לגבי קרבות אוויריים

galahead

New member
אוי! התמונה הזו מזכירה לי

את מרפק שמאל המסכן שלי... רק שאתה הגעת קצת יותר גבוה ממני... זוכר?

לבן - על בעיטות מרחפות ושאר תהיות

בהודעתך ציינת שיש דברים שאיש לחימה אחד יראה בהם תרגיל מעולה, ואולי אפילו בלתי ניתן לתגובה - בעוד שאיש לחימה אחר יראה באותו תרגיל דבר לא יעיל או סתם משהו ציורי. בין אומנויות לחימה יש לא מעט "ויכוחים מקצועיים", לאייקידוקא או מי שעוסק במו תאי (והכוונה למו תאי המסורתי), תנועות של איש קראטה או קונג פו יראו אולי (ואני מדגיש אולי) כתנועות אומנותיות מדי ולא יעילות בקרב מציאותי. כנ"ל לגבי קפוארה או טאי צ´י שגם לאיש לחימה שמבין את המהות של לחימה, אומנויות אלה יראו לו כריקודים. יתרה מכך, גם באותה אומנות לחימה ואפילו באותו זרם, אותה תנועה יכולה להראות לא יעילה לאחד ואידאלית לשני (הבדלים בין נניח שוטוקאן לגוג´ו ריו, למרות ששניהם קראטה. או אפילו אותה תנועה בזרם מסוים יכולה להתאים לאחד שהוא מאוד גמיש ולא יעילה לאחר - כנ"ל לגבי גבוה, נמוך וכו´). באומנות לחימה אמיתית, התלמיד מקבל את כל הכלים הרלוונטים לסיטואציה אחת. במקרה שיצטרך להשתמש בהם, הוא יצטרך לקבל את ההחלטה באיזה להשתמש. מאוד לא לעניין, שמורה מלמד תרגיל מסוים, נניח - תגובה לחניקה - מכה לאיזור הפנים או נסיון לבצע כתגובה בריח על הצוואר לתלמיד מאוד נמוך, שהתרגיל הופך להיות לא יעיל עבורו, במקו שילמד את התלמיד הנמוך לבצע בריח על היד שחונקת, או לכוון מכות יעילות לאיזור שמתאים לגובה שלו (צלעות, בטן תחתונה וכו´).

למעלה