לגדל ילד דו-לשוני

GalGula

New member
לגדל ילד דו-לשוני

שרשור מרתק שמצאתי בפורום הריון ולידה, כאן בתפוז. אשמח אם תביעו גם אתם את דעתכם ותתרמו מנסיונכם בענין
.

מרגוט

New member
במטוס בדרך לגרמניה

ישבתי ליד משפחה נורווגית-ישראלית שדיברו עם הילדות שלהם חצי בעברית וחצי בנורווגית והתרשמתי שהם מדברים את שתי השפות בצורה מושלמת וזה נשמע ונראה הכי טבעי בעולם. אני חושבת שעם הילדים שלי אדבר עברית ועם האבא ובחוץ נדבר גרמנית. מספיק אנשים גדלו בבתים דו לשוניים (או יותר) ואני באמת חושבת שזה לא ייצור בעיה עבורם. מה שכן בעייתי זה הורים שמחליטים לדבר עם הילד שפה שהיא שפת האם שלהם ואולי הם לא דוברים אותה באופן מושלם, רק כדי לפתח את כישורי השפה שלו. אני באמת לא יודעת אם זה עוזר או לא. אני למשל דוברת צרפתית לא רעה בכלל, וכמובן גם אנגלית מושלמת, אבל אין לי שום כוונות לדבר עם הילדים שלי בשפות האלו. כי העניין אצלנו הוא קצת שונה. זה לא עניין של פיתוח מיומנויות שפה, אלא יותר של מיזוג התרבויות של שני ההורים.

GalGula

New member
מסכימה איתך

בענין שהורים לפעמים קצת מגזימים ומדברים עם הילדים בשפות שהם אינם שולטים בהן רק כדי לפתח את כישורי השפה שלהם. אני אישית מתכננת לדבר עם ילדי רק עברית, ויותר מזה - להשתדל עד כמה שניתן ללמד אותם (גם אם אצטרך לעשות זאת לבד) קריאת וכתיבת עברית, סיפורים ושירים שגדלתי עליהם, קלטות וידאו בעברית וכו´. זה דבר שאני לא רואה את עצמי מוותרת עליו. לגבי אנגלית - נראה לי שהילדים קולטים ממילא אם הם שומעים את ההורים מדברים אנגלית (בנוסף ללימוד השפה בביה"ס). מעבר לזה לא הייתי רוצה להעמיס יותר מדי על הילדים. מסתפקת בזה.

למעלה