לגבי שתי עבודות

לגבי שתי עבודות

שלום! אני סטודנט שעובד בחצי משרה. לאחרונה הציעו לי עבודה צדדית נוספת כעורך סקרים ונתנו לי אפשרות לעבוד בה כעצמאי (עם חשבוניות) או כשכיר. רציתי לשאול מה יותר משתלם? האם כדאי לי לפתוח עסק זעיר כסוקר ולעבוד בו במקביל לחצי המשרה כשכיר שבה אני עובד היום או שיותר פשוט וקל לעבוד בשתי עבודות כשכיר ולעשות תיאום מס בסוף השנה. מה לגבי החזר ימי מילואים במידה ואני עובד בשתי עבודות? איך אקבל החזר משתיהן? תודה.

מה אופק התכנון שלך?

אם המדובר במשהו לתקופה קצרה, לא בטוח שכדאי לך לפתוח תיקים כעצמאי. אולי יהיה יותר פשוט וקל לקבל שתי משכורות ולעשות תיאום מס. אם אתה חושב שבעתיד תהיה עצמאי (למשל: אתה רופא) אולי כן כדאי לפתוח תיקים. תן יותר מידע שנוכל להתייחס ספציפית

קודם כל תודה על התגובה

ולפרטים: אני סטודנט לרפואה שנה רביעית ולא צופה הרבה עבודה כעצמאי בעתיד הקרוב. עד כמה זה כרוך בטרחה? האם ברגע שאני עצמאי אני יכול לשנות את הגדרת עבודתי בצורה חופשית (מסוקר לרופא לנגר למשל?) והאם יש להיותי עצמאי ייתרון במובן החזרי מס על רכב וכו,? תודה.

בתור רופא

סביר מאוד שיהיה לך תיק עצמאי במוקדם או במאוחר. אם כך, אין מניעה מלפתוח תיק כבר היום מבחינת המס יש יתרון להיותך עצמאי כי תוכל לקזז הוצאות. אגב, השכירים הם המגזר שמשלם הכי הרבה מיסים ולא רק בארץ. בצד השלילי, יש בכך אלמנט של "בלגן" וטרחה אשר תגזול או מזמנך או שתשכור איש מקצוע. זה לא יקר, אבל ההגינות מחייבת להזכיר את זה

nirdagan

New member
כן ולא

עוסק צריך לדווח לרשויות על שינוי התחום (זה יכול להשפיע על מקדמות למס הכנסה למשל) אך זה הליך פשוט שאיננו דורש פתיחת תיק חדש. לגבי עיסוקים מסוימים כגון רופא, יש חובה להיות עוסק מורשה דווקא כך שאם תפתח תיק עוסק פטור תצטרך לשנות למורשה לכשתהיה רופא. זה מן הסתם החלק הקל בלהיהפך לרופא...

mstern

New member
ואני חשבתי

שהחלק הקל זה לקבל את העברות הכספים מקופ"ח...

למעלה