לגבי תשעה באב

לגבי תשעה באב

זוכרים מה היה מצב חנויות האוכל בשנה שעברה? החוק היבש אומר שצריך לסגור בערב, השאלה היא אם זה מתבצע גם באופן מעשי......

לא יודע מה יהיה במכולת

אבל מה שצפוי לי בתפריט של בצבא היהדות לישראל הוא שנאכל שאריות אוכל או מנות קרב תחת עיניהם המוכיחות של הביינישים שהתחפשנו מפאת הצום הקשה תוך כדי שהם תופרים אותנו בשמירות. בתאבון!

mndi gold

New member
פיצוץ ענק במרכז מנהטן,לא מדובר בפיגוע

כל הטלבזיות בעולם משדרות שידור חי מניו יורק

Sonic hedgehog

New member
זה פשוט פיצוץ של steam line

חבל שלא צילמתי, חשבתי שסתם ערפל או זיהום אוויר כבד מתמיד

rachel21

New member
ואלה שום דבר...הם פשוט לא רגילים

לכזה מססססס פקקי תנועה אין כניסה לסבווי וכו אבל חוץ מזה הכל דבורים. בשידור חי בניו יורק

סלסרו

New member
צריך לערוף למישהו בCon Ed את הראש על חוסר

התחזוקה של צינורות בני 80+ שנה. נותנים להם מונופול, והם מעדיפים לטמון את הראש בחול ולא להחליף צנרת כה ישנה. מקווה שיתבעו להם את הצורה, אולי זה יעורר אותם להבין שאין להם ברירה, הם חייבים לשנות את הצנרת. כל ארוע "קטן" כזה עולה בחיי אדם, בפציעות, ובהפסד עצום של הכנסה שלא לדבר על שיבושים עצומים בכל העיר. אין מה לעשות. חייבים להחליף את הצנרת - עם מבט ל100 השנים הקרובות. יעלה כמה עשרות מיליארדים? זה מה יש. אין ברירה.

rachel21

New member
אתמול בעדכון חדשות אמרו זה כמה טריליונים

ניו יורק צריכה הרבה פיתוחים לתווח של מאה שנה. כמו בעיות התחבורה וכו.אבל הנה מקימים רכבת חדשה על ה11 אווניו....אז בסוף מקבלי ההחלטות עושים נכון.

חרדלש1

New member
דרך אגב

יש הפגנה ביום הזה בי-ם של מחוסרי בית נראה שזה מתאים לתאריך אה?

Patrick kim

New member
החוק יבש וכך גם ערב ט באב.

הבשורה הטובה היא שהלילה יורד מאוחר והשחר מאיר מוקדם ואז הכל פתוח כרגיל.בליל ט`-מתקיים בככר רבין משהו שניקרא:הלילה לא לומדים תורה. מתי עורכי הכנס כן לומדים תורה?או`קצור יש לבטל את חובת הסגירה והשבתון בט` אב וביום כיפור מי שצם ומקיים שיעשה זאת בהצנעת לכת עם אלהיו.ושיעזוב אותי לנהל את חיי בחופשיות ללא צרמוניה מעיקה.פחות סמלים לאומניים ודתיים פחות שנאה וחיכוכים.

אני לא יודע אם לפתוח או לא יעזור לי מאוד

אם מישהו יודע על מקום שהיה פתוח שנה שעברה או על קנסות שנתנו לחנויות אוכל.. תודה

ממה שהבנתי...

הקנסות מאד גבוהים ולא כדאי שעל שם עסק חדש ירשם כזה קנס.. ובכלל שעות הסגירה זה כלום כמה 5 שעות לסגור? תתקשר לעירייה לברר מאיזה שעה בערב עד איזה שעה ביליה סוגרים.. ביום עצמו הכל פתוח...

evc

New member
כשהשר האחראי הוא ש"סניק הייתי בודק את זה טוב.

חיים 1990

New member
למה לבטל?

זה יום אבל לאומי בדיוק כמו יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.

rigoletto111

New member
הוא הרבה יותר לאומי מאשר דתי

מסמל אסונות שקרו לעם היהודי. אין אסון דתי בכך שנלכדה ביתר או שהוטל מצור על העיר ירושלים והובקעה העיר בי"ז בתמוז וכו'. השווי למשל ליום כיפור, המסמל רק את הקשר בין האדם לאלוהיו המוחל לו.

whitewidow

New member
ואין אסון דתי בחורבן המקדש?

לאומיות זה מושג קצת מאוחר מידי מכדי להשתמש בו עבור המאה הראשונה לספירה,לא? בכל מיקרה, עצמאות יהודית כבר לא הייתה קיימת 100 שנה לערך לפני חורבן המקדש. חורבן המקדש עצמו חתם את הגולל על סדרי הפולחן וחולל מהפך בתפיסה הדתית ובפולחן הדתי. כמדומני שיש מעט מאד אנשים במדינה הזו שבוכים על חורבן ביהמ"ק או שמייחלים לתקומתו על ידי משיח צידקנו במהרה בימינו, אם כך -- מיותר בעיניי, במקומות בהם יש רוב מוחלט שלא מייחל לתקומת הבית (או אפילו מתפלץ למחשבה
) לסגור פיצריות, מכולות, סופרים, פיצוציות, בתי קולנוע וכן הלאה.

rigoletto111

New member
יש גם אסון דתי

אבל עיקר האסון הוא לאומי. עובדה היא שאחרי בניין בית שני עלתה השאלה האם לצום בתשעה באב. ואין תשובה חד משמעית "אל תצומו". (ראי: זכריה פרק ז' ). לאומיות יהודית לדעתי היתה קיימת גם בעת העתיקה. היו מרידות נגד הורדוס ונגד אנטיפטרוס אביו ללא הקשר דתי אלא מרצון לשמור את העצמאות תחת שלטון החשמונאים. אי אפשר לראות בהן מרידות דתיות כי לא היה להן מניע דתי. ברור שאם היום יוקם הבית הוא יהיה סתם בית מטבחיים מזעזע , אבל צ'ה באב זה יום אבל על הגלות והאסונות שארעו בה - נ.ב. כולל השואה.

למעלה