לגבי ציונים בארה"ב

יפעת153

New member
לגבי ציונים בארה"ב

האם יש כזה דבר A+ ומה זה אומר אם אני מקבילה את זה לציונים מספריים בארץ? אשמח למענה!

אור302

New member
שניהם סובייקטיביים וחסרי ערך באותה מידה,

ומשקפים צרכים אדמיניסטרטיביים שנכפים על מחקר. כל מי שנתן פעם ציון במדעי הרוח מבין את הבסיס השרירותי והעקום של הציונים האלה. יש מוסדות שבכלל לא נותנים A+. במקרים כאלה A הוא בערך בין 95 ל-100, אם כי יש שימקמו A מעל 97. במספרים אמריקאיים זה בערך 3.9 או 4 וגם אז תלוי במוסד. זה ממש לא משנה וגם די מגוחך. אני משתמש בציוני אותיות לחיבורים ומעניק ל-A+ מעמד מיוחד: כל חיבור ניתן לתקן ולהגיש כדי לעלות דרגה (נניח מ B ל-B+) אולם A לא יכול להשתפר ל-A+, שהוא ציון שניתן לקבל רק במכה ראשונה, כמו תכונה גנטית שלא ניתן לקנות באימון. כל העסק מגוחך ביותר.

22ק ו ס ם

New member
יש בחלק מהמקומות, לא בכולם

כל אוניברסיטה מתרגמת את הציונים בצורה שונה. במקומות שיש A+ זה יהיה הציון המקסימלי אבל אפשר להקביל אותו לבונוס. כלומר, הסולם המקובל של ציונים הוא בין 0-4 בארה"ב ואז A+ יהיה 4.3 ויעזור לסטודנט לשפר את הממוצע שלו. בארץ הייתי מקביל את זה פשוט ל100 למרות שזה לא בהכרח מתרגם ככה בכל מקום.

לא בכל מקום יש A+

ואני חושבת שאיפה שיש זה קצת דומה ללקבל בונוס בארץ... אבל זו מדיניות של האוניברסיטה ולכן לא נראה לי שיש כלל גורף. למשל אצלנו ב-GSAS אין ציון כזה ובבית הספר למשפטים יש.

d a p h n a

New member
תלוי איפה

אצלנו אין פלוסים ומינוסים בכלל בציונים הסופיים (כלומר בציון קורס). בציונים על עבודות/תרגילים אנחנו כן נותנים פלוסים ומינוסים, אבל בעקרון לא נותנים A+, אלא A הוא הציון הכי גבוה. יש מרצים אצלנו שמשתמשים ב-A+ על תרגילים/עבודות במקרים מאוד נדירים, כדי לסמן לסטודנטים שהם עשו משהו באמת מעל ומעבר לכל הציפיות, משהו נפלא וחריג באיכותו. בכל מקרה, קשה להמיר את הציונים האלה לציונים ישראליים, בין השאר כי בחלק גדול מהאונבירסיטאות האמריקאיות יש grade inflation מטורף. עבודות שבארץ הייתי בקלות נותנת עליהן ציונים בטווח ה-70 מקבלות כאן B, ועבודות שהייתי שוקלת להכשיל מקבלות C. ככה זה. בכל מקרה, אם את שואלת לגבי עצמך, אז ברוב המקרים grad students מצופים לקבל A על הכל. זה הנורמה. אם מקבלים פחות מזה, לפעמים זה מעיד על בעיה, או לפחות על פוטנציאל לבעיה. אם את שואלת לגבי הענקת ציונים לסטונדטים שלך (אני לא יודעת אם את מלמדת או לא), אז כדאי להתייעץ עם המרצה שאיתו את עובדת או משהו דומה.

Gidi Shemer

New member
לגבי A-

באוניברסיטה שלכם זה מקביל ל- 3.7 ב- GPA. זה אומר שזה משהו בסגנון 90-92. הנה האתר: http://graduateschool.wustl.edu/node/344 לגבי ציון טוב או לא מספיק טוב, אני שב על מה שדפנה שאלה- האם מדובר בציון שלך או בציון שאת נותנת לסטודנטים?

יפעת153

New member
זה ציון

שקיבלתי באחד הקורסים שבו ממש השקעתי וזה לא נראה לי משקף את מה שעשיתי. מה אתה אומר?

Gidi Shemer

New member
הציון הוא ציון טוב, אבל לא מקסימלי

אם את חשה שמגיע לך יותר, בהחלט כדאי להיפגש עם המרצה ולברר מדוע זה הציון. תזכרי שההשקעה שלך, חשובה עד כמה שתהיה, אינה מספיקה. הציון אמור לשקף את היכולת ולא רק את ההשקעה. בסופו של יום, המרצה קובע/ת את הציון, אבל אולי תצליחי לשכנע אותו/ה שמגיע לך יותר. כדאי גם לדעת מה הממוצע של הקורס. אולי קיבלת את הציון הטוב ביותר?

Gidi Shemer

New member
מרצים לפעמים מפרסמים ולפעמים לא

(אני מאלו שמפרסמים כל נתון שאפשר). אפשר לבקש מהמרצה, אבל הכי פשוט להיפגש ולדסקס. אל תבואי אלי/ה/ בגישה של "מגיע לי ציון גבוה יותר", אלא בגישה של "אני מנסה להבין איפה פיספסתי, אם בכלל". אולי זה לא יעזור לך בקורס הזה (ושוב, בכלל לא בטוח שלא קיבלת את הציון הכי טוב בכיתה), אבל זה יעזור לך להבין יותר טוב את הדרישות וכיצד לספק את אותן הדרישות בקורסים שתקחי בהמשך.

אור302

New member
קשקוש. פשוט קשקוש.

ציונים במדעי הרוח, ודאי בספרות, הם המצאה כל כך מטומטמת עד שהיא מתחרה בניסיון למדוד אינטליגנציה ביחס להיקף הגולגולת. היו לי מרצים שנתנו A לכל הכיתה באופן שיטתי והיו לי כאלה שיוציאו לך את המיץ לפני שייתנו ציון כזה. אני בתחילת דרכי הייתי מקמץ מאוד בציונים אבל לאחרונה נעשיתי נדיב יותר. מדוע לא? זה יוצא מהכיס שלי? שיהיה להם לבריאות, לילדים. למעט אלה שלא לומדים. אלה, גם אלוהים לא יעביר אותם את הקורס שלי. A- זה לא ציון גרוע, ודאי ביחס ל A. תראי מה החברים שלך קיבלו (אלא אם כן הם משתייכים לאותו זן מעצבן שלא מוכן לספר, כאילו מדובר בהחזר מס). אבל באמת היפגשי עם המרצה ונסי לברר בדיוק מה היו הבעיות והחולשות וכיצד ניתן להשתפר לפעם הבאה. נסי גם לברר בעקיפין על איזו השקעה שלך היה אפשר לוותר לטובת השקעה בעניין אחר. אני לא יודע מה היה הקשר שלך עם המרצה בזמן הכתיבה, אבל תמיד טוב לשמור על קשר, לבקש עצה, להגיש טיוטה, גם אם זה פורמלי בלבד. כשהמרצה מרגיש מעורב, יותר קשה לו לתת ציון נמוך.

22ק ו ס ם

New member
צריך לזכור שהשקעה לבדה לא מצדיקה ציון גבוה

אני לא אומר שהעבודות או המבחנים שלך לא היו טובים אבל אל תשתמשי בהשקעה כבסיס להעלאת ציון. אני נתקל בזה לא מעט מצד הסטודנטים. זה יפה באמת שהם משקיעים אבל מה לעשות שהם לא שולטים בחומר?

d a p h n a

New member
A- זה בסדר גמור

לא צריך להלחץ מזה, ואין עם זה בעיה עקרונית. בכל מקרה, בדוקטורט הציונים כשלעצמם הם פחות אישיו, ואין טעם "להתקע" עם החשיבה על הציון (או חלילה להתווכח עם המרצה על הציון). לעומת זאת, ברמה של סטודנטית לדוקטורט כן חשוב ללמוד לבקש ולקבל ביקורת בונה, כדי ללמוד מה את עושה פחות טוב ומה את יכולה לשפר. אני חושבת שגידי צודק: את בהחלט יכולה לקבוע פגישה עם המרצה לדבר איתו, אבל הפגישה הזו לא צריכה להיות "למה הורדת לי ציון" או "איך אני יכולה לקבל ציון יותר גבוה" אלא "אני רוצה ללמוד מהטעויות שלי ולדעת מה אני יכולה לעשות יותר טוב." הציון כשלעצמו הוא לא משמעותי. את לא סטודנטית לתואר ראשון שמנסה להעלות את הממוצע. מה שחשוב הוא ללמוד איך לקבל ביקורת וללמוד ממנה. כי בדוקטורט את כל הזמן, כל הזמן, כל הזמן תקבלי ביקורת - ומה שאת עושה עם הביקורת הזו זה להגיד "תודה רבה על ההערות המחכימות", ואז חושבת טוב טוב עד כמה את מסכימה עם הביקורת הזו, ומה את יכולה ללמוד ממנה.

katia15

New member
אני חושבת שיש

בקנדה בטוח יש. המקבילה הישראלית היא 95-100% לפי הסילבוס שקיבלתי... פירסמים טבלת ציונים בה משתמשים אצלי בקולג' בבלוג - יש שם את שלושת השיטות המסורתיות.

chulila

New member
קודם כל A- הוא ציון טוב

אבל מלבד זה, בלי קשר לרמת ההשקעה - כדאי בעיני לקחת בחשבון שזה הסמסטר הראשון שלך - את לא מכירה עדיין את השפה (הן האנגלית, והן בעיקר ההתנהלות הבינאישית והאקדמית) בצורה טובה. אני יכולה להעיד מנסיוני שהציונים שלי עלו ככל שהתקדמתי בסמסטרים, ובמבט לאחור אני חושבת שזה קשור לא מעט להסתגלות שלי למקום, לתרבות, לדרישות ולאוירה האירגונית והבינאישית. מצאתי גם שבעוד שהיו מרצים שהזרות שלי (שהתבטאה כמובן בהמון דברים וביןם השאר בצורת ההסתכלות שלי על דברים) היתה יתרון בעיניהם, היו כאלה (כולל מרצה מקורס בסמסטר הראשון שקבילתי בו A-), שראו את זה כחיסרון וכמקום שאני צריכה לצמוח בו. על כן, אני מסכימה עם כל מה שנאמר מעלי, ומציעה לקחת נשימה עמוקה ולהסתכל על זה כחלק מהתהליך שאת עוברת עם הלימודים ועם האוניברסיטה (כמו גם כחלק מהתהליך שהאוניברסיטה עוברת איתך, בהסתגלות לאחר, בייחוד מכיוון שמדובר על אוניברסיטה במיד ווסט). מזל טוב על סיום הסמסטר הראשון!!

יפעת153

New member
מה קשור?

אוניברסיטה במיד ווסט? ואין לזה קשר ליכולות שלי ולהסתגרות שלי? אני הייתי בסדר גמור. המרצה הזאת לא נותנת A. היא לא נתנה לאף אחד.

לדעתי כל מה שקורה בשנה הראשונה

קשור להסתגלות. חבל שאת יוצרת ניגוד בין "להסתגל" לבין "להיות בסדר", לדעתי זה רק מקשה.

למעלה