../images/Emo35.gif תהיה לגבי דיעות שונות...
אין ספק שיש לאנשים שונים דיעות שונות. יכולים להיות לוחמים מנוסים בעלי דיעות שונות, מאסטרים בעלי דיעות שונות. אין ספק. אבל בכל זאת, יש פה משהו מוזר בעיני: אני יודע שאני מדריך לקונג-פו, כשמאחורי 17 שנים של למידה שחלקה הלא-מבוטל היה למידה של אמנות הלחימה, מתוכן כ-5 שנים של למידה אינטנסיבית בתנאים הקרובים לתנאי מנזר... מן הסתם לא חסר לי נסיון בעשרות (לפחות) סוגים (= כללים ומסגרות) של קרבות-אימון ובעשרות (לפחות) סוגים (= מערכות מתודיות) של ניבוי יכולת קרב במצבי-אמת שונים. אז אני יודע שאני מקצועי בתחום של הדרכת אמנות הלחימה הפיסית. ואני יודע שאני מלמד בין היתר בעיטות-ריחוף ואני יודע שהן מרכיב רב-עוצמה בקרב, היכול לסייע במצבים מסויימים. אני יודע שמבחינה זו זה קצת דומה לאייקידו: אם לא שולטים בזה היטב, זה לא יעיל נגד לוחמים מנוסים, אבל גם אם לא שולטים בזה בשלמות, זה עדיין יעיל נגד אנשים חסרי-ידע בלחימה. ואם שולטים בכך היטב, זה יעיל במצבים מסויימים אפילו נגד לוחמים מקצועיים. אני יודע שיכול להיות שאני טועה... אבל אני לא מבין איך זה יכול להיות שאני טועה בכזה דבר. איך?! מעולם לא נתקלתי במאסטר שאמר "בעיטות מרחפות אינן יעילות בקרב". אין ספק שהרבה מאסטרים יגידו: "בעיטות מרחפות אינן נכונות / נחוצות / יעילות _ב_ש_י_ט_ה_ שלנו", או "בעיטות מרחפות אינן יעילות נגד לוחמים ברמה גבוהה", או "בעיטות מרחפות יעילות בקרב רק אם שולטים בהן היטב", או "בעיטות מרחפות זה משהו שבדרך הלימוד שלי לא עוסקים בו, כי הוא לא משתלם" אבל ממש לא דברים כגון אלה שדוד אמר בקשר אליהן. אני יודע שדוד מדריך לסגנון מסויים של טאי-צ´י ולתחומים נוספים - ואני אפילו מוכן לחתום על כך שהוא מדריך _מ_ע_ו_ל_ה_ - אבל אינני יודע אם הוא לוחם. לגבי אייקי-פריק, אני יודע שהוא תלמיד מוכשר של אמנות האייקידו, אבל שוב - אינני יודע אם הוא כבר בדרגת לוחם (כלומר, יודע להשתמש באייקידו ברמה יישומית מול מספר אנשים ביעילות, בתנאי "שטח" מחוץ לדוג´ו). איך יתכן שאני - מדריך מנוסה ומוסמך באמנות הלחימה - קובע שבעיטות מרחפות יעילות - טועה?????? שוב: אני יודע בוודאות מוחלטת שאני יכול לטעות. כו-לה, מי אני? יש מספיק לוחמים / מדריכים מוכשרים ומנוסים ומעולים וטובים ממני פי אלף!!! אני פשוט לא מצליח להבין איך, בהקשר הזה! אני לא מנסה להתגרות באף אחד. אני פשוט מעלה בעיה ותהיה אמיתיות: כיצד יתכן ששני מאסטרים לאמנות הלחימה יחשבו אחרת לגמרי ביחס לעניין עקרוני, לא מבחינת "מה עדיף" שזה כמובן ברור שלכל מאסטר תהיה דיעה שונה, אלא מבחינת "זה אומר שחור וזה אומר לבן" על אותו דבר!! עד איזו רמות של ויכוחים ניתן להגיע באותו נושא ממש בין מאסטרים שונים - ואיך זה יתכן? ושוב: ברור שאפשר להתווכח על כל דבר, אבל אני שואל עד לאיזו רמה. האם יתכן, לדוגמא, שאני אהיה סבור שאגרוף מסויים עשוי להיות יעיל ונפלא במצבים מסויימים, בעוד שמדריך אחר ברמתי יהיה סבור שאותו אגרוף לא יכול להיות יעיל _ב_ש_ו_ם_ פנים ואופן _ו_ב_ש_ו_ם_ מצב?!?! זה קצת מוזר, לא? איך אתם מסבירים את זה, לעזאזל?!?!?! התייחסותכם הרצינית והלא-שטחית, בבקשה! שלכם באהבה, בן