לגוססי יש דברי חכמה

איילת1974

New member
לגוססי יש דברי חכמה

היי לכם ברצוני להזדהות עם דברי גוססי, אך לא צריך ללכת כל-כך רחוק כבר בכתה ב´, בספר בראשית כתוב "בזעת אפך תוכל לחם" ולא "בזעת אפירעך תוכל לחם..."

CHOFA

New member
אני לא רוצה לקלקל...

בס"ד אבל זה לא צווי :"בזעת אפיך תאכל לחם",זה עונש,העונש שהוטל על אדם בגלל שאכל מעץ הדעת....

shkool

New member
יש לי שאלה

למה האדם אכל מעץ הדעת?(אתה תראה בסוף לאן אני חותר) shkool

CHOFA

New member
כיוון שהוא היה יכול לעשות זאת

בס"ד ולא למות(כמו שאלוהים איים עליו),ואת זה הוא הסיק מכך שגם חווה אכלה ממנו ולא מתה ועידו-טארו לא ענה על זה כבר 2000 פעם?? ךאדם חרדי שיושב ולומדאסור לעבוד לפי חוקי מדינת ישראל אז מה אתה רוצה???

עידו10

New member
זה לא אוסר חקלאות

ובתקופת התנ"ך כו-ו-ו-ל-ם עבדו בחקלאות. חוץ מזה, שליש מהחרדים כן עובדים, ועובדים בעבודות "שחורות" ומקבלים כסף מזומן, ומילא אם הם היו מבקשים לעבוד, או לפחות היו רוצים לעבוד, אבל בנתיים הם נהנים לשבת על התחת ולקבל כסף.

מחשבות

New member
קונספירציה (ההסבר בפנים)

הדתיים, טוענים פה ושם, הם שהקימו את המדינה, הביאו חילונים שיעבדו כדי שהם עצמם יוכלו לנוח. אנחנו החילונים בעצם עבדים שלהם. כמה חכם! זה היכה בי כרגע כברק!!

נראה לי שאתה מחזיק את הספר הפוך..

הקונספירציה היא של השמאל. הבעיה היא שזה חזר אליהם כבומרג! כך שמה שנשאר לשמאל הוא לבכות ואם אפשר אז על הדרך להכות עם גרזן משונן (במיוחד אלימות מילולית) בחרדים. ולא חסרים מקרים של "גולדשטיינים" חוליגנים חילוניים המושפעים ישירות מהנאורים "שינוי" ומר"צ" התוקפים ומכים פיזית אברכים הולכי דרך תמימים!

uuuaaa

New member
כ-ו-ו-ו-ו-ו-ל ם ???

ומה עם רועי צאן ?? סוחרים ?? אמני כלי ברזל ??

עידו10

New member
אוי נו באמת

זה לא משנה את העובדה שהם חיו בזכות עצמם! ולא סמכו על כסף של אחרים!

taro

New member
העבודות השחורות האלו,

הן בניגוד לחוק, ורוב החרדים, מה לעשות, מאמינים בקיום דינא דמלכותא דינא. בכלל, האשמות כאלו כלפי הציבור החרדי הינן מגוחכות, היות ולא חסרות מאפיות-כספים והלבנת כספים בציבור החילוני. הם לא צריכים לבקש לעבוד, כי בינתיים אתה מממן אותם, והם לא יכולים לבקש לעבוד, כי זה היה התנאי הציוני להסדר ("אתם לא יכולים לעשות צבא? טוב, אז אתם גם בטח לא יכולים לעבוד!"). תפנה לח"כים החילונים שלך בכנסת, שבמקום לדרוש לגייס אותם, שיתנו להם לעבוד.

עידו10

New member
זה שגם בחברה החילונית

יש פשע זה לא צידוק לקיום פשע מצד החברה החרדית. למען הפסקת המימון לחרדים אנחנו פועלים, איך קבעת שלא? ההאשמות אינן מגוחכות, ולדעתי צריך גם לדרוש מהם להתגייס וגם לאפשר להם לעבוד.

taro

New member
וודאי שאין זה מצדיק עבריינות חרדית

אולם מגוחך להטפל לציבור החרדי בנקודה הזו. אתה פועל להפקסת מימון החרדים כל עוד אינם יכולים לעבוד, קרי, הרעבתם. מתגובותיך הקודמות אמרת שאין לך בעיה ממשית עם פטירתם מהצבא.

עידו10

New member
הדעות שלי:

לדעתי, החרדים צריכים לקיים את כל החובות האזרחיות, באם זה תשלום מיסים, שירות בצבא וכו´. למרות שאם כל התנאים אופטימליים, והחרדים עובדים, משלמים מיסים, ואזרחים מועילים למדינה, אין לי בעיה שיפטרו אותם מהצבא. בנתיים, החרדים והערבים הם הנושאים שהכי מטרידים אותי כעת, אם לדעתך זה מגוחך- זכותך, אבל אין בזכותך להחליט בשבילי כנגד מה לפעול. לגבי המשפט הזה: "אתה פועל להפקסת מימון החרדים כל עוד אינם יכולים לעבוד, קרי, הרעבתם." סלח לי שאני מפקפק בכך, אני לא חושב שאם יופס המימון לאברכים הם יגוועו ברעב, סלח לי אבל אנחנו לא סומליה, יש כאן מזון בשפע. שלא לדבר על הכוח שיש לחרדים בכנסת, שבהינף אצבע יכול להעלים את החוק (מוועדת טל אם אני לא טועה) שאוסר על החרדים לעבוד, כאילו לא היה מעולם.

taro

New member
לא אמרתי לך כיצד לפעול

חשבתי, כמו שאמרת בעצמך, שאינך חושב שיש הכרח לכפות עליהם גיוס. השאלה היא לא האם עליהם למלא את חובותיהם האזרחיות, אלא האם יש לכפות עליהם חובה אזרחית שכזו. מן הסתם אם הם לא ימומנו ע"י המדינה, הם לא יוכלו לקנות מזון, כיוון שאסור להם לעבוד, ולפיכך אין ביכולתם להשתכר (אלא אם כן אתה מתכוון שהם יעברו על החוק, כמו יעבדו או יגנבו אוכל). ואין באפשרות החרדים לבטל את החוק, כיוון שהסיבה היחידה שהציונים נאותו לפטור את החרדים משירות צבאי הייתה העובדה שהם לא יעבדו, בהנחה שחיים בעוני מתמיד יהיו קשים מנשוא (ועובדה שבסופו של דבר, יש חרדים שמתגייסים לצבא, כך שאי אפשר להגיד שהציונים נכשלו).

CHOFA

New member
חווה אכלה

בס"ד היות שהנחש דחף אותה על עץ הדעת ,והיא ראתה שהיא לא מתה מנגיעה בעץ כמו שהיא חשבה שיקרה ,היא כבר אכלה ממנו . זה כמובן מדרש,בתנ"ך זה לא ממש כתוב. וד"א -באף מקום בתורה לא כתוב שהפרי היה תפוח...

למעלה