לגוססי

sandchicken

New member
לגוססי

על סמך מה אתה קובע שהיהדות אינה מעודדת מיון המצוות?? יש כאלו שכן ממיינים את המצוות, ויש כאלו שלא (דווקא נדמה לי שהרוב כן מיינו את המצוות). אבל צריך להבחין בין מעמד במצוות מצד המחוקק לבין מעמד המצוות מצד המחוייב: מצד המחוייב (אנחנו) כל המצוות הן דתיות, ואת כולן חייבים לקיים ללא קשר לאופיין. מצד המחוקק - יש מצוות שמתקנות חברה (מצוות בין אדם לחברו), ויש מצוות "פולחניות" (בין אדם למקום). השבת שייכת בבירור לקטיגוריה השנייה, גם לפי פשט המקרא - מכיוון שאדם שעבד לבד - לא העביד אף אחד אחר - וקושש עצים בשבת - נידון למוות! מכיוון שכל פעם השבת מודגשת כברית בין האל לבין מאמיניו! השבת אינה למען האדם, האדם הוא למען השבת. ואגב, אף אחד לא נתן יום מנוחה קבוע לעובדים עד בוא הנצרות. ההודעה השנייה שלך מטומטמת, ואתה יודע את זה.

taro

New member
אני חושב שלפי חוקי חמורבי יש יום

מנוחה. אגב, אני לא חושב שזה מדוייק להגיד שהשבת לא נתנה לאדם. כלומר, ברור שהיא מצווה פולחנית לפי התפיסה האורתודוכסית (וגם לא אורתוכוסית, ע"ע תנועות הרפרומה), אבל עד כמה שידוע לי מותר לחלל שבת כדי להציל יהודי, והפירוש הוא שהשבת נתנה לעם היהודי, ולכן מותר לחלל שבת כדי להציל מישהו מעמך.

sandchicken

New member
לא זכור לי, צריך לבדוק

הנימוק להצלת יהודי בשבת היא: "לחלל עליו שבת אחת כדי שיוכל לשמור שבתות הרבה" - כך שרואים ששוב, הנימוק הוא תאוצנטרי. הרמב"ם, למשל, קבע שהמצוות החברתיות מיועדות לתיקון החברה (אנתרופוצנטריות, כביכול) על מנת שהאדם יוכל להתפנות לעבודת אלוהיו (וחזרנו לתיאוצנטריות מלכתחילה).

אנדרי ז

New member
ונאמר אמן על היהדות ה"הומניסטית"

חס וחלילה לחלל שבת בשביל להציל כל אדם שהוא, אלא רק כאלה שאתה מציל כדי שיוכלו להמשיך לקיים מצוות. מה עוד אפשר להוסיף על מפלצתיות שכזאת?

אנדרי ז

New member
לא טענתי כלל שאמרת דבר כזה

רק רציתי להדגיש שהיא בעליל אינה כזאת.

גוססי

New member
לא אחזור על מה שכבר כתבתי

(רק אעיר שחמורבי המציא את השבת ללא קשר ליהדות, כפי שצוין ע"י טארו). הבה נמשיך להודעתי ה"מטומטמת", כדבריך. רק כדי להזכיר לקהל הקדוש במה מדובר, אתה כתבת: "המצוות כן יוצרות חברה תקינה גם בראייה לא דתית" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4136659 ובתגובה הצגתי שורה של מצוות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=4138568 וביקשתי שתבהיר מה הקשר ביניהן לבין תקינות החברה מנקודת מבט לא דתית. אולי זו הודעה מטומטמת, אם כי אני סבור שהיא לגיטימית ואף מתבקשת לנוכח הודעתך המקורית. האם אתה יכול לענות עליה?

sandchicken

New member
סלח לי

הנחתי בטעות שאתה יודע להשתמש בחומר האפור הזה בין האוזניים... אנא סלח לי. הרי אמרת בעצמך שיש חלוקה למצוות בין אדם למקום, ובין אדם לאדם - המצוות בין אדם לאדם מקיימות חברה תקינה, המצוות שמנית הן מצוות בין אדם למקום ובכך לא מסייעות ליצירת חברה תקינה.

גוססי

New member
המון סליחה

אני מתנצל מראש על חוסר מיומנותי בשימוש באותו חומר אפור. אשתדל להטיב את דרכי בעתיד. בכל אופן, אם לצטט אותך (שוב): "המצוות כן יוצרות חברה תקינה גם בראייה לא דתית". המצוות בה´-הידיעה פירושו כל המצוות. אילו היית כותב "חלק מהמצוות כן יוצרות חברה תקינה גם בראייה לא דתית" הייתי מסכים עמך בלב שלם.

למעלה