לגולנד כמשל חברתי

forglemmigej

New member
לגולנד כמשל חברתי

בלגולנד אשר בעיר האורות בילונד החליטו לקצר את התור של המחכים ויצרו תעריף יקר יותר שנקרא אקספרס פס. כלומר משלמים תוספת של 95 קרונה לכניסה שגם ככה היא לא זולה 249 קרונה ועוקפים את כולם. ילדים ממשפחה ממוצעת שלא יכולה להוסיף את ה95 קרונה, יראו בעיניים כלות איך ילדים אחרים נכנסים לפני כולם ומשתמשים במתקנים מליון פעם בשעה שהם מתייבשים שם מאחורה.. הדבר עורר קצת רעש בממלכה המנומנמת וכמה פרופסורים מלימודי תרבות וסוציולוגיה נזעקו על השינוי וטענו שזה רע מאד לחברה שיש כאלו שיכולים לקנות את מעמדם בכסף ואחד אפילו השווה זאת לכאלו שיכולים לקנות טיפול רפואי יותר טוב על אחרים כדי להקדים ניתוח למשל. אחר אומר שלעמוד בתור זה שיוון שאומר, חכה עד שיגיע תורך ולא לקנות את מקומך בעבור יותר זלוטים , מי אמר אני רק שאלה.. תור הוא ביטוי קולקטיבי-חברתי של שיויון. מתברר שגם בפרקי שעשועים אחרים בעולם יש תור כפול למשל ביוניברסל שבאמריקה ,אבל שמה מעולם לא הקפידו על שיויון (באמרציקה לא יוניברסל) למרות שבהצהרת העצמאות שלהם רשום All men are created equal
אנשים שיש להם יותר כסף בדרך כלל שולחים את הילדים לחינוך פרטי, לא מחכים בתור בבתי חולים, כשהם מתבגרים הם ישר ממנפים את עצמם למשרות בכירות או פוליטיקאים רמים, הם יכולים להיות עיורים לעובדה שיש הרבה שאינם יכולים להרשות זאת לעצמם. פוליטיקאי שאף פעם לא היה מובטל לא יכול הרבה פעמים להבין את המצב שזו לא תמיד שאלה שיש עבודה בכל מקום, צריך רק לרצות, מורה שמעולם לא חווה בעיות בלמידה לא מסוגל להבין שיש כאלו שיש להם בעיות מהסוג. הגבלת כח צריכה לבוא על מנת להשליט שיויון. מנהל המכירות של לגולנד נילס הנריק יול דוחה את הטענות ואומר שאלו בתור הרגיל יצטרכו לחכות עוד 30 שניות <puh-lease> לעומת אלו מהתור הרגיל.

עשירים כמשל לחיים../images/Emo13.gif

אמנם זה ךלא אותו דבר אבל זה מאוד הזכיר לי את התורים בנמלי תעופה.. שמי שטס ביזנס אין לו תור בכלל ומקבל שירותי קרקע פיירסט קלאס עוד לפני שהוא בכל לעולה למטוס. מה שלגולנד עשט זה במקום לפתור את בעיית התורים,פשוט פתרו אותה לעשירים בלבד. זאת דרך מצויינת להעלות את הרווחים וגם כמובן לעורר אינטריגות. הביעה היא שהפתרון הזה שמיועד לבעלי ממון בלבד הוא נפוץ בכל כך הרבה תחומים ובגלל זה לגולנד לא יהיו מקרהתקדימי בפני עצמו. גם בכבישים יש כבישי אגרה מהירים ומי שיש לו עודף כסף מגיע יותר מהר לעבודה.. גם בבנק. מי שיש לו חשבון פלטינום עולה לקומה השניה ומקבל פקיד אישי ולעולם לא יחכה בתורים של פשוטי העם. אז בריפלי!! עשירים תמיד יקבלו קדימות כי א. יש להם כסף מיותר להוציא ב. אותם המקומות שעושים בשבילם את המסלולים ה"מהירים"מרוויחים כפליים... זה ווין ווין!

forglemmigej

New member
../images/Emo24.gif

רגע רגע, אלו שטסים מחלקה ראשונה לא הבנתי אף פעם את הקטע, המטוס לא יביא אותם לפני כולם ליעד? הם כמונו העמך מגיעים באותו זמן. גם ברכבת זה ככה כולם מגיעים באותו זמן.. בשכונה שלי בנו בשנים האחרונות כל מיני נובו רישים כל מיני מבצרי ענק אחד מהם הבעלים יש לו שלושה תחנות דלק באיזור והוא בן של מנהל בנק ככה סיפר לי השכן הרכלן אלן, אני תמיד שחולפת ליד הבית שלו ומסתכלת על כל העוצמה המתבלטת הזו ושואיילת את עצמי איך הוא חי שמה עם כל העושר הזה תמיד טוב לחלום. הענין עם לגולנד שזה צורם שילדים צריכים בגיל כל כך צעיר להחשף למה שכסף יכול להשיג ושבעצם הוא קונה מעמד וזה לא נכון.

OddvarBra

New member
זאת בעיה כשמדובר בילדים

|לכאורה, אם לגולנד זה עסק בבעלות פרטית, הבעלים יכול לעשות מה שהוא רוצה, כולל למכור כרטיסים יקרים יותר שאיתם אפשר לעקוף בתור. או שבמקום לעשות את מה שהוא עשה ולמשוך תשומת לב שלילית הוא יכול לשנות את המחיר "הרגיל" של 290 קרונות ל 380 קרונות, ואז להגיד שכל חודש המתקן ימכור כמות מסוימת של "כרטיסים במבצע" בעלות של 290 קרונות, כאשר הקטע הוא שעם כרטיסים במבצע צריך לעמוד בתור נפרד זורו| בעיקרון אני מסכים עם הבעלים שזה זכותם, אבל במקרה הזה אני לא אוהב שזה נעשה בגלל מה שזה עושה לילדים. בנורווגיה יש בעיה דומה בכל הקשור לציוד ספורט. ילדים עם הורים עשירים קונים ציוד בעשרות אלפי קרונות והקטע הזה זה הופך לסמל סטטוס כבר מגיל קטן. ואז ילדים שלהורים שלהם אין הרבה כסף מיותר לזרוק על ציוד שחצי מהעלות שלו זה יחסי ציבור מרגישים excluded. לא מזמן התאחדות מירוצי אופניים העבירה חוק שמגביל את המשקל המינימלי של אופניים במירוצים שבהם המשתתפים הם עד גיל 18 (כי ככל שהמשקל של האופניים נמוך יותר כך הם יקרים יותר). בקשר למחלקה ראשונה, אם מתעלמים מכל מה שקורה בתוך המטוס עצמו במהלך הטיסה, הקטע הוא לעלות למטוס ראשון ולא לחכות בתור, לרדת מהמטוס ראשון ולא לחכות בתור, ולהיות הראשון שאוסף את המטען אחרי הירידה מהמטוס (גילוי נאות - אף פעם לא טסתי במחלקה ראשונה).

forglemmigej

New member
אבל יש בעיה מובנית עם התורים

נניח שמגיעים כבר למתקן אז כמובן שאלו שעומדים ראשונים בתור ואלו הילדים מהתור האקסלוסיבי כי הם בפנים לפני כולם ועד שהילדים ה"רגילים" נכנסים הם כל הזמן יהיו ראשונים בתור וככה הם עולים בלופ וכל זמן צריך לחכות עד שהסבוב נגמר זה לוקח זמן.. האמת הייתי פעם בלגולנד וממש לא אהבתי . הענין שהאנשים שקונים כל דבר כי הם יכולים מרחיקים את האנשים הרגילים יותר ויותר מהיעד והפערים בחברה גדלים בטור אקספוננטי. היה פעם בשנות השבעים איזה פדגוג פה שטען שמה שכולם לא יוכלו להשיג , אף אחד לא יוכל. הכוונה שכולם יוכלו להגיע להשכלה גבוהה ולהרחיב את זה גם ,טיפול רפואי, אבל היום בעידן ההפרטה והתפוררות מדינת הרווחה המשפט הזה נהפך לריק מתוכן.

OddvarBra

New member
מה הפתרון שלך?

להגיד לייצרן מכוניות יוקרה להפסיק לייצר מכוניות כי רק מאית אחוז של האוכלוסיה יכולים להרשות לעצמם לקנות את המוצר שלו? הטענה שמה שכולם לא יוכלו להשיג אף אחד לא יוכל היא לא טענה חדשה, והיא לא הומצאה על ידי פדגוג דני אלא על ידי פילוסוף יהודי גרמני שחי במאה ה 19. לפי השקפת העולם הזאת, אוסרים על יצרנים פרטיים לייצר מכוניות יוקרה, ובמקום זה המדינה מייצרת מכוניות, כמובן בדגם אחיד, מסריח, מתקלקל לעיתים קרובות, רועש, אבל כזה שכולם יכולים להרשות לעצמם. ברוכים הבאים ל 1917.

forglemmigej

New member
I stand corrected ../images/Emo45.gif

לא ידעתי פשוט כל פעם מנפנפים בזה כשמישו מנסה לחרוג מהנורמה השיויונית
יש עוד דוגמא מהימים האחרונים, איזה בית חולים הציע ליולדות מיד לאחר הלידה להתאושש במחיר של 1500 קרונה ליום במלונית שצמוד לבית חולים . נדמה לי בארץ קוראים לזה מלונית. יצאה טענה נגד הבית חולים שיש נשים שלא יכולות להרשות לעצמן את הפינוק הזה ואם זה בית חולים ציבורי זה לא חוקי, הם כנראה לא שמעו על השרפ שיש בארץ. אני אגיד לך עוד דבר במטוסים שיש בהם מחלקה ראשונה זה על חשבון העמך כי יש נפח מסוים שהמטוס יכול למלא רק נוסעים אז אם חלק גדול ממנו הולך למשודרגים נשאר חלק קטן מאד לאנשים "הרגילים" והם גם ככה ממלאים את המטוס כאילו אין מחר. זה הכל הרדיפת בצע של החברות שנותנות שרותים , תאר לך שבמקדונלד יהיה תור ופתאום יבוא מישהו ששילם יותר על כריך והוא יקפוץ לפני כולם , או בתור לתחנת דלק או בתור לתאטרון (אני לא מדברת על כרטיסים שמורים). האנשים האלו עם האקסטרה כסף יכולים גם לתת לילדים שלהם שיעורים פרטיים ולעשות מליון פעם פסיכומטרי כדי להתקבל לפקולטות הנחשבות , הם יפגשו רק אנשים כמותם ויתחברו איתם ככה שאנשים שאין להם מצב כלכלי טוב לעולם לא יוכלו להגיע במעלה החברה. פעם אנשים היו מתחברים עם כאלו מנקודת התחלה פחות טובה כמו רופא עם אחות או בוס עם מזכירה או מנהלת לשכה כמו שקוראים לזה היום , אין יותר את הדברים האלו אנשים נפגשים רק עם מי שנמצא במילייה שלהם. הפערים החברתיים האלו הורסים את האנושות , תראה מה שקורה היום עם מלחמת הקוטג' בארץ לא רחוק היום ויתחילו מהומות ברחובות גם בישראל כי מה לעשות זה המזרח התיכון. זה יגיע גם לאירופה לדעתי הנה ביוון הם התחילו אתמול עם הבלגנים יש מעין חזירות מובנית בחברה המערבית שהגיע הזמן לעשות לזה סוף.

OddvarBra

New member
אבל לא ענית לי על השאלה..

מה הפתרון שלך? לאסור קיום של חברות פרטיות? לקבוע מחירים של מוצרים? מה? מה זה רדיפת בצע של חברות? המטרה היחידה של חברות זה לייצר רווח. נקודה. אפשר לקרוא לזה רדיפת בצע, אפשר לקרוא לזה הצלחה, אפשר לקרוא לזה איך שרוצים. בשורה התחתונה יש לך 2 אלטרנטיבות. ראשונה זה לאפשר כלכלת שוק חופשי ולתת לשוק לקבוע מי יכול להרשות מה. אלטרנטיבה שנייה זה כלכלה מתוכננת, בה המדינה קובעת את המחיר של מוצרים ושירותים. אני לא מכיר דוגמא אחת בהיסטוריה בה האלטרנטיבה השנייה עמדה במבחן המציאות. ברוב המקרים המחירים שנקבעים על ידי המדינה נמוכים מידי בשביל להמשיך לספק את השירות/מוצר, מה שגורם לכך שהמוצר נעלם מהמדף. מה ההבדל בין ארהב לקובה? בארהב המדפים מלאים ואפשר לקנות הכול, רק צריך כסף. בקובה המדפים ריקים, אין מה לקנות, ולכן גם אין צורך בכסף. אני אישית מעדיף את המודל האמריקאי.

פולני2000

New member
מסכים ולא מסכים

אני מסכים איתך בגדול אבל אני חושב שהדוגמאות שאת נותנת בעייתות. אני כעורך דין, מכיר את ההיסטוריה המפוארת של עורכי דין שנישאים למזכירות שלהן, אבל די בספק אם זה קורה באותה תפוצה גם בימינו. הסיבה לא נעוצה בכך שאנחנו לא נפגשים איתן (רוב עורכי הדין שאני מכיר מבלים יותר עם המזכירה שלהם מאשר עם האישה שלהם. באופן מקצועי כמובן) או משום שנוצר "פער מעמדות" שלא היה פעם. מה שהשתנה הוא הזוגיות: אם בעבר אישה היתה סוג של אמצעי, היום יש יותר שיוויון בזוגיות, ולכן אתה מחפש מישהי שתוכלו למצוא שפה משותפת ולבלות ביחד. אם היא יודעת לבשל או לנקות זה פחות משמעותי (אם בכלל. אני כמעט לא מכיר נשים שעושות דברים כאלה. גם אלו שלא עובדות). גם פעם, התופעה שתיארת היתה מוגבלת לגברים ממעמד "גבוה" המתחברים לנשים מ"מעמד נמוך". להבדיל, נשים משכילות/קרייריסיטות/ממשפחות עשירות היו מתחברות בעיקר עם גברים מאותו מילייה. כלומר זה יותר עניין של יותר שיוויון בין בני זוג מאשר פחות שיוויון בין אנשים בחברה. אגב, בחברה סוציאלית , נניח בדנמרק, יש יותר "זוגות מעורבים" (ממעמדות שונים) מאשר במדינה כמו ישראל? לגבי המטוס: מחלקה ראשונה היא מונח שהיום נעלם מרוב חברות התעופה. היום המחלקה הראשונה היא ברובה מחלקת העסקים (ברוב החברות עושים אבחנה לדעתי בין השתיים, אבל כמעט כל הכיסאות זה עסקים). מחלקת עסקים נועדה להבטיח לנוסע כי הטיסה לא תשבש לו את יום העבודה- הוא אמור להיות מסוגל להמשיך לעבוד במהלך ואחר הטיסה, כאילו היא לא קרתה. עם השיפור בחווית הטיסה לנוסעי מחלקת התיירים נוצר מצב שההבדל בין שתי המחלקות לא גדול (אך קיים). כדי לא לגרום למצב שבו חלק מאנשי העסקים יזלגו למחלקות התיירים, חלק מהחברות דירדרו במכוון את השירות למחלקת התיירים. שוב, לא מדובר פה במלחמת מעמדות, אלא בטקטיקת שיווק של חברות. הבעיה בחלק מאירופה (ובכלל זה ביוון) היא שוק עבודה בעייתי מאוד שמבוסס על הסכמות היסטוריות בין איגודי עובדים ומעבידים, שתאמו לשוק העבודה ההיסטורי, שבו רוב האנשים עבדו בעבודות מונוטוניות במפעלים ובחקלאות או כפקידים בתאגידים גדולים ובשירות הצבורי. רוב העובדים היום עובדים בסקטור השירותים, בעסקים קטנים ובינוניים שתנאי העבודה המאוד לא גמישים מאוד לא מתאימים להם. אני יודע שהמודל של דנמרק בנוגע ל"גמישות כוח אדם" שמאפשר למעסיק לפטר עובד והדאגה לביטחון הסוציאלי שלו מגולגלת על המדינה ולא על המעסיק, נלמד בהרבה מקומות. צריך לעשות אבחנה בין סוגים שונים של הפגנות. מה שקורה כרגע ביוון ובספרד, ממה שאני מבין מהתקשורת, הוא בעיקר בלבול. מדובר במדינות עם פריון עבודה מאוד נמוך שהוא ההסיבה לבעיות הכלכליות שלהם. מדינות צפון אירופה, להבדיל, נהנות עדיין מפריון עבודה גבוה למדי שהתשתית שלו הוא מוסר עבודה גבוה מאוד ו"בושה חברתית" לאדם מובטל. ההפגנות שהתרחשו בלונדון, והצרות של אירלנד ואיסלנד מבוססות על משהו שמתקרב יותר למה שאת טוענת, וגם הוא לא מלחמת מעמדות קלאסית.הרבה קובעי מדיניות חושבים שהסקטור הפיננסי צריך לזכות לטיפול מיוחד במשבר (לאור החשש שקריסה שלו תוביל למשבר חמור עוד יותר). הפועל במפעל מתעצבן כי הוא פוטר מאחר ואת המפעל שלו לא הצילו. גם מי שלא פוטר מתעצבן, כי המדינה שמה בסדר העדיפות שלה את מי שהלווה לה כספים, והיא מעדיפה לצמצם את השירותים שהיא נותנת, אבל לא לפגוע בהחזרי החובות שלה ובקו האשראי שהיא מקבלת. אגב, אם ממשלות היו חושבות שהאיום הפנימי לחוסר סדר מצד מפגינים הוא ממשי, הן היו שומטות חובות ולא מקצצות. כנראה שזה לא המצב. ביוון אגב, המפגינים עושים בשכל. בניגוד לבריטניה, החשש לפגיעה בדירוג האשראי לא קיים. הדירוג היווני כבר נפגע ולתת אשראי לאתונה זה כמו לתת הלוואה לחברה שעומדת לפשוט רגל. ברור לכולם שהיוונים לא יחזירו את הכסף. עכשיו, השאלה היא האם בשביל הסיכוי המזערי להחזיר חלק מהכספים ולהמשיך לקיים את המערכת היוונית הנוכחית שווה לקצץ באגרסיביות בשירותים הציבוריים. התשובה היא לא- ואם הממשלה לא מבינה את זה (שכנראה זה המצב) אז הציבור מבהיר לה: הוא מאיים בחוסר סדר חברתי שהנזק הכלכלי שלו משמעותי יותר מקריסת דירג האשראי (שכאמור, ביוון כבר קרס). אני לא חושב שהבעיות נוסעות מאיזו חזירות: יש מוסר פרוטסטנטי בחלק גדול של אירופה (גם בסקנדינביה) לפיו ככל שאתה עושה יותר כסף, אלוהים אוהב אותך יותר. גם אם לא כולם מאמינים בשילוש הקדוש, העסק מושרש ומוטמע בתרבות. אני לא מכיר את המקורות של הסוציאליזם הסקנדינבי, אבל אני מניח שגם הן מבוססות על קהילות המאמינים שבונים ביחד את כנסיית האבן (בזמן שהבתים שלהם בנוים מעץ). ככל שבאירופה נעים לכיוון של מולטיקלטורליזם, ומרכז הכובד השלטוני עובר למוסדות עמומים ורחוקים בבריסל, תחושת המחויבות של האירופאי לבן מדינתו תלך ותפחת. בהנחה שדוויד קמרון רק נואם נגד הרב תרבותיות ולא עושה שום דבר, והשינויים האחרונים במדיניות ההגירה של דנמרק הם חריג, אז אירופה דווקא צועדת לכיוון ה"חזירות הקפיטילסטית" ולא להפך.

forglemmigej

New member
Uha יש לי כמה תשובות

גם פה בדיוק כמו בארץ מטפטפים כל הזמן כמה השכלה גבוהה זה חשוב ולכל דבר גם אם לא מאוניברסיטה צריך תעודה, אין דבר כזה להכנס לאיזה עבודה בלי שהשתלמת בה כמה שנים טובות ,החל מכרטיסן ברכבת וכלה בעבודות סיעוד לאנשים מבוגרים. עוזרת גננת צריכה ללמוד שלוש שנים לפני שהיא מקבלת אחריות על ילדים, ממה שאני זוכרת כשהילדים שלי היו קטנים בויצו ,לכל העוזרות לא היתה שום השכלה בנושא סתם קבלו אותם כי המשכורת היתה נמוכה ,זה התבטא בצרחות לאין סוף בזמן שהילדים יצאו החוצה לארגז החול או סתם בהפסקת קפה שלהן. ילדים פה לא צורחים כמעט אף פעם ולא רצים הלוך וחזור ברכבת או במטוס כפי שהייתי עדה לכך במקום אחר. אתה גם לא מתקבל לעבודה כי אתה מכיר מישו ,אין פה בכלל המושג פרוטקציה שהיא במובן מסוים לעקוף את התור. לא מוכרים פה חברות ממשלתיות למקורבים לשלטון ויש ברוך השם הפרטה גם , שהיא בעיקר לרעה כי במקום תחרותיות ומחירים נמוכים המחירים עלו דוקא, לדוגמא בתחבורה ציבורית או בדואר. העיתונות פה הרבה יותר נשכנית לגבי עיוותים חברתיים, היה פעם מקרה של שר שנסע ותפסו אותו עם אלכוהול בדם הוא למחרת היום התפטר ואילו בארץ נהדרת אנשים -פוליטיקאים הולכים למשפטים שאורכים זמן רב על שחיתויות איומות ומתפלפלים על כן ידע על כסף מיותר בחברת הנסיעות או לא ולא נכנס לשמות
מה שאתה מתאר על נשים קיים גם פה כמובן, אבל זה בגלל שחרור מעמד האשה והיכולת שלה להרויח היום בדיוק כמו גבר ולהגיע למשרות טובות , הרבה בכלל לא מתחתנות ואם כן אז בגיל מאוחר , יש אפילו טרנד להקפיא ביצית בשנות העשרים כדי שאם תרצה נניח בגיל 40 להביא ילד והסיכויים שלה להרות שואפים לאפס יהיה לה מהרזרבואר האישי שלה. גם בגיל יותר מבוגר היא יכולה לתת לילד תנאים יותר טובים מבחינה כלכלית וסבלנות. הנשים פה כל כך מתקדמות שיש אזורים בממלכה שנשארו כמעט בלי נשים בהן כי אין שום סיכוי להשיג שם עבודה טובה ונשארו רק גברים משולי החברה שיוצרים תרבות גברית מאד מסוימת . האנשים האלו שיכולים להקנות לעצמם נקודת פתיחה יותר טובה ישארו גם עם אותם שכמותם לאורך כל הדרך כי הם מסתובבים באותה חברה כל הזמן ואנשים ממצב כלכלי פחות טוב לעולם לא יגיעו אליו. זה מה שקורים חסכון לטווח ארוך. כל הענין של אירגונים מקצועיים די מתחיל להתמסמס והרבה אנשים כבר מועסקים היום על חוזה אישי. המדינות שמתמוטטות היום פשוט חיו בלי חשבון הרבה שנים זה לא התחיל אתמול ,מענין שרובן קתוליות וכן יש הבדלים בין מדינות קתוליות לפרוטסטנטיות מבחינת ראותנות וצניעות. סבה אחרת להתפוררות מדינות אירופאיות היא שלטון סוציאל-דמוקרט הרבה שנים שדרש הרבה מאד מיסים לכל מיני הטבות חברתיות אם עליית גיל האנשים ההטבות האלו נהפכו לנטל. יוון למרות שלכאורה ההיא באירופה מעולם לא היתה מנטלית בעלת תרבות כזו אלא יותר בעלת מנטליות מזרח תיכונית וכל שקר טיבו להתגלות במוקדם או במאוחר. בריסל אגב נתפסת פה כמקום אנכרוניסטי ורוב המדינות הסקנדינביות לא מחזיקות ממנה מי יודע מה ואפילו לא החליפו את המטבע לאירו ,בכלל כשרוצים להפטר מאיזה פוליטיקאי פה שולחים אותו להיות קומיסר שמה דומה למוסד הנשיאות בארץ.

forglemmigej

New member
שכחתי להוסיף בקשר למטוסים

מטוסים יוצרו בזמנו עם איזה רעיון כמו מכונית פרטית, שיהיה מרווח ונעים לנוסע והוא יוכל להסלתבט כמה שעות עד עד שיגיע ליעד זה היה הרעיון ,אממה חברות התעופה מעונינות רק ברווח כאן ועכשו כי יש תחרות ענקית בינן ,אי לכך איפה שרק אפשר דוחפים עוד כסא הנוסע מצידן שיחפש אותן ,בפעם האחרונה שטסתי זה היה כל כך צפוף אפילו לבן אדם אנורקטי זה היה כבר קשה להכנס למושב ואם הם היו יכולים הם היו מותרים גם על חדרי השרותים כדי להוסיף עוד שורה.. נראה לי לא בדקתי שאת הרווח הגדול הם עושים מהנוסעים הרגילים ולא מהעסקים כי אנשים מקבלים כל עז שמכניסים להם ברגע שתהיה צעקה על התנאים נראה אותם..

dotandvir

New member
הדברים שמצערים אותך מדהימים אותי כל פעם מחדש

בסופו של יום מדובר בכמה דקות נוספות בתור, ממילא בתור למתקנים כולם יחכו אותו הדבר. נשמע לי קצת מוזר שזה טורד את מנוחתך. כל שאר הנושאים שהעלית בפסקאות היותר מאוחרות מטרידים הרבה יותר - אבל נגדם באמת שאין מה לעשות. דותן

forglemmigej

New member
זה לא ממש מטריד אותי

אני כבר מזמן לא בגיל של לגולנד
הבאתי את הנושא כי דברו על זה לאחרונה במדיה פה הענין של מעמדות בחברה והאם זה צריך להתחיל בגיל הילדות דוקא,שמה שמקנה לך יותר מעמד בחברה הוא כסף ולאו דוקא תכונות אנושיות אלו או אחרות. בנוסף זה גם מאריך את התור כמו שבמטוס בדרך כלל יורדים ראשונים אלו ששלמו יותר על הכרטיס כי כל שניה שנהג הלימוזינה שמחכה לנוסע המכובד עולה מליונים והוא בלאו הכי מעביר את הוצאות הנסיעה על חשבון החברה.. מישהו אפילו הביא את הדוגמא של טיטאניק ששמה קודם כל הורידו לסירות ההצלה את אלו מהמחלקה הראשונה ולא רק זה שלא היו מספיק סירות הצלה לכולם אז אלו שהיו במחלקות היותר נמוכות בכלל לא זכו להגיע לסירות האלו ,כלומר גם בעת אסון יש כאלו שלא מחכים בתור..

למעלה