לגבי קרבות אוויריים

לגבי קרבות אוויריים

בעיטות רחיפה למינהן קפיצות וזינוקים אותנטי? אפקטיבי בזמן אמת? או רק דרך נהדרת ומגניבה לבדוק את גבולות הגוף המורה שלי משתשמש בבעיטות כאלו בזמן קרב אבל זה היה אימוןקרב ולא קרב אותנטי (חוץ מזה הוא המורה) אבשלום שחולם על היום שיוכל לרחף בבעיטת עגור בלי להיראות כמו חבית מוקפצת באוויר

לאבשלום: לגבי ריחופים באוויר...

אני שמח לבשר לך: אותנטי! אפקטיבי בזמן אמת! אפשרי! נהדר!
אגב, גם בזמן שאתה באוויר, אתה מקורקע לאדמה! ושורשיך נטועים בתוכה עמוק! ברור שיש חסרונות לכל דבר, אבל... רגע אחד!!! אם המורה שלך מבצע ריחופים, למה אתה לא שואל אותו, בעצם???? מה, הוא לא שומע אותך מרוב שהוא עף גבוה או מה?... אז מה הבעיה, תצעק והוא ישמע...
שלך באהבה, בן

galahead

New member
אפקטיבי בטירוף...

כמובן שתלוי בתנאי הקרב, מספר התוקפים וגורם ההפתעה (בעיטות אוויריות טובות לדעתי בעיקר בתוספת גורם הפתעה כי הן הרבה יותר איטיות ונתנות לצפייה מראש מאשר בעיטות מהמקום)

aiki-freak

New member
דיעה אחרת...

אני חושב דווקא שהמציאות מלמדת אחרת... בעיטות גראנדיוזיות שכאלו אולי טובטת כנגד מישהו שאין לו הכשרה בסיסית באומניות לחימה...אבל מישהו קצת מיומן יכול לזוז בקלות... הבעיה עם בעיטות שכאלו היא שהן "משודרות" וכמו כן הבועט מחוייב לכוון ולא יכול לשנותו, מה שאומר שדי קל להתחמק מבעיטה שכזו. אני ניסית פעם לעמוד מול מישהו שבעט בעיטות שכאלו, כל מה שדרוש הוא צעד קל אחורה או הצידה, בגלל שהטווח מאוד רחוק יש ה-מ-ו-ן זמן לצאת מקו האש. כמו כן זירות שונות כמו בושידו למשל הוכיחו שוב ושוב את חוסר יעילותן של בעיטות כאלו...אפילו מתאבקים כבדים (אפילו שמנים) מגושמים וחסרי נסיון בעבודה מול בעיטות הצליחו להתחמק בקלות רבה מהן...אפילו שהבועט היה יפני זריז להחריד שריחף לו גבוה גבוה באוויר... מעבר לכך, אם אתה מפספס בעיטה שכזו (וקרוב לוודאי שתפספס) אתה מאוד מאוד פגיע כי האנרגיה של העיטה שכזו מוציאה אותך משווי משקל, וחושפת אותך להתקפה מאחור או מהצד (טכניקות בסגנון "אורה" באייקידו). לדעתי (ורק לדעתי) זה בעיקר בשביל יופי וקצת "דאווין"

מסכים ומוסיף

במציאות של ימינו, שבה רוב הקרבות האמיתיים מתבצעים במקומות צפופים ובטווח בינוני-עד-קרוב, קשה מאוד למצוא מתי ואיפה ליישם בעיטות כאלה. המצב עוד יותר בעייתי אצל אלה הלומדים טאיקוונדו "מודרני", תחרותי, בו כמעט אין עבודת-ידים - כאשר נצמדים אליהם, הם פשוט לא יודעים מה לעשות...

../images/Emo35.gif תהיה לגבי דיעות שונות...

אין ספק שיש לאנשים שונים דיעות שונות. יכולים להיות לוחמים מנוסים בעלי דיעות שונות, מאסטרים בעלי דיעות שונות. אין ספק. אבל בכל זאת, יש פה משהו מוזר בעיני: אני יודע שאני מדריך לקונג-פו, כשמאחורי 17 שנים של למידה שחלקה הלא-מבוטל היה למידה של אמנות הלחימה, מתוכן כ-5 שנים של למידה אינטנסיבית בתנאים הקרובים לתנאי מנזר... מן הסתם לא חסר לי נסיון בעשרות (לפחות) סוגים (= כללים ומסגרות) של קרבות-אימון ובעשרות (לפחות) סוגים (= מערכות מתודיות) של ניבוי יכולת קרב במצבי-אמת שונים. אז אני יודע שאני מקצועי בתחום של הדרכת אמנות הלחימה הפיסית. ואני יודע שאני מלמד בין היתר בעיטות-ריחוף ואני יודע שהן מרכיב רב-עוצמה בקרב, היכול לסייע במצבים מסויימים. אני יודע שמבחינה זו זה קצת דומה לאייקידו: אם לא שולטים בזה היטב, זה לא יעיל נגד לוחמים מנוסים, אבל גם אם לא שולטים בזה בשלמות, זה עדיין יעיל נגד אנשים חסרי-ידע בלחימה. ואם שולטים בכך היטב, זה יעיל במצבים מסויימים אפילו נגד לוחמים מקצועיים. אני יודע שיכול להיות שאני טועה... אבל אני לא מבין איך זה יכול להיות שאני טועה בכזה דבר. איך?! מעולם לא נתקלתי במאסטר שאמר "בעיטות מרחפות אינן יעילות בקרב". אין ספק שהרבה מאסטרים יגידו: "בעיטות מרחפות אינן נכונות / נחוצות / יעילות _ב_ש_י_ט_ה_ שלנו", או "בעיטות מרחפות אינן יעילות נגד לוחמים ברמה גבוהה", או "בעיטות מרחפות יעילות בקרב רק אם שולטים בהן היטב", או "בעיטות מרחפות זה משהו שבדרך הלימוד שלי לא עוסקים בו, כי הוא לא משתלם" אבל ממש לא דברים כגון אלה שדוד אמר בקשר אליהן. אני יודע שדוד מדריך לסגנון מסויים של טאי-צ´י ולתחומים נוספים - ואני אפילו מוכן לחתום על כך שהוא מדריך _מ_ע_ו_ל_ה_ - אבל אינני יודע אם הוא לוחם. לגבי אייקי-פריק, אני יודע שהוא תלמיד מוכשר של אמנות האייקידו, אבל שוב - אינני יודע אם הוא כבר בדרגת לוחם (כלומר, יודע להשתמש באייקידו ברמה יישומית מול מספר אנשים ביעילות, בתנאי "שטח" מחוץ לדוג´ו). איך יתכן שאני - מדריך מנוסה ומוסמך באמנות הלחימה - קובע שבעיטות מרחפות יעילות - טועה?????? שוב: אני יודע בוודאות מוחלטת שאני יכול לטעות. כו-לה, מי אני? יש מספיק לוחמים / מדריכים מוכשרים ומנוסים ומעולים וטובים ממני פי אלף!!! אני פשוט לא מצליח להבין איך, בהקשר הזה! אני לא מנסה להתגרות באף אחד. אני פשוט מעלה בעיה ותהיה אמיתיות: כיצד יתכן ששני מאסטרים לאמנות הלחימה יחשבו אחרת לגמרי ביחס לעניין עקרוני, לא מבחינת "מה עדיף" שזה כמובן ברור שלכל מאסטר תהיה דיעה שונה, אלא מבחינת "זה אומר שחור וזה אומר לבן" על אותו דבר!! עד איזו רמות של ויכוחים ניתן להגיע באותו נושא ממש בין מאסטרים שונים - ואיך זה יתכן? ושוב: ברור שאפשר להתווכח על כל דבר, אבל אני שואל עד לאיזו רמה. האם יתכן, לדוגמא, שאני אהיה סבור שאגרוף מסויים עשוי להיות יעיל ונפלא במצבים מסויימים, בעוד שמדריך אחר ברמתי יהיה סבור שאותו אגרוף לא יכול להיות יעיל _ב_ש_ו_ם_ פנים ואופן _ו_ב_ש_ו_ם_ מצב?!?! זה קצת מוזר, לא? איך אתם מסבירים את זה, לעזאזל?!?!?! התייחסותכם הרצינית והלא-שטחית, בבקשה! שלכם באהבה, בן

תגובה שטחית למרות הבקשה

לדעתי בלבד, חוסר ההסכמה נובע מהתתייחסות שונה לקרב. בעיטות מרחפות בד"כ איטיות יותר, וניתנות לקריאה ע"י יריב מנוסה לפני ביצוען, מה שמעמיד את התוקף בעמדת נחיתות. עם זאת, לאחר זמן מסוים (בהתאם לרמת הפעילות בקרב/מספר מוקדי או גורמי הפרעה, וכו´) כשהמתגונן אינו עירני או מהיר כבתחילת הקרב (כשעוד היה רענן) בעיטה כזו יכולה להפתיע ואף לסיים קרב. להערכתי, ההבדל העיקרי נעוץ בגישת דוד לקרב - כפי שניר מלחי אמר מספר פעמים, ובהתאם לאוריינטציה בשיטה, קרב לא צריך לארוך יותר מתנועה או שתיים. קרב שמתארך הרבה מעבר לכך (כמו הקרבות שרואים בסרטים/בזירות מקצועיות) אינו ריאלי בתנאי רחוב וממילא אין לגבי קרב כזה התייחסות מעמיקה או רצינית. את כל זה אסייג בעובדה שאינני לוחם, או אפילו מתיימר להיות כזה, כך שדברי הינם בהתבסס על ניסיונם של אחרים.

galahead

New member
תשובה קצרה ולא מספקת

א. לגבי העניין הספציפי של הבעיטות המרחפות, אני חושב שהתשובה שגיל (gil_hapkido_kuksool) נתן היא מלאה ואין הרבה מה להוסיף עליה. ב. באופן כללי - כמו שאמרת, לא כל מאסטר באומנות לחימה הוא גם לוחם, מבחינת ידע ביכולות של לחימה מציאותית בתנאי רחוב/שטח. ישנן אומנויות לחימה ששמות הדגשים שונים (ואני מתאר לעצמי שההדגשים הללו הופכים להיות גם עניינים עקרוניים) על משפחות שונות של תנועות... כי בעיקרון לכל התקפה/בעיטה/מכת יד יכולות להיות מספר הגנות/התקפות נגד שיהיו "נכונות"/"מתאימות" ושאר שמות התואר... ולסיכום, מה לעשות גם אומן לחימה הוא בן-אדם ויכול להיות שבוי בקונספציה (כן, כן, עברתי לתיאורי מלחמת יום כיפור...:))

היה משפט מדהים בתשובה שלך:

"גם אומן לחימה הוא בן-אדם ויכול להיות שבוי בקונספציה"... וואו, זה פתח לי משהו! לפתע, לרגע קצר אחד, "ידעתי" שהמשפט הזה מדבר גם עליי. אני שבוי, איפושהו, ברמה כלשהי, בקונספציה. אני מניח שהמשפט הזה הוא תמיד נכון - אבל התחברות אל נקודה זו מתוך מגמה מעשית של שיפור והתפתחות, יכולה להניב תוצאות מעשיות! אני בטוח שהמשפט הזה שלך כבר סייע לי ועוד יסייע לי רבות - אז תודה!!! שלך, בן

galahead

New member
בבקשה :)

אתה מוזמן לאסוף משפטים יפים ולהוציא את ספר האימרות של הפורום... :)

דעות

אם אני לוחם? לא יודע. ודאי שלא בשביל זה אני מתאמן, למרות שזה חלק חשוב ביותר בשיטה שאני לומד. לא כתבתי שבעיטה מסוימת לא יכולה להיות יעילה בשום אופן - כתבתי שהיא בעייתית, והסברתי למה. בשום-אופן לא התכוונתי להשמיץ בעל דעה שונה. בשיטה שאני לומד, כל טכניקה שלא תהיה תבוא תמיד כתגובה לתוקף, כחלק מהזרימה איתו. כעקרון, אין אצלנו התקפה לשמה - יש רק התקפת-מנע ( "תזמון של יאנג שלם" ), שאמורה לבוא כתגובה על החלטתו של התוקף לתקוף, לפני שהוא התחיל פיזית להתקיף. תגובה כזו חייבת להיות מאוד מהירה. התגובות בשלושת התזמונים האחרים יכולות להיות איטיות מעט יותר, אבל עדין קשה להכניס בהן טכניקה שדורשת "לקיחת תנופה" כחלק נכבד מהביצוע. זה פשוט לא מסתדר עם סוג הזרימה שהטאי-צ´י שלנו מנסה ללמד. עם-זאת, כטכניקה התקפית, במצבים מסוימים, זה יכול להיות יעיל. דעות שונות למאסטרים שונים? ודאי, ההיסטוריה מלאה בהן. אחרת לא היו שיטות שונות. מורה X שהחליט ששיטתו לא יעילה מספיק פיתח טכניקה Y כדי לשפר אותה, והוציא את הטכניקה שהיא באה להחליף, כי הרי היא לא מספיק יעילה. בשיטה שלנו בטאי-צ´י משתמשים בעמידת "40-60", כלומר 60% מהמשקל על הרגל האחורית, כי זו העמידה שגרנדמאסטר וונג שו-צ´ין חשב שיותר יציבה מהעמידה הקדמית, המקורית. הרבה מורים טוענים שהחימום הוא חלק חיוני מהאימון - ויש כאלה שאומרים שאם אתה לא יודע לעבור ממצב "קר" למצב "קרב", אתה לא אמן לחימה (לדוגמא, בשיעורי קנדו אין חימום - נכנסים, נותנים קידה וישר מתחילים לעבוד). לגבי "לא יעיל בקרב" - השאלה היא מה האלטרנטיבה. נראה לי (בלי שבדקתי זאת יותר מדי) שבכל מצב בו אפשר להגיע עם הרגל שלי לראש של התוקף, אפשר לעשות זאת גם עם היד (שלי) - והיד יותר מדויקת, מאפשרת יותר פעולות, יותר מהירה, יותר קשה לעצירה, יותר גמישה, מקלה בהרבה על שיווי-המשקל... חוץ מהתקפה (ולא התקפת-מנע), אני לא רואה מצב בו אפשר לפגוע עם בעיטה ואי-אפשר לפגוע עם היד. בשיטתנו נהוג לומר שהרגלים עובדות עד לגובה האגן, והידים מהאגן למעלה. אם צריך, בועטים גבוה; אם צריך, מכים עם היד נמוך; אבל בד"כ אין צורך. אם אפשר ליסוע ברולס-רויס באותו מחיר, למה לקנות פיז´ו 205? ו(כרגיל)זו רק דעתי, שעשויה להשתנות עם הזמן (אבל לא נראה לי...
)

למדת 17 שנים קונג פו, יפה מאוד!!! ../images/Emo9.gif

אך מתוכן למדת 5 שנים בתאני מנזר.... איך בדיוק, איך היה לך זמן?...????? מה התאמנת בבית הרבה או משהו??? מה אתה מציע לתלמיד שדי מתקשדם אצלך בחוג לעשות, הכוונה כמה שעות ביום להתאמן על הקונג פו, על הבעיטות וכו´....???? מה דעתך??? דרך אגב האימונים ביומיים האחרונים היו כייפים מאוד... עידו

תשובות לעידו טסלר החמוד:

1. כ-8 שעות ביום, 4-5 פעמים בשבוע. עושים זמן, מוצאים זמן... בוא נגיד שלא עשיתי יותר מדי דברים אחרים באותה תקופה... 2. תתאמן כמה שבא לך! לא יותר ולא פחות! 3. אני שמח שנהנית מהשיעורים האחרונים... המשך להפיק הנאה מהשיעורים! שלך באהבה, בן

גפני

New member
פטיש הוא כלי יעיל ?

כן אם אתה רוצה לדפוק מסמרים לא אם אתה מנסה להלחים שורש הבעיה נעוץ בשאלה ,נסיון להשיב תשובה רצינית שקול לנסיון לקבוע איזו אמנות לחימה טובה יותר , וכבר טענו חכמי הפורום כי דיון בסוגיה זו בטל מעיקרו. מלבד זאת אתה האדם האחרון ממנו הייתי מצפה לשאלה כזו היות וברור לי כי אתה מבין שעולמו הפנימי של האדם הבא לידי ביטוי במערך אמונותיו מתווה את דרכו בעולם הפיזי(או אף יוצר את העולם הפיזי בתוכו הוא פועל) לפיכך הבדלים מהותיים מצביעים על תפיסות שונות = מערך אמונות שונה אצל מסטרים שונים עובדה שהיא לדעתי טרווילית. אני לא לחלוטין מבין אבל מספיק שלם עם עצמי בשביל לשדר.

תודה על התשובות. מעניין ש -

לשם שינוי, דווקא התשובה המלאה והמנומקת (כרגיל) של דוד לא הוסיפה לי כלום והיתה כאילו מובנת מאליה - ודווקא התשובות האחרות, הקצרות יותר, המתנצלות, "פתחו לי את הראש" והעניקו לי משהו... אז תודה בכל אופן לכולם בן

pinibs

New member
תנאי מנזר

הי בן, אני סקרן לדעת יותר (רק אם מתאים לך לספר, כמובן) למה התכוונת ב"כ-5 שנים של למידה אינטנסיבית בתנאים הקרובים לתנאי מנזר...". פיני, ששעורי הקונג פו ממלאים אותו באנרגיה ממלאים אותו במחשבות שונות ומשונות והמחכה בקוצר רוח לפגישתנו מחר בבוקר

Flickerman

New member
עוזר מאוד!!!

הזינוקים האלה, בתוספת לקרב, מרתיעים את האוייב, כי אז מראים גם יכולת לחימה, אך גם לחימה מסוגננת.. ואם יודעים לעשות את זה מעולה, היריב יחשוש מפני הידע הרב באמנות לחימה... מה גם, שבאויר, זה מוסיף תוספת עוצמה, ואם הפגיעה מדוייקת, זאת פגיעה חבל"ז.

למרחפים למיניהם

לבעיטות בריחוף כמה יתרונות : 1. לבעיטות אלה יש יותר עוצמה כיוון שהן מערבות לא רק משקל גוף אלא גם אינרציה במידה יותר גדולה מאשר בעיטות מהקרקע. 2. לעיתים אנו רוצים להגיע למטרה גבוהה, שאמנם ניתן להגיע מקרקע, אבל יש לזכור שככל שהבעיטה עולה אל מעבר לאגן, העוצמה פוחתת, וניתן ליירטה בקלות (ע"י תפיסה ו\או מכה לאיזורים נמוכים). 3. בעיטות אלו יעילות כאשר יש מכשול. 4. כאשר רוצים לטפל ביותר מיריב אחד ממש בו זמנית - ישנן בעיטות רחיפה נגד שניים ושלושה יריבים. עם היתרונות יש חסרונות כמו : 1. הן איטיות נורא וקלות לצפייה (כפי שנאמר כבר) 2. ברגע שאתה באויר, מיקומך בעוד שנייה ידוע מראש ואתה צפוי ללא מעט אפשרויות להתקפות נגד.

למעלה