לגדל ילדים לבד

לגדל ילדים לבד

המעט שהספקתי לקרוא ממה שהתפתח בשרשור העצוב הבוקר ובשרשור המחיקה, השאיר אותי עם עצבות. מעבר לחוסר היכולת לסנן, לא להגיב ולחוסר האמפתיה הבסיסית ביותר, נראה לי שיש כאן גם איזשהו חוסר הבנה. נפרדתי מאבי ילדיי לפני שלוש וחצי שנים. התגרשתי לפני שלוש שנים. אני מגדלת שני ילדים נפלאים. הצעיר היה בן 3 כשהתגרשנו. הבכור היה בן 5. אבא של הילדים שלי גר מאוד רחוק מפה. ובמקרה, בתקופה הזו גם עובד המון שעות. מאז שהוא הרחיק נדוד הוא מגיע פעם בשבועיים לביקור, ופעם בשבועיים לוקח אותם לחמשוש. לגדל ילדים לבד זה לתכנן את סדר היום השוטף בהתאם לסדר היום שלהם - לקום בבוקר ולהכין להם ארוחות לבית הספר, להעיר אותם, לארגן אותם ואת התיקים שלהם ולשלוח אותם להסעה בזמן. לדאוג שיהיה מי שיקבל אותם בבית בסוף יום הלימודים. עד השנה - הייתי גם נוסעת להביא את הצעיר מהגן, מספיקה לחזור הביתה לפני שהבכור חוזר מביה"ס. להיות בבית אחרי הצהרים. לשחק, לבשל, לדבר, לעשות כביסה, לפתור סכסוכים, לנקות, לצחוק, להכין ארוחת ערב, לקלח, לספר סיפור ולהשכיב לישון. לגדל ילדים לבד זה למצוא את עצמי יוצאת להליכה בחמש בבוקר (תאמינו לי - חשוך לגמרי בשעה הזו ורואים נפלא את הכוכבים), וגם זה רק כי למזלי אני גרה עם ההורים שלי, ואני יכולה להרשות לעצמי לפתוח את הדלת המפרידה בין שני חלקי הבית ולצאת. לגדל ילדים לבד זה בתשע, אחרי שהם נרדמים (סופסוף) להשלים את כל מטלות הבית שלא הספקתי לעשות, לשמר את הקשרים החברתיים שלי, לסדר את הבית סידור אחרון כדי שיהיה נעים לקום אליו בבוקר ולהרוויח עם עצמי עוד כוס קפה של לפני השינה. לגדל ילדים לבד זה לתהות מתי אספיק לעשות קניות, לשלם חשבון בדואר, להצטלם לרשיון הנהיגה, לעבור בבנק להפקיד צ'קים. להפעיל מערכת שיקולים שלמה - האם לצאת מוקדם מהעבודה או לנסוע עם הילדים. האם לבקש (או לקנות) עזרה ולנסוע לבד, או לנסוע עם הילדים. לגדל ילדים לבד זה להתמודד לבד יום-יום עם הדילמות הקטנות והגדולות של גידול הילדים. לגדל ילדים לבד זה לשמוח (מאוד) כשהמזונות מגיעים בזמן, לראות אותם נשאבים להם לאינספור דברים. זה לקנות להם את כל מה שהם צריכים, גם אם זה על חשבון דברים שלא אקנה לעצמי. לגדל ילדים לבד זה לעשות פשרה תעסוקתית. להבין שאני לא יכולה לעבוד במקום שבאמת תואם את הכישורים שלי, כי השעות לא יאפשרו לי לגדל אותם כמו שאני חושבת שנכון. בעניין הזה אני ארחיב ואומר, שיש לא מעט נשים שעושות את השיקול הזה גם כשהן חיות במערכת זוגית. עדיין - אם הית הלי אפשרות לעבוד לפחות יומיים ארוכים בשבוע, האפשרות שלי למצוא עבודה שיותר מתאימה ליכולות ולרצונות שלי היתה גדלה. לגדל ילדים זו עבודה קשה ויש לה רווח ענק. יסלחו לי כל האבות הנפלאים (ואני לא אומרת את זה בציניות. אני יודעת שיש כאלה ומאוד מעריכה אותם), אבל לגדל ילדים לבד זה עוד יותר קשה. החיים שלי יחסית קלים. אני גרה אצל ההורים שלי, כשמעבר לעזרה הכלכלית העצומה שבזה, הידיעה שאני יכולה להיעזר בהם מקלה עלי מאוד. אני לא נעזרת הרבה אבל הנוכחות שלהם והמוכנות שלהם לעזור היא נכס ענק עבורי. אני רוצה להזכיר לכל הצדקנים פה, שלהתגרש זו החלטה מאוד לא קלה. לשני בני הזוג. וזו החלטה שהיא תוצר של מערכת שיקולים אדירה - כלכליים, חברתיים, רגשיים. לשפוט אנשים שנמצאים בזוגיות על הזוגיות שלהם ועל הבחירות שלהם זה לא פעם קל, בעיקר בעיניים של מי שכבר היה שם ועשה את הצעד. אבל ראבאק - תרגיעו!
 

אייבורי

New member
אכן לא פשוט

אבל הורות קיימת אלפי שנים מאז ומעולם התאמצו אבות כאמאות לגדל את הילדים. כל הכבוד שאת מתמודדת ומתאמצת בעיני נראה טרוויאלי לאור הבחירה שלך להביא אותם לעולם.
 
לא כ"כ טריוואלי...

הרי לא בחרתי להביא אותם לעולם לבדי. היה לי שותף. הוא בחר לא להתמודד ולא להתאמץ. לא טריוואלי בכלל.
 
משמורת מלאה לא

כי להרים טלפון פעם בשבוע היה לו קשה מידי...<שלא לדבר על לבקר אותן פעם בחודש>. אז כן, החלטנו יחד להביא 2 ילדים, אך כל הנטל הוא עלי וזה אמור להיות טריוואלי מפני שאני האם? מה איתו? הוא כבר מזמן לא מעורב בחיים של הבנות שלנו <גר במדינה אחרת> וחי את חייו כרווק לכל דבר. כך יוצא, שאני שורדת לבדי את היום היום. תלונות אין לי, חושבת שנפלה בחלקי זכות גדולה לגדל אותן ולראות איך הן מתפתחות. אך עדיין, זוהי מלחמת השרדות והיא שלי ושלי בלבד!
 
מאוד עצוב, אבל אלה החיים....

גם זה קורה. לי זה קרה, והיום ממרום שנותיי, לא מצטערת על זה, אבל אז סבלתי נורא.
 

אייבורי

New member
../images/Emo46.gif

האמת רציתי לתת לך
או
אבל זה יהרוס לך את הרפיוטשיין.
 
ברור שלא בחרת להביא את הילדים לבדך

אבל אם תהיה לך הברירה תבחרי לגדל אותם לבדך ולא לתת לאביהם לגדל אותם לבדו.
 
../images/Emo20.gifכמה תיקונים:

מאז ומעולם התאמצו אימהות לגדל את הילדים שלהן. לאבות היו תפקידים שבטיים אחרים. אני יכולה להעיד על האבא של הילדים שלי (ועל כמה אחרים שאני מכירה) - הוא לא מתאמץ לגדל את הילדים שלו. הוא מעניק להם אבהות טובה מאוד (היום, זה בהחלט היה תהליך) בזמן שהם נמצאים איתו. לא כתבתי את הדברים מתוך מקום של 'כל הכבוד'. בחרתי להביא ילדים לעולם ואני נהנית מהגידול שלהם למרות הקשיים. כמו שכבר כתבו לך - לא עשיתי אותם לבד. הבחירה לגדל אותם לבד היתה שלי (ולא בכל המקרים זה כך, לפעמים הבחירה היא של בן הזוג), אחרי שהפעלתי את אותם שיקולים כלכליים, חברתיים ורגשיים שהזכרתי קודם. בסך הכל ביקשתי שלא תמהר(ו) לשפוט את ההורות או הזוגיות של האחר/ת. ודאי שלא על סמך מידע מינימלי שניתן בפורום.
 

אייבורי

New member
כמה תהיות

מדוע אבא של הילדים שלך גר רחוק ? האם חשבת פעם לגור ילדו ולתת לו לגדל את הילדים חצי מהזמן ? האם דברתם על זה או הצעת את זה או דרשת את זה? האם במקרה של משמורת משותפת לגמרי היית מוכנה לוותר על מזונות ? אולי כי בראיה שלי לוקחים דברים כמובן מאליו, אחרכך כותבים שלחיות זה מורכב ועמוס, כן לחיות זה לא פשוט אבל טרוויאלי. לכולנו יש קשיים ומאמצים, כולם מתמודדים בצורה כזאת או אחרת.
 
אבא של הילדים שלי הוא לא העניין פה

ובכל זאת אני אענה לך בכמה מילים: אני גרה בצפון הרחוק. גרנו פה יחד ואחרי הגירושים שנינו גרנו בשני ישובים סמוכים. הוא עבר לגור רחוק לפני כמה חודשים, מתוך החלטה משפחתית (כלכלית, רגשית, חברתית שלו ושל אשתו), ואני מכבדת את ההחלטה הזו שלהם. כאשר נפרדנו עברנו יחד תהליך ארוך בכל הנוגע לביקורים. היו לנו הסדרי ראיה ולאט לאט הצלחנו לממש אותם. זה לא המקום לפרט למה. במקרה האישי שלי, אין לי ויכוחים ובוודאי שלא משחקי אגו עם הגרוש שלי בכל הנוגע למזונות. אני לא יכולה להתייחס ל'לותר על המזונות' אם או כש.. כי זה לא רלוונטי. אני יכולה לומר שבמקרים שבהם אני מבקשת ממנו לקנות להם משהו אני מחזירה לו את הכסף של הקנייה (גם בדברים קטנים, נגיד - משקפת בריכה שנשארה בטעות בבית). לחיות זה באמת לא קל אבל ללא ספק שווה את המאמץ
 

snoopy36

New member
קלעת בול!!!

הבוקר קמתי,כתבתי "בוקר טוב" בפורום...(=הליכת בוקר) הכנתי לילד ארוחת בוקר לגן... הערתי אותו... הלבשתי אותו... התלבשתי... האכלנו את הדגים... נסענו 45 דקות לשים אותו בגן... לקחתי איזו לביאה לגן החיות...אה...לעבודה... נסעתי למשרד הרישוי להנפיק רשיון נהיגה חדש... הלכתי להצטלם עבור חידושו... הלכתי לבנק להפקיד המחאות ולשלם את הרשיון... וכל זה עד 09:30.... אז התחלתי לעבוד עד 20:00... עצרתי לאכול ארוחת ערב בחוץ... וחזרתי הביתה לראות 0:0 מעצבן בטלביזיה... וואלה!!! לגדל ילדים זה לא קל!!!
 
למעלה