gif אג נוג, זה לא משק ביצים

של חג המולד או משהו כזה
לפי התאורים זה נשמע נוראי

powo

New member
אריק בגללך

אני יושב ליד המחשב והמקלדת דביקה מהריר שניגר ממני.אין ולא היה כמו אוכל פולני.ולאלונה שנים מאז שהפסקתי לאכול אצל הורי לא טעמתי בובלה השמח למתכון.

חבוב - אין שום בעיה. שתי אפשרויות:

אחת, שאתה אומר מה אתה אוהב, ואני שולח לך מיד מתכון שקל להכין, אפילו איימי תוכל לעשות, והשניה - שתגיד מה אתה אוהב ומתי אתה בא. כמו שאתה יודע, לא מפחידים אותי... בתור סיפתח, אני מציע ככה: מנה ראשונה - געהקטע ליבר. מנת ביניים - יוך מיט לוקשן, מיט קניידלעך אודר קרעפלאך. למנה עיקרית, קלופס מיט פירה, שלישקעס. שתיה - בורשט וקינוח - אפפל קומפוט. עכשיו, מה יש אצלכם לצהריים?

ronmerav

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל אם תאכל משהו גרעיני, אני בטוח שיש שם יותר מ-900 קלוריות. אחרת איך זה מצליח להרוס עיר שלמה? תשאל בגרעיני עפולה...

ronmerav

New member
שמן זית מוקצף במקום מיונז?

זה נשמע מעניין! אפשר מתכון? תתחשב בעסקה הסיבובית שהחותנת שלי עשתה עם איזה יצרן שמן זית: קנתה ממנו מיכל 18 ליטר (בזול, בזול) והתוצאה שנחתו אצלנו 9 ליטרים שנאלצתי לשלם עליהם מחיר כמעט מלא.

אל תדאג לעמודים, מה שחשוב מגיע

לראש בסופו של דבר. אשלח לך מתכון של שמן זית מוקצף במסר. לא יודע מה אצלכם, אצלי נגמר הערב הבקבוק של השמן זית שקניתי לחג, ונא לזכור - לא בישלתי לליל הסדר... שמן זית בריא, ולכן נכנס לכל דבר, החל מירקות ועוף בתנור, דרך שקשוקה ועד לסלט הירקות. פטריות בשמן זית בתנור, מעדן מלכים.

powo

New member
חג שמח ופסח כשר

לכל חברי הפורום והעיקר שיעבור בשקט חג שמח אברהם נ.ב למי שנוסע לאילת יש תמיד דלת פתוחה.

למעלה