לגבי קרוסטריינר

LIAT100001

New member
לגבי קרוסטריינר

היי..
נרשמתי למכון כושר במטרה להוריד הרבהה קילואים שלא מתאימים לי יותר..
מבחינת פעילות אירובית, אני די מוגבלת
יש לי בעיות בקרסול , כאבים מטורפים אחרי הליכה גם לא מאומצת יותר מדי
ככה שהליכון אני לא יכולה לעשות
על הקרוס אני יכולה בכיף לתת שעה לפחות, וכן להקפיד ל מהירות גבוהה והתנגדות גבוהה
אבל המאמן בחדר כושר פתאום אמר לי להפתיע שהקרוס בכלל בכלל לא עוזר ולא מביא לשום תוצאה.
התבאסתי מאוד, כי שאר המכשירים שקיימים שם הם לא מכשירים שאפשר לעשות יותר מרבע שעה..ואני כן מרגישה שאני עובדת טוב על הקרוס.
איך זה הגיוני?

לא הגיוני

לצערי יש בתחום אנשים שכל קשר בין מה שהם אומרים לבין המציאות מקרי ביותר.
1. פעילות אירובית היא פעילות אירובית. ככה שניתן בכל מכשיר להשיג תוצאות כשיש הבדלים בין מכשירים שונים אבל במצבך הם זניחים.
2. נסי אופניים או מכשיר חתירה.
3. ממליץ במקביל לפעילות האירובית לבצע חיזוק, גמישות וMOBILITY בכדי לעזור לשפר את מצב הקרסול בפרט ואת המצב הכללי. כמו כן אני מקווה שאת מלווה על ידי תזונאית.
בהצלחה
אל תתני לאיש כולל מדריך חדר כושר לרפות את מאמצייך.

Nickr

New member
צודק.

תקני שעון דופק והדופק הוא המדד לעצימות האימון בין אם נעשה על אופניים או על קרוס.

LIAT100001

New member
לשניכם,

הוא אמר את זה שבגלל שאתה שולט במהירות ואי אפשר לקבוע במכשיר מהירות כמו בהליכון, אתה מגיע למקום מאוד נוח וזה סתם בשביל הכיף וקצת להזיע אבל לא מעבר.
יש משהו במה שהוא אומר נראה לי,אבל מצד שני, תלוי במשמעת העצמית שלי באיזו מהירות אני רוצה ואיזו התנגדות לא?
כאילו הליכון באמת שורף פי 5 מהקרוס?
עד עכשיו חייתי באשליה שהקרוס שורף הרבה יותר..

אין שום דבר

במה שהוא אומר הוא טועה ומטעה אותך.
נכון שבקרוס את יכולה להאט את קצב התנועה "ולזייף" (גם באופניים) אך כפי שציינת זה רק תלוי בך. שנית את יכולה להעלות התנגדות ושלישית מה הפתרון שהוא מציע? לחזור להליכון שאת לא יכולה לעשות? לא בטוח שטעית, בהחלט יכול להיות שהקרוס שורף יותר , תלוי למה משווים בהליכון, קצב,עלייה וכדומה. ואחרון אחרון ללא תכנית תזונה סיכוי קטן שתצליחי להוריד ממשקלך .
שלבי תכנית תזונה.

האליפטי הוא מכשיר מצוין לאירובי

גם שרצים בפארק שולטים במהירות ושקשה מאיטים.
וזה עדיין מצויין.

בקרוס, כמו בריצה, את שורפת בהתאמה לדופק שלך.
ככל שהדופק הממוצע בזמן הפעילות יותר גבוה, כך תשרפי יותר.

TheDoberman

New member
את רוצה לרזות?

הספורט הוא שולי. העיקר היא התזונה.

תתמקדי ביצירת תפריט במאזן קלורי שלילי באיזון נכון של חלבון פחמימה ושומן.

לגבי כל המכשירים האירובים ובכלל:
סוג האימון לא נקבע בהתאם למכשיר. האימון נקבע בהתאם לרמת הדופק והעצימות של האימון.
בהליכון למשל, אפשר לעשות אימון אירובי אם את רצה בעצימות בינונית ועובדת על 70% בערך מהדופק המקסימאלי שלך
או שאת יכולה לעשות אימון אנאירובי אם את עושה ספרינט של 100% מהדופק לזמן קצר.

אם המטרה שלך היא לרדת במשקל, תתמקדי בתזונה ותתאמני בקרוס (שיעזור לך לשרוף קלוריות ולהגדיל
את הגרעון הקלורי שיצרה התזונה). הכי חשוב הוא להינות מהאימון כי אחרת הוא לא יימשך הרבה זמן.

בהצלחה

למעלה