לגור בהולנד

boneh1

New member
לגור בהולנד

שלום, אנחנו משפחה 2+3 ושוקלים מעבר להולנד. איפה כדאי לגור ? כיוון שבהתחלה נהיה ללא רכב צריך להיות קרובים לתחבורה ציבורית, מקום "תרבותי", לא יקר (מבחינת שכירות ומחייה), שיש בו עוד ישראלים וכמובן שניתן למצוא עבודה נורמלית... אני יודע שזו שאלה מאוד כללית אבל צריך קצה חוט... אשמח לקבל שמות של שכונות או אזורים, כמה שיותר ממוקד יותר טוב !...

דרכון פולני

(או אוסטרי או בריטי או גרמני או אפילו הולנדי) אחד לא מספיק לאשר שהיה למשפחה של 5 נפשות. לכל חברי התא המשפחתי צריכה להיות או אשרת שהיה בתוקף או אזרחות של אחת מהמדינות החברות חברות מלאה לצרכי הגירה.

boneh1

New member
איפה כדאי לגור ?

מי אמר שיש רק דרכון אחד...? חבר'ה, עזבו את הבירוקרטיה, אני מכיר את החוקים... מה שאני לא יודע הוא מה שכל ישראלי שגר בהולנד זמן מה אולי כבר יודע בע"פ. קשה מאוד "מבחוץ" לדעת איפה טוב לגור ומאיפה צריך להתרחק, כמו שמי שלא ישראלי לא יכול לדעת את ההבדל בין רעננה, דרום ת"א,ראשל"צ, טבריה, באר שבע וכו'. מה שאני מחפש זה ממש מיקוד מדויק ככל האפשר לגבי עיר, שכונה, אפילו רחוב, שכדאי לגור בו. לא יקר מידי, רחוק ממהגרים, קרוב לישראלים, קרוב לתחבורה ציבורית, קרוב לעבודה (יחסית), בקיצור - מושלם... תודה !

סליחה שהתפרצתי לך לאופוריית ההגירה

איפה לגור זה עניין כל כך סובייקטיבי... עוד ישראלים? יש בכל מקום. יש ישראלים בחרונינגן, יש ישראלים בהילוורסום, יש ישראלים ברוטרדם... אפילו בהלמונד יש ישראלים. ישראלים, ובקרוב גם אתה, כמו פולנים אחרים, הם מהגרים. כשתהיה מהגר, תבין אולי יותר טוב את הקונספט. אם אתה לא רוצה לגור ליד מוסלמים, אז תגיד. אולי אז יוכלו להפנות אותך לכפר חמוד בפריסלנד בו כולם בלונדינים קתולים תכולי עיניים עם שמות פרטיים הזויים ושמות משפחה שנגמרים בהברה זהה. ישראלים לא בטוח שתמצא שם. את הגזענות תשאיר בבית בישראל, כי דווקא כפולני, אתה מתחיל מעמדה נמוכה יחסית כמהגר... תחבורה ציבורית יש בכל מקום בהולנד. (למרות שבוולנדם אין תחנת רכבת) עבודה גם יש. אבל גם עבודה זה משהו מאוד סובייקטיבי. אני יודעת שלרופאי שיניים וכוח עזר סיעודי אין בעיה למצוא עבודה. גם במקרה היום ראיתי שבאלברט היין במוזיאומפליין באמסטרדם מחפשים עובדים. אבל שוב - לא בטוח שירצו עובדים פולנים... מאחלת לך בהצלחה בהגירה ושתהיה מהגר שאחרים ירצו לגור לידו.

שיחרזדה

New member
וואו...זה כאב

לא לי, אבל ... בנוגע לפריסלנד...אני גרה שם, בעלי רופא שיניים, ככה שאת ממש הצחקת אותי...
לא כולם קתולים, יש מהגרים, אין הרבה ישראלים, אבל אפשר למצוא כמה, בעיית עבודה יש בכל הולנד, כמו בכל אירופה ובכלל בעולם כי המשק לא יציב, האירו יורד ובכלל. אני מבינה את הרצון של אנשים להגר להולנד, אבל הגירה היום, אל מול הגירה של לפני כמה שנים- לא בטוחה שזה כל כך שונה מבארץ...

זה היה כמובן בהקצנה

אני נושאת שם משפחה פריסי טיפוסי. תכלס - ישראלים יש בכל מקום. אבל לא כקהילה. לגבי עבודה - אני בגישה שמי שרוצה לעבוד - מוצא עבודה. ומהגר שלא רוצה לגור ליד מהגרים - זה קצת מגוחך...

שיחרזדה

New member
ברור לי לגמרי...

כל מי שגר כאן יותר מכמה חודשים מבין לחלוטין כבר מה הולך בהולנד ובאירופה בכללף, בכל מקום יש מהגרים, ואם רוצים באמת "אוכלוסיה לבנה" אז זה אכן בצפון, אבל החסרונות ...דווקא למהגרים קל ליד מהגרים כי הם מבינים אותך, לכי תסבירי למישהו שלא יודע בכלל איפה ישראל או מה זה עיברית או יהודי, מי את ומה את...

למעלה