לגור עם ההורים

behappy7

New member
לגור עם ההורים

אני בן 24 ועוד גר עם ההורים לצערי. יש לי בעיה שהחדר הפרטי שלי הוא כמו טיילת. לא דופקים בדלת, אני חוזר מהעבודה וישנים לי בחדר ועוד כל מיני סיטואציות מוזרות. כשאני מדבר עם ההורים שלי על זה אני מרגיש כאילו הם נעלבים שאני מגרש אותם מהחדר כי זה בכל זאת הבית שלהם וזה, בכל מקרה ביום שלמחרת כאילו לא אמרתי כלום וזה עדיין חוזר על עצמו. עוד מישהו נתקל בסיטואציה הזאת? האם הדבר הנכון הוא לסתום את הפה ולתת להם כבוד עד שאני עוזב את הבית, או לעשות מלחמות כדי שיתנו לי מינימום פרטיות?

זה עניין אישי

ראוי ונהוג שהם יכבדו את הפרטיות שלך. האם אפשר לנעול את הדלת לחדר?

בארבאבא

New member
עם כל הכבוד,זה האזור הפרטי שלך

החדר שלך זה המקום שאתה בורח אליו כשאתה רוצה שקט בית[ככה זה אצלי לפחות]. גם אמא שלי הייתה נכנסת לחדר בלי לדפוק בדלת,ובלי לבקש רשות. היו צעקות בעקבות זה,אבל בסוף היא למדה.אני אוהבת את הפרטיות שלי,ואני גם מכבדת פרטיות של אנשים.כמו שאני לא אכנס לחדר של ההורים שלי מבלי לבקש אישור[כשהם נמצאים שם,כמובן], אני מצפה לאותו יחס. זה לא חוסר כבוד,זה רצון טבעי לפרטיות.ומותר לך לבקש את זה,גם אם ההורים שלך עדיין משלמים על החשבונות.תתחיל לנעול את הדלת. אתה כבר בן 24,הם אמורים להבין לבד שאתה צריך פרטיות. ומי ישן אצלך בחדר?אחים?אין להם חדר משלהם?

behappy7

New member
אין אחים בבית

אם אלו היו אחים קטנים לא נראה לי שהיתה בעיה. היום יצאתי לעבודה כשנעלתי את החדר והם נעלבו מזה. תאחלס זה אשמתי שנתתי למצב הזה להגיע, הייתי צריך להציב גבולות כבר מזמן.

בארבאבא

New member
אתה לא צריך להאשים את עצמך

יש לנו לפעמים חשש מתגובות ההורים שלנו. ההורים שלך היו צריכים להבין לבד שנער בגיל ההתבגרות,צריך את הפרטיות שלו. תתחיל לנעול את הדלת,שיעלבו.לא יקרה כלום.. כבוד זה עניין הדדי.

אתה כותב שזה כבר מצב בלתי נסבל.

תלחם בשקט, ותמיד תשלים עם ההורים שלך, תעשה להם כבוד, ותתחיל תהליך (כמו שאני התחלתי בגיל 24), שבסופו תצא מהבית (רצוי עם עבודה ביד), ותשלם שכירות ומחיה, כמו גדול.

למעלה