לגור לבד....

טלילה25

New member
לגור לבד....

אני בת 26 ומאוד רוצה לתצאת מהבית של ההורים... די הגיע הזמן... במשך תקופה ארוכה חיפשתי דירה שתתאים לדרישות המתפנקות שלי.. וזהו אני חושבת שמצאתי. אז מה הבעיה... 2 דברים: א.אני מאוד מתרגשת ... חוששת מאוד, זה טיבעי? אני מפחדת לעשות טעויות... ב. יש דברים חשובים שכדי לדעת? מה מומלץ לשאול? על מה להקפיד? תודה מראש

היי

קודם כל מזל טוב על ההחלטה לגור לבד. לגבי השאלות שלך... א. זה טבעי לגמרי, אבל אחרי שתעברי תגידי לעצמך "איזה כיף איך לא עשיתי את זה קודם?!" ב. יש הרבה דברים שחשוב לשאול ולדעת, מה שעולה לי עכשיו בראש זה לבדוק את הדירה בשעות שונות של היממה- אולי תגלי פתאום מפגעי שכנים ורעש כמו כלבים שנובחים כל היום בדיקה סמוכה, גן ילדים, אוטובוסים וכאלה שממש מפריעים. שווה לדבר עם הדייר הקודם ולשאול אותו מה טוב ומה רע מניסיון שלו בדירה ובבעל הבית. כדאי להביא עוד מישהו איתך לראות את הדירה- אולי הוא ישים לב למשהו שפיספסת. לגבי החוזה- לחתום על חוזה סטנדרטי שמורידים מהאינטרנט או קונים בסטימצקי, ואם בעל הבית מתעקש על חוזה משלו חובה לתת למישהו שיש לו נסיון בחוזי שכירות ,לא חייב להיות עו"ד בתשלום אם אין לך כזה במשפחה או בחברים, העיקר מישהו עם נסיון שיכול לזהות סעיפים לרעתך או סעיפים הכרחיים לטובתך שחסרים שם כמו למשל אחריות של בעל הדירה לתקן במיידי כל ליקוי בדירה שלא באשמתך, אפילו ברמה של פרטים קטנים - אם המזגן מתקלקל מי אחראי על לתקן אותו? לבדוק גם מה גובה הארנונה וועד בית- מחירי הארנונה משתנים בין ערים שונות אפילו אם הן סמוכות. זהו בינתיים אם יש לך שאלות נוספות אז פה זה אחלה מקום לשאול אותן

Laybe

New member
חוזה מסטימצקי....?

כדאי לעשות רשימה של ציוד ואפילו לצלם את מצב הדירה והציוד בזמן הכניסה שאח"כ המשכיר לא יגיד שאת הרסת לו משהו. ולעניין התיקונים- שיהיה כתוב שאם הוא לא מתקן תוך X זמן מותר לך לתקן על חשבונו (קיזוז משכ"ד למשל) גם אני מחפשת עכשיו פינה משלי אז שיהיה בהצלחה

NightElf

New member
כן

אפשר גם לקנות חוזה שכירות מצומת ספרים, שני הרשתות מוכרים את החוזי שכירות הללו ב-9.99 ש"ח, לזוג חוזים.

יש לי את החוזה שפירסמתי פה בעבר

הנה הוא שוב. מאוד מתומצת ובסיסי, מגן על האינטרסים של שני הצדדים.

טלילה25

New member
קודם כל תודה

רציתי לומר לכם ממש תודה... שאלה נוספת (אם עדיין יש לכם סבלנות אלי...) הדבר הראשון שאלה לגבי החוזה, אם קבעתי עם בעלת הדירה לחתום חוזה והיא מביאה חוזה שהוא לא סטנדרטי, אני יכולה להגיד לה שאני רוצה להראות אותו לעו"ד שלי? (חשוב לציין שבעלת הדירה עו"ד)

MommyHug

New member
היי

כשאני יצאתי מהבית פחדתי פחד מוות! זה ממש השפיע עליי יש המון חששות וכולן במקום! בוודאי שאת יכולה להראות אותו לעו"ד, זה מה שאני עשיתי בהצלחה!

טלילה25

New member
הכי מפחיד אותי

תאמת הכי מפחיד אותי שאמא שלי נשארת לבד. ההורים שלי גרושים, שני האחים הקטנים שלי (22 ו 25 - ממש קטנים) גרים בארצות הברית והכי מפחיד אותי שאמא שלי שאף יום בחייה לא גרה לבד הולכת לעשות את זה. אני יודעת בוודאות שאני אסתדר אני הרבה יותר דואגת לה. משהו עבר את זה גם?

למעלה