לגוססי

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
לגוססי

רדיפה? איזו רדיפה? איפה רדפו בדיוק נשים? איפה רדפו בדיוק גויים לאחרונה? בכל מקרה, כבר אמרתי שסיבת הרדיפה היא רלוונטית. אם מה שחש הנרדף הוא החשוב, אזי גם המשטרה גזענית כשהיא רודפת אחרי גנב.

גוססי

New member
משפטנים כאלה ואחרים...

בשיתוף פעולה הדוק עם חסידי זכויות האדם, עלולים - או שמא עשויים? - להגיע למסקנה שהלכות יבום הן בגדר רדיפת נשים, או שנגישת גר עובד ע"ז מנוגדת לרעיונות ליברלים מסויימים... לעולם אין לדעת. ההלכה בהחלט עלולה לעמוד על הכוונת של הליברלים למיניהם. וכמובן שהדוגמה שלך מגוחכת. המשטרה לא רודפת גנב בגלל מינו, צבע עורו, דתו או לאומיותו, אלא משום שעשה מעשה שאין לו מקום בחברה מתוקנת.

taro

New member
מה זה משנה למה היא רודפת אותו?

חשבתי שהסיבה שאדם רודף אדם לא משנה, ושמה שמשנה הוא מה חש הקורבן... אז לגנב ממש לא אכפת אם רודפים אותו בגלל שהוא אישה, שחור או גנב. רודפים אותו. משפטנים כאלה ואחרים, בשיתוף עם אותם חסידי זכויות אדם, יעשו לכל היותר מה שעשו בארה"ב - יפרידו את הדת מהמדינה. אף אחד לא יתערב בענייניה הפנימיים של קהילה שבחרה - נשים וגברים כאחד - לקיים את אורח חייה כך.

[אורן]

New member
תגיד אתה בכלל שם לב למה שאתה אומר?!

ברור שהסיבה משנה! תחושותיו של הקורבן משנות רק אם מגיע לו להיות נרדף! וכאשר מישהו גנב יש סיבה לרדיפה...

taro

New member
תקרא את הדיון מתחילתו

גוססי טען שזה לא משנה אם אדם הוא גזען או סתם מחוסר סובלנות דתית, מה שחשוב זה התחושה של הקורבן - אם מישהו נרדף, זה לא משנה למה. הרודף הוא גזען.

[אורן]

New member
כן אבל סיבת הרדיפה היא חשובה

כאשר אתה רודף אחרי גוי כי אתה גזען ושונא גויים או בגלל חוסר סובלנות דתית- בשניהן זה בגלל היותו גוי. ואני לא הפה של גוססי אני אומר מה שאני חושב. בניגוד גמור אליך שאתה אומר מה שאמרו לך לחשוב.

taro

New member
אל תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם

כי אתה רק מוכיח כמה אתה בור. אתה לא מכיר אותי, ואתה לא יודע מי אמר לי מה אם בכלל. אבל כל הכבוד, תמשיך להראות כמה אתה באמת יודע על מה אתה מדבר, וכמה אתה לא צר מוחין וסטריאוטיפי. העיקר שכל העובדות שלכם מסתכמות הנטיה היהירה שלכם להחליט שמה שאתם חושבים הוא הנכון. ולעניין עצמו - קודם כל, אף אחד לא רודף גויים, אנחנו דברנו על הרמה התיאורטית. כאשר מישהו רודף מישהו בגלל שהוא מאמין שיש לו תכונות שליליות בגלל מוצאו, אזי הוא מאמין שגם ילדיו והוריו ראויים למות, ואין דבר כזה "מחילה". כאשר מישהו רודף מישהו בגלל דתו, זה אומנם נורא, וזה אומנם לא סובלני, אבל זה עדיין לא מגיע לרמה של גזענות, בגלל שמדובר באדם פרטי שגם יש לו היכולת לשנות את דרכיו ולהנצל. זה בדיוק ההבדל בין שואת היהודים לשואת הקומוניסטים או שואת הקתולים.

[אורן]

New member
סלח לי כך שאני לא פוליטיקלי קורקט

בעניין אבל... אף חרידי שלא פתח בחייו ספר מדע אמיתי ומאמין באגדות האחים גרים יגיד לי שאני בור. אתה אומר שיש לנו "נטיה יהירה להחליט שמה שאנחנו חושבים הוא הנכון" אבל עובדה- אף חילוני לא כפה עליך לאכול חזיר, אבל עובדה שאתם כופים עלי לא לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת- אתם אלה שבטוחים שאתם צודקים. כשחושבים על זה גם אני בטוח שאני צודק אבל לפחות אני מכבד את הדעה (אמנם המוטעית, אבל דעה שזכותך לחשוב אותה) שלך. אל תכניס לי מילים לפה, אני ממש לא משווה את הגזענות שלכם לשואת היהודים, בחיים לא הייתי עושה דבר כל כך לא נכון (ובוא נעזוב רגע את זה שזה יהפוך אותי לחסר רגשות לחלוטין). לא, זאת לא גזענות, אבל זה עדיין דבר נורא ואיום, וזה שזה נורא ואיום פחות מגזענות לא אומר שזה בסדר. כיום לחרידים אין אפשרות לרדוף גויים אבל אם היתה להם אפשרות אני בטוח שהם היו עושים את זה.

גוססי

New member
נראה שהחלטת לשחק ראש קטן

האם אתה באמת לא מבין את ההבדל בין אדם שנרדף בגלל אמונתו, מוצאו הלאומי או מינו לבין זה שנרדף כי גנב מאדם אחר?

taro

New member
ברור שיש הבדל, כשם שיש הבדל בין

זה שנרדף בשל אמונתו (בחירה, אחריות אישית) לבין זה שנרדף בשל גזעו. דווקא אתה משחק ראש קטן כדי שתוכל לכנות את החרדים "גזענים".

גוססי

New member
ומה בדיוק ההבדל?

בשני המקרים אדם נפגע לא משום שגרם נזק לזולת, אלא משום היותו שונה. יש כמובן חברות בהן להיות שונה זהו חטא בל יכופר...

sandchicken

New member
למה הלכות ייבום הן בגדר רדיפת נשים?

ושוב אנו רואים את האובסיסיביות של החילונים למצוא בכל דבר בדת פגם סקסיסטי: האישה לא מחוייבת להינשא! הגבר חייב, והוא נושא בהשפלה באם הוא מסרב! אבל, אל תטרידו את מוחכם הקטון בסוגיות כאלו. *להיות בור זה כיף*

גוססי

New member
לא ברור?

כי זה מצב בו אשה אינה יכולה להנשא ללא הסכמת אחי בעלה.

sandchicken

New member
עד כמה שידוע לי זה ממש לא נכון

על היבם (הגיס) להתחתן עם האישה - אם הוא רוצה אם נישאים, אם הוא מסרב היא משפילה אותו בטקס החליצה.

אנדרי ז

New member
וכל זה במאה ה-21 בחוק במדינת ישראל

בושה וחרפה לנו. מזל שבחו"ל לא שומעים כל כך על החוקים האלה, גם ככה לא אוהבים אותנו שם במיוחד.

sandchicken

New member
אכן, בושה וחרפה לכם

שהחוק במ"י אוסר קיום הדין הנ"ל ומחייב את האישה לעשות חליצה.

פאה נכרית או מטפחת אשכנז וספרד

מלחמה קטנה אבל עקרונית. אם אסור עם פאה אזי יש פה שיער באשה ערווה. כי באמת הפאות יפות ומגרות .אז כל נשות אשכנז חוטאות .וגם מי שמסתכל. אז מה האמת .כי לא נראה שסתם הן קיבלו היתר.

למעלה