לגור בפולין

hagayrub

New member
לגור בפולין

שלום אני גר היום בישראל בהרצליה ואני מעוניין לעבור ולגור לתקופת זמן ולגור בפולין. רציתי לדעת איפו יש בפולין קהילות יהודיות גדולות יותר, והאם הקהילות היהודיות צריכות עובדים, ומוכנות לקלוט אנשים לא דוברים שום שפה חוץ מעברית. יש לי גם אזרחות גרמנית.. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לצור קשר עם הקהילות היהודיות. תודה מראש

וואי השנה היה לי מסע לפולין.

יש אוכלוסיה יהודית אומנם לא גדולה מאוד בערים הגדולות כמו: טיקוצי'ן, וורשה. אני אומר את זה כי יש בתי כנסת וקיימת אולוכסיה יהודית שם אפילו נתקלתי ביהודים בדרך לשרותים של אחד בתי כנסת.

מתוך ויקיפדיה

כיום יש קהילה קטנה מאוד של יהודים בפולין, שגודלה מוערך ב-7,000-12,000 איש. עם זאת, מספר מקורות פולנים טוענים שהמספר האמיתי גדול יותר ועומד על כ-100,000 שברובם אינם מגדירים עצמם כיהודים. מתוכם, מעריכים, כ-30,000 עד 40,000 בעלי זיקה כלשהי, דתית או תרבותית, ליהדות. פולין המודרנית והדמוקרטית של היום, נטולת יהודים כמעט לחלוטין, אינה נמנעת מלעסוק בהנצחת יהודיה שאינם עוד. זכר ומורשת יהדות פולין, על תפארתה וחורבנה, מוצגים בהבלטה במקומות רבים, ואף מהווים מרכיב חשוב בתעשיית התיירות של פולין. בתי כנסת ברחבי פולין, אשר שרדו את השואה ואת תקופת המשטר הקומוניסטי, שופצו ושוחזרו, ובחלקם הפכו למוזיאונים לתולדות הקהילה היהודית המקומית. מוזיאון יהודי חדש ומפואר נמצא בשלבי בנייה באזור בו עמד גטו ורשה. משלחות של בני נוער מישראל ומהתפוצות מגיעות מדי שנה לסיורים בפולין כדי לעסוק ביהדותה לפני השואה ולאחר שנחרבה.

il2us

New member
תקשיב טוב..

אם אין לך ידע עדיף שלא תענה. לא בא לזלזל בגיל שלך או משהו בסגנון , אבל המסע שעברת בפולין לא לימד ולא מלמד אותך דבר על לחיות כיום בפולין ( ולבטח לא על קשר יום יומי עם הקהילות הקיימות בפולין כיום [ בין אם קהילות רפורמיות או אורתודוכסיות ] ) . ועכשיו לתיקון מה שרשמת כמו "יש אוכלוסיה יהודית אומנם לא גדולה מאוד בערים הגדולות כמו: טיקוצי'ן" טוקוצ'ין עיר גדולה? אפילו מהמסע המינורי שהיה לך בפולין היית צריך להסיק שטיקוצ'ין זה כפר קטן ועלוב של 1800 איש ( שאף אחד מהם כמובן איננו יהודי , כל היהודים בכפר קטן זה נרצחו בשואה כמדומני , וגם מי שניצל מהרצח בטיקוצ'ין וודאי שלא חי שם כיום , ואת זה היית צריך לזכור מהפרטים שקיבלת במסע במקום לשנן את שמות הבירות הפולניות ). שוב אני אחזור על דבריי , אם אין לך ידע במשהו מסויים אל תעשה בושות ותגיב פה בפורום, לטובתך.

למעלה