לגבי תורשתיות...

Hurakano

New member
לגבי תורשתיות...

זה נכון שאם יש מישהו ששני ההורים שלו חולי סכרת, יש סיכוי שהוא לא יחלה בסכרת ? או שזה הכל שאלה של זמן ? ובכלל - אנשים יכולים להיות סוכרתיים בלי שום קשר לתורשה ? זאת אומרת, שהמחלה תתפתח בקרב אנשים שנולדו למשפחה שאף אחד בה לא חולה סכרת ? (אני מתכוון להתפרצות המחלה בשלב מסוים, לא על סכרת גלויה מלידה) השאלה הראשונה נשאלה מתוך סקרנות כי אבא שלי חולה סכרת וגם סבתא שלי ז"ל מצד אמא שלי הייתה סוכרתית
היום אני בן 17 זאת שאלה של זמן או יכול להיות שאני לא אחלה בסכרת ? מצטער אם שאלתי יותר מדי
וסליחה על הביטוי "חולה סכרת", שהרי אדם עם סכרת יכול להיות אדם בריא מאוד
יוצא לי מתוך שגרה

דואגת1

New member
תורשתיות

בוקר טוב, אולי מישהו יענה לך ביתר הרחבה, בקיצור אל לך לדאוג יותר מדי, קיים סיכוי קטן שאדם יחלה בסוכרת אם במשפחה יש סוכרתיים, אבל כיום ברור שסוכרת טייפ 2, מה שקרוי סוכרת מבוגרים, ניתן למנוע באמצעות שמירה על אורח חיים בריא, דהיינו משקל תקין, פעילות גופנית, תזונה נכונה (כל הנ"ל נכון ותקף לכל מי שרוצה לשמור על הופעה סבירה). בעולם מבתובבות כל הרבה מחלות, והסיכוי לחלות במי מהן, קיים, ובכל זאת איננו יכולים להסתובב כל היום עם דאגות, מה שניתן לעשות הוא לשמור על עצמנו בהיותנו צעירים ואזי פחות סיכויים לחטוף סכרת, לחץ דם. סרטן ומה לא בגיל מבוגר, אם אתה שואל ומודע אני מניחה שתנהג בהתאם. חבל מאוד שאין הרצאות/שיעורים בנושא בבתי הספר.

בנוסף

יש לשים לב להבדל בין סוכרת סוג 1 תלוית אינסולין שנקראה בעבר סוכרת נעורים כאשר 2-6% שלילד סוכרתי יהיה גם הורה סוכרתי- אין יודעים עדיין למה מתפרצת סוג סכרת זו ולכן מעט מאוד ידוע על דרכי המניעה. לגבי סוכרת סוג 2 שאינה תלויה באינסולין ונקראה בעבר סוכרת מבוגרים, וזה מה שאני מניחה יש גם לקרובי משפחתך, ידוע כיום כי היא אכן יותר תורשתית אבל ניתן למנוע או להפחית את הסיכון ללקות בה, ע"י שמירה על תזונה נכונה, פעלות ספורטיבית ואורך חיים בריא. בקיצור כדי לשמור וכך גם למנוע מחלות כלי דם ולב כמו גם הופעה טובה. ולא לחשוש יותר מידי

Threat

New member
אז בעצם טייפ 1 הוא לא תורשתי?

הרי האחוזים כל כך קטנים, מה שאצלי במשפחה אין שום סוכרתי, וגם לא במשפחות של סוכרתיים טייפ 1 שאני מכירה...

האחוזים

מבדובר על כך כי לאישה שיש לה סכרת הסיכוי להעביר אותו לילדיה הוא 2-4% ולגבר 3-6%,לפי הבנתי, גבוה יותר מכלל האוכלוסיה. הטענה אומרת כי אנו מעברים את הגנים למחלה אבל הסיכוי לחלות בה קשור כבר לגורמים אחרים סביבתים וכדומה. אני שייכת 3-6% הללו -אני בת לאב סוכרתי ובשבילי זה 100% מאוד מקווה לא להעביר את זה הלאה

Threat

New member
גם אני מקווה ../images/Emo4.gif

למרות שכבר מזמן הפנמתי את העובדה שלהיות סוכרתי זה לא דבר נורא כל כך, ויש לזה אפילו את הייתרונות שלו (המודעות הגבוהה לבריאות, לדוגמה), עדין יכל להיות הרבה יותר נוח בלי הדאגות התמידיות על הראש...

amitp

New member
זה קצת יותר

(לא זוכר כרגע את האחוזים המדוייקים) אבל לא הרררבה יותר. בכל מקרה, לשני הסוגים יש מרכיב גנטי אלא שבדרך מדובר על גורם סיכון, זה לא אומר שבן לשני הורים סוכרתיים יהיה חולה בסוכרת. מה שכן - הייתי שומר על עצמי קצת יותר טוב במקרים כאלה (משקל בטווח התקין, פעילות גופנית, איזון רמות שומנים בדם וכו').

יש שתי גירסאות

הגירסה של ד"ר קנטר שמדבר על 20% תורשה של סוכרת סוג 1 מאם לילד ו-40% עבור אב סוכרתי. והגירסה של מרכז שניידר ופרופ' פיליפ שמדברת על אחוזים בודדים. כפי שכותבת ד"ר דה פריס: "לסוכרת מסוג 1 דרוש רקע גנטי מסויים, אך זה איננו מספיק. על זה "מתלבש" גורם סביבתי כלשהו כגון וירוס, תזונה או רעלן. עם זאת יש לציין שאצל 95% של חולי סוכרת מסוג 1 המטופלים אצלנו במכון, אין במשפחה אף אחד עם סוכרת. ניתן ללמוד מכך שאמנם נחוץ איזה שהוא צרוף גנטי אך הוא אינו מספיק כדי לגרום לסוכרת." בסוכרת סוג 2 האחוזים הם הרבה יותר גבוהים והתורשה מוכחת.

אולי יש אבל../images/Emo5.gif

אולי יש קשר אבל אין הוכחה לכך בשום מקום.אבל אתה נמצא בקבוצת סיכון.אתה צריך להזהר.הרבה בריאות וחיים מתוקים.

למעלה