לגבי תזונה

לגבי תזונה

אני יודעת שחמוסים חיים על תזונה מהחי
אבל טרי פשוט מסרבת לאכול בשר... ניסיתי
את כל הסוגים האפשריים, בקר עוף כבד
דגים אפילו מאכלי ים!! הגברת מסתבר
פשוט אנינת טעם לא אוכלת בשר וגם בקושי
ירקות. הדברים היחידים שהיא מוכנה להכניס
לפה הם האוכל היבש שלה קצת תמרים ןגמבות
זהו. אני כבר לא יודעת מה לתת לה וניסיתי את כל
חברות האוכל הרטוב שמצאתי והיא לא נוגעת
אפילו בישלתי בשר בלי תבלינים במיוחד בשבילה
וכלום. מה עושים?
 

WTR

New member
באירופה מאכילים בבשר חי

בארה"ב פחות.. ובישראל עד כמה שאני מכירה בעלי חמוסים נדיר שמישהו מאכיל בבשר חי
תקני לה אוכל יבש איכותי לגורי חתולים, יש המלצות על מזונות בעמוד 2
ואגב תמרים זה ממש ממש גרוע
גמבות לא יותר מכפית ביום
היא צריכה אוכל מבשר אמיתי
 

Misha180

New member
כל עוד את מאכילה אותה באוכל איכותי

אין באמת צורך בבשר. מעבר לזה, זה משהו שצריך להרגיל אותם אליו מגיל קטן. יש המון חטיפים מיוחדים לחמוסים שהם מאוד אוהבים, למשל ferretreat של 8in1 שבא אפילו בטעם פירות, חטיפי פרטון ופרוויט (גם נוזלי וגם בצורת חטיף) ואפילו yogies לחמוסים בטעם חמאת בוטנים. מאוד מומלץ אם את רוצה להעשיר את הדיאטה שלה. עדיף לא לתת בכלל מאשר לתת משהו לא בריא לה כמו פירות. וגם בשר צריך להיזהר כי הוא עלול לגרום מחלות כשהוא נע. אם את מתעקשת על בשר אמיתי יש וידאו ביוטיוב של מישהי שכל פעם מפרסמת מדריכים שונים לטיפול בחמוסים שמסביר איך אפשר להרגיל אותם ואיך נכון להכין אותו. לדעתי זה מיותר אבל אם את רוצה אני אמצא לך.
 
ניסיתי הכל באמת

היא פשוט לא נוגעת בכל סוג של אוכל
גם חטיפים היא לא אוהבת פשוט כלום
למעט האוכל היבש שלה וגמבות ותמרים
אולי באמת אפסיק אם התמרים אבל אז
אני חוששת שהיא תמשיך לא לאכול
פשוט שום סוג של מזון לא מעניין אותה
ואיפה ניתן להשיג את החטיפים בטעם חמאת בוטנים?
 

Misha180

New member
המזווה שלנו

התכוונתי ferretbites, לא פרטריט. כפי שאת רואה יש לנו שני סוגים של מולטי ויטמינים בצורת חטיפים קשים- לפרווה ולתיאבון (להיט), פרטון גם בצורה נוזלית ויש גם משחת פרטוויט שכרגע חסרה. הקופסא הכחולה מכילה חטיפי עוף אבל מאותו סוג יש גם חטיפי בננה צימוקים שמכילים פרי בצורה שהיא יכולה לעכל ובשר. כל החטיפים מכילים ויטמינים לחמוסים ו׳מגרים׳ בטעם ובריח את הקטנטנים (בניגוד לכל מה שיש בארץ- שמיועד לחתולים ולא תמיד מתאים). בכל מה שאת רואה אצלי יש 19% חלבון ו9% שומן, כך שאינו מחליף אוכל ומותר עד ארבעה ביום, אמנם זה מאפשר לך גם לגוון לה את הארוחה (כל יום חטיף מסוג אחר), גם לשמור על בריאות הפרווה ולספק את הוויטמינים שהיא צריכה וגם כמובן להיות מבסוטה בעצמך לראות שהיא אוכלת בהנאה. (טוב גם לאילוף). את כל החטיפים אני קונה מאיביי, ואם את מזמינה כמה רוב המוכרים יעשו לך הנחה על המשלוח.
 

Misha180

New member
זה היוגיס בוטנים

מעולם לא קניתי כי הוא די יקר, 25 דולר לחבילה פלוס 42 דולר משלוח (מי מת??) ולא מצאתי מישהו שמוכר עוד משהו מהסוג על מנת להזמין מספר דברים. גם החטיף הזה של אותה חברה. (8אין1)
 
אוקיי ומה צריך לכתוב באיביי

כדי למצוא את זה? כמה זה עולה בשקלים ישראלים? וכמה זמן לוקח למשלוח להגיע?
 

Misha180

New member
אם את מעוניינת באותה חברה

(יש עוד המון שאני לא מכירה ולא יודעת מה טיבם, חוץ ממרשל שרוב הפורום לדעתי החרים אותם וממליצה לך גם להימנע ככל האפשר מלקנות מוצרים שלהם) תחפשי 8in1 ferret . כך תוכלי לראות סוגים שונים של מוצרים (ולא רק אוכל- גם דברים כמו שמפו וכו) ומחירים. זה משתנה ממוכר למוכר אבל אם את קונה כמה דברים זה משתלם גם כי המשלוח מוזל וגם כי זה מספים להרבה זמן.
 

Misha180

New member
ועוד משהו(חפרתי)

רוב החטיפים גם עובדים על התיאבון שלהם, וזה מעולה אם את אומרת שנראה שיש לה בעיה בחלק הזה. המון פעמים אני נותנת לו חטיף ואחרי כמה דקות (או שזה טעים נורא ובא לו עוד או שזה באמת משהו בתוך החטיף שעושה מאנצ׳יז) הוא רץ וטורף חצי מהאוכל שיש לו בצלחת. ודבר אחרון, גם הוא אנין טעם נורא ולא אוכל בשר, חטיפים שיש בארץ וקופסאות שימורים לחתולים. ניסינו גם בשר מבושל, ביצים ומה לא.
 

Misha180

New member
טוב, עשיתי קצת ריסרצ׳

והרבה רושמים שחזיר ופירות ים הם רעילים לחמוסים. ככה שתיזהרי. אני בכל אופן הייתי מתייעצת עם וטרינר העוסק בתחום החמוסים.
 

WTR

New member
איזה אוכל יבש ניסית?

חשוב מאוד שתמצאי אוכל שהיא אוהבת אחרת היא תתחיל לאבד משקל ולפתח אנמיה מהר מאוד..
כדאי להתייעץ עם וטרינר מה לעשות בינתיים כדי שלא תתמוטט לך, חמוס לא יכול לצום יותר מ-8 שעות ביום ואם כל מה שהיא מכניסה לגוף זה תמרים זה רע מאוד!!!!
תשאלי את הוטרינר, אולי לתת לה אנשור שזה תוסף מרוכז עם הרבה ויטמינים
זה לא מחליף את האוכל הבסיסי שהיא צריכה אבל עדיף מכלום כרגע ולרוב הם אוהבים

ראית את השרשור שדיברתי עליו?
 
אוכל יבש דווקא היא אוכלת

אבל לא את האוכל שלה... בשבילה קניתי רויאל קנין
לגורים אבל היא לא נוגעת ומעדיפה לגנוב לחתולים את הפריסקיז
את זה היא דווקא טורפת. אני יודעת שזה לא בריא לה וניסיתי להרים את
זה גבוה שלא תגיע אבל היא מטפסת וגונבת שוב
 

WTR

New member
פריסקיז זה זבל, מציעה לך להחליף בלי קשר...

אבל אולי כדאי לחשוב על מקום אחר גבוה שהיא לא מגיעה אליו
על איזה שולחן או מדף..
היא חייבת חייבת חייבת לאכול את האוכל שלה
 

ori2ma

New member
לא צריך להיות דרמטים חברים

גם החמוסה שלי לא הסכימה לאכול חוץ מהפריסיקיס ותמרים, והיום היא אוכלת שלושה סוגים של אוכל יבש + קציצות מבשר/עוף + חטיפי חתולים מבשר.
נסי להרגיל אותה לאט ובסבלנות בלי שינויים דרמטים.
 

WTR

New member
ממש לא דרמטיים

חמוס זו חיה טורפת והם חייבים בשר אמיתי עם מספיק חלבונים ושומנים
לאכול תמרים שגם ככה מפוצצים בסוכר זה ממש ממש לא בריא להם
לך היה מזל עם החמוסה, זה לא אומר שצריך להקל ראש ולהיות שאננים
במקרים כאלו כדאי להתייעץ עם וטרינר מה לעשות כי חמוסים נוטים להסתיר את זה שהם לא מרגישים טוב + להתדרדר ממש מהר = מתכון לאסון...
 
למעלה