לגבי תואר שני

• פותח הנושא jily
  • פורסם בתאריך

jily

New member
לגבי תואר שני

למה הכוונה כשאומרים "הצבא נותן 4 שעות בשבוע ללמוד לתואר"? הקבע זה לא כמו עבודה רגילה, שבה השעות הפנויות הן שלך?

שמש27

New member
אפילו עמוד אחד לא קראת.... ../images/Emo8.gif

ישנו שירשור בדיוק על זה שתמחיל בהודעה של atudaman10 "תואר שני אחרי עתודה".
שמש שעושה עבודה של אבשי - כי אבשי תקוע באיזו ספריה....

jily

New member
אז זהו, שכן ...מי שבכל זאת לא מצעתל

השאלה היא לא מתי לומדים, אלא בכלל: שעות עבודה של עתודאי בקבע, מהלך היום אחרי העבודה... האם יש לו שעות פנויות אחרי העבודה וכו

יוסי99

New member
שעות

א-ה 8:30 עד 17:30 בערך + אם אתה בתפקיד מעניין\עם עומס כמובן שאתה צריך להשאר יותר מאוחר, או לקחת עבודה הביתה. "שעות העבודה" הן השעות שבהן הצבא "עובד". זה לא כולל כמובן נסיעות, תורנויות, שמירות, אבט"שים וכו. 4 שעות - הן מתוך שעות העבודה, לא משעות הפנאי, כמובן.

jily

New member
...

אז לפי מה שהבנתי אחרי כל זה אתה חוזר למקום שלך (דרך אגב, מהו?) להתעסק בעניינים שלך?

jily

New member
אוקיי, ו...

אז לפי מה שהבנתי אחרי כל זה אתה חוזר למקום שלך (דרך אגב, מהו?) להתעסק בעניינים שלך?

יוסי99

New member
המקום.. העניינים.. עברית פליז

לא כ"כ הבנתי מה אתה שואל אם אתה שואל אם אתה בא לצבא, יוצא ל 4 שעות ללמוד וחוזר למשרד שלך, אז כן, אני מניח שזה עובד ככה. אבל מן הסתם עד כמה שאפשר עדיף פשוט לבוא מאוחר\לצאת מוקדם.. "המקום שלי" - אני מניח ששאלת מה אני עושה בצבא.. ובכן.. אני אדע עוד כמה שנים.. בינתיים אני (מקווה) לסיים בקרוב שנה א´ משפטים.

jily

New member
סליחה על ההתבטאות הלא מובנת, התכוונ

אני שואלת {כן, אני שואלת ולא שואל :) }איך מתנהל היום של איש קבע? קם, עובד, האם חוזר כמו מעבודה רגילה לבית\ לבסיס? מה שאני רוצה לדעת הוא האם אחרי סיום העבודה אני עושה בזמני מה שאני רוצה וכו´

uv1234

New member
לא, אחרי העבודה מכניסים אותך להסגר.

מה זאת השאלה הזאת? אני מצטער מראש על ההעלבה, אם התקבל רושם של כזו... מה משמעות שאלתך? אחרי העבודה, הולכים הביתה... זה שירות קבע, לא עבודות שירות או שיקום אסירים או משהו כזה...

פלטרון

New member
מצטרף לשאלה ...

למרות שאני יודע שזה מאוד תלוי בשיבוץ . אז שמישהו יתאר את האפשרויות השונות : א) שירות בתוך בסיס פתוח - אז יוצאים כל יום הביתה ( או לדירה שכורה - אם יש ) . ב) שירות בבסיס שאינו פתוח , לכן ישנים בבסיס ( באוהל ...
) , ויוצאים בסופ"ש .... יש דבר כזה ?? ג) ??? בקיצור - אם יש עוד אופציות , אשמח אם מישהו יוסיף בנושא .

פלטרון

New member
אני התכוונתי לשירות חובה !

למרות שמעניין לדעת אם בקבע יש כאלו שעדיין ישנים בבסיס .

יוסי99

New member
סליחה על הבלבול

בעקרון, הולכים הביתה. אני מניח שבמקרים חריגים שמשרתים דווקא בבסיס סגור בסוף העולם שמאלה, ו\או לא מעוניינים לשכור דירה באזור הבסיס, יש אפשרות לגור בבסיס. עד כמה שידוע לי רק קצינים בכירים במערך השדה גרים ב"שיכון משפחות" בבסיסים וכאלה. מצד שני, אני מניח שאין סיבה שלא יהיה לצה"ל חדר עם מיטה או אפילו קצת יותר לתת לקצין שזקוק לכך.

יוסי99

New member
ו.. המקום שלי

למשל קמ"שים (קציני משפטים) אם הם משרתים בשטחים בד"כ שוכרים דירה בי-ם (או בהתנחלות, אם בא לך לשחק רולטה רוסית כל יום). לעומת זאת הרוב משרתים ב"בית הירוק" (בניין הפרקליטות) ביפו או במקומות מרכזיים אחרים בארץ, ואז הם פשוט גרים איפה שנוח להם וחוזרים הביתה כל יום.

jily

New member
../images/Emo51.gif זה

מה שהתכוונתי לשאול. אני מנסה לתאר לעצמי איך אלמד (בעזרת השם טפו טפו) לתואר שני בקבע

uv1234

New member
../images/Emo6.gif

אני מתגלגל על הרצפה... ... אמרת במשפט אחד "קבע" ו"שעות פנויות"?

למעלה