לגור ביכטה?!?!

לגור ביכטה?!?!

שלום קוראים לי משגב ומעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על הרעיון לעבור לגור ביכטות ממונעיות אני מדבר על משהוא בגודל של בערך 24 מטר ומה בערך תווך המחירים של יכטה כזאת?? ואיך תיהיה רמת החיים בכזה מקום?? איך התנאים בחורף?? טלפונים טלויזה בקיצור מה החסרונות בלגור ביכטה (בהיתחשב בזה שהיא דיי גדולה בסביבות ה 24 ואני גם גר בה בתוך המרינה אני חושב למקם אולי באילת בים סוף) בקיצור מה אתם חושבים תודה משגב

רעיון מעולה אך

יקר. עלות ספינה 250-אין סוף אלף דולר. אחזקה שוטפת גבוה מאד. בגודל ספינה כזה אפשרי שיהיה את כל התנאים שתרצה. וזה בקיצור.

תודה

תודה רבה איפה אפשר לימצוא אתר שיספק מידע על יכטות בגודל כזה (אם אפשר בעיברית עדיף) בתודה משגב

בקיצור למישהוא יש אתר??

בקיצור למישהוא יש אתר שנותן מידע על יכטות בגודל 24 מטר בערך?? עדיף בעיברית האנגלית שלי לא משהוא

Efraim

New member
תשובה לשאלות + קישורים

שלום משגב, לצערי כל הקישורים שאני מכיר הם באנגלית. אבל אשמח לעזר ואני מקווה שתשובתי אכן תתן לך מידע וכוון למחשבה. (אם כתוב בפירסום CALL FOR PRICE - התירגום זה יקר מדי - אם צריך לשאול אז אתה לא מסוגל לשלם
) אם תרצה למצא קישורים נוספים חפש "יכטת מנועיות למחירה" MOTOR YACHTS SALE ותקבל הרבה אתרים. שאלת מספר שאלות הקשרות ל"רעיון". אז למרות ששאלותך הן ספציפיות ומדויקות קשה מאוד להבין מאיפה אתה בא ולכן קשה לתת לך תשובות טובות לשאלותך. התשובה הפשוטה נראת כך: 1) הרעיון פנטסטי (עם יש לך המון כסף! ואתה מחפש חוויות חדשות ומוכן לשלם עבורן) 2) טווח המחירים קשור בגיל (שנת יצור) יצרן (איכות התחלתית) בכושר השיט ורמת האיבזור של הספינה (מצב עכשווי שאומר משהו על רמת התחזוקה של הספינה והבעלים הקודם) לדעתי התשובה פה היא כזו – המחיר הוא הרבה יותר מכל דירה חדשה שתקנה באילת או במקום אחר על החוף – בהנחה שמדובר ב 200,000 $ או יותר לדירה וספינה במצב תקין בגודל שאמרת (ולא גולט טורקי) תעלה לפחות כפול. 3) רמת החיים תהיה טובה מאוד בהנחה שספינה זו היא לא גרוטאה ותוחזקה כראוי. אולם יש מחיר לרמת החיים ושוב המחיר יהיה הרבה יותר גבוה מתחזוקה של דירה על היבשה (אני אפיל לא מדבר על ביטוח הספינה וכושר שייט)ץ 4) החסרונות הן שבשביל לחיות על ספינה (בגודל שאתה מדבר עליו) ללא כל הבדל למחיה על דירה (מבחינת טמפרטורה – יש מזגן ומחמם – עולה הרבה אנרגיה כיון שהבידוד של ספיה שיושבת במיים הוא פחות מדירה בבנין) אתה יכל להתקין כל מערכת אלקטרונית (טלביזיה, כבלים, תקשורת INTRERNET או תקשורת לווינית) כל אבזר ימי עולה יותר מבן הדוד שלו היבשתי. (בגלל שהוא צריך לעבוד בתנאים שונים וגם אורך החיים שלו יהי קצר יותר – כלומר עלות יקרה יותר!) בעיקרון החסרון היחיד של מגורים על ספינה הוא שהעלות של מטר מרובע של מחייה הוא בעלות גבוהה בהרבה ממטר מחייה ביבשה. רוב האנשים חיים על ספינה בגלל אהבה לים וניצול כל רגע לפעילות הקשורה בים. החיסרון הוא שאדם מוכן לוותר על דברים מסויימים בשביל להנות מחוויות השייט. אתה גם לא הכללת את ענין המשפחה – מציאה של בן זוג שיסכים לחיות על ספינה גם היא מהווה בעיה (רוב האנשים יחיו בשימחה על ספינת פאר של 24 מטר אבל לא בטוח שישמחו לשלם את המחיר של החיים האלה, כמובן ששאלה של ילדים על המיים זה חיסרון משמעותי בעיניני בטיחות. (במחשבה שניה זה גם תופש לגבי מבוגרים – יותר מסוכן לחיות על המים, עם אתה על ספינה שזזה הסיכוי ליפול גדל. אם את נופל על הדשא לא תינזק כמו שאתה עלול להינזק על ספינה לגבי מיקום הספינה כתבת אולי באילת –ים סוף. אז פה את בברור נמצא בבעיה רצינית. יכטה בגודל כזה תשב לגונה הפנימית של אילת. אין להם תשתית לאנשים למגורים. (לא שאין שם אנשים שחיים על ספינות!) רק שאין מקלחות ושרותים וגם אין מערכת לשאיבת מיכלי ה"תוצרת". כלומר אחרי שימוש בשרותי הספינה של זמן מסוים חייבים לצאת מהנמל לים הפתוח בשביל להוריק מיכלים (ולזהם את הים שאתה שוחה וצולל בו) – לא משהוא רצוי. לא לדבר שלאחר שהייתי באילת מספר שבועות עם הספינה שלנו אז אין הרבה מה לעשות בסביבה מבחינת שייט. כל יציאה שלך היא הפלגה בן לאומית והעלות של מעבר בתעלת סואץ זה סתם בלגן. ולא לדבר על עלות תיפעול של שמי מנועים בספינה בגודל כזה (מדובר על מאות ליטר לשעת עבודה של המנועים –תעשה לבד חשבון מה העלות לצאת לשיט יומי באילת. מהסיבות הנ"ל רוב מי שמעונין ש"זמן ים איכותי" שט במפרשיות שהעלות לשעת רוח היא זולה יותר (אבל באופן כללי מחיר המפרשים ושאר הירקות גורם לעלית מחירים שאולי לא במחיר מנועית אבל בוודאי לא בחינם (מפרשים נגמרים גם הם וכשחישבתי עלות מפרשים לעומת עלות דלק ראיתי שבמחיר מפרשיםאפשר להפליג הרבה על מנוע.) ההוצאות הן רבות מאוד והשאלה שאני שואל היא מה הגורם לרעיון? ומה האמצעים הכספיים. בהנחה שאת לא הבן המאומץ של שרי אריקסון שצריך יכטה "קטנה למגורים בלבד" אז הבלגן גדול והתמורה רק למשוגעי ים... לסיכום אשמח להוסיף ולהשיב לשאלות נוספות אבל מה שאני חושב זה שאתה צריך לתת הרבה יותר מידע על עצמך ומה אתה רוצה לעשות כשהייה גדול (שתבין, אני עדיין לא מצאתי תשובה לשאלה זו לגבי עצמי. ולי יש ספינה של 16 מטר עם כושר שייט מוכנה למגורים במעגן הקישון או לשיוט חובק עולם מספר 2.)

תודה רבה

תודה רבה עזרתה לי הרבה בזמן הזה שפירסמתי את המודעה קיבלתי גם מיספר של מישהוא שמיתעסק בזה והבנתי שהיכולות שלי לא בידיוק תואמות את המחיר של היכטה מישהוא שיש לו רישיון של עד 24 מטר נתן לי נתונים שגויים של מחירים ומה שהוביל לרעיון זה אהבה לים

למעלה