לגבי ציוד לטיול.

guytoeast

New member
לגבי ציוד לטיול.

כל המומחים עזרו נא.
אני טס באמצע אוגוסט ל: הודו, נפאל, לאוס, תאילנד, אולי ויאטנם (קיצור הבנתם תראש), אני אף פעם לא טירקתי לא יודע אם אני כ"כ ידלק על זה אבל בטוח שאני יעשה טרקים כנראה את המתונים יותר.
1)סוגייה עיקרית: רציתי לשאול מה אתם ממליצים לגבי הנעלה.. (לי יש בבית נעליים גדולות כאלה של טיולים ברמה סבירה וכפכפים של טבע נאות), האם אני צריך גם נעלי ספורט או נעליים נמוכות כאלה לזמנים שאני לא בטרק, האם מטרקים תמיד עם נעליים או שאפשר גם אם הטבע נאות? האם בכלל כדאי לקנות סנדלים (שורש או משו)? אני לא רוצה סתם להסחב עם מלא זוגות נעליים ואני לא יודע ככ מה הצרכים ולא בא לי סתם לקנות.

2)האם צריך שקש? יתרונות חסרונות?

3) מה חייבים לקחת?

אשמח לשמוע כמה שיותר מידע גם אם הוא לא על השאלות כל מידע שיעזור לי להבין מול מה אני עומד יעזור...

תודה רבה !!!

kfktj

New member
תשובות

לגבי שק"ש - אין צורך להיסחב איתו מהארץ. אם אתה רואה שיש לך צורך בשק"ש שם, אז תקנה/תשכור זה לא בעיה וזה יצא לך יותר זול.

לגבי מה צריך לקחת מהארץ - תיק טוב ונוח, נעליים טובות (אם אתה מתכנן טרקים, תראה שאתה הולך איתן קצת בארץ לפני).
גם סנדלי שורש או צ'אקו מומלץ לקנות בארץ.......וזהו. כל שאר הציוד יש בנפאל/הודו וזה ממש זול.

צול1

New member
זה תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע

אני אתחיל מהדברים שאתה חייב להביא איתך מהארץ:
1. תיק גב גדול טוב עם מערכת גב טובה שיהיה בו מספיק מקום כדי לאכסן את הבגדים שלך ושאר הציוד.
2. תיק גב קטן קטן שאיתו תסתובב ביומיום או בטיולי יום קצרים. צריך להיות בו מקום לבגדים להחלפה, שתיה ואוכל ולמצלמה וכו'.
3. נעליים- אתה צריך נעליים טובות שאתה יכול לסמוך עליהן. נעליים זה בעיני הדבר שהכי שווה להשקיע בו. תדאג לכך שהן יהיו אטומות למים ועם סוליה חזקה. זה לא אומר שאתה צריך לקנות נעל במחיר של 1200 ש"ח, אבל סכומים כמו 700-800 הם בהחלט סבירים לנעליים כאלה. בעייני שווה לחסוך על כל שאר הדברים ולדעת שאתה מטייל עם נעליים טובות. אני הייתי במזרח עם נעליים לא כל כך מתאימות והתבאסתי על זה, אז אני כותב לך מניסיון.
4. סנדלים-טבע נאות הן לא מתאימות מכיוון שהן רכות מדי ויהרסו לך בגשם הראשון. עדיף שתקנה שורש או צ'אקו. שים לב רק שאתה קונה דגם טוב עם סולייה שמתאימה לטיולים. הסנדל הפשוט של שורש הוא פשוט דיקט עם רצועות והוא לא כל כך מתאים. בתכלס אתה יכול לוותר על סנדלים אבל אתה ממש תתבאס על זה. זה מבאס לטייל כל הזמן עם נעלי טיולים מאסיביות והרבה פעמים בא לך פשוט להשתחרר.
5- תיק תרופות- אתה חייב לדאוג לזה מראש. יש לך באינטרנט הרבה רשימות לתרופות שמומלץ לקחת איתך לטיול. אל תחסוך בזה גם. לך תדע מתי תצטרך מה ולמה. שים לב שאתה לוקח כדורים נגד מלריה (דגש על מלרון. למרות שזה יקר. אתה לא רוצה את התופעות לוואי של הכדורים האחרים שמסתובבים בשוק), כדורים נגד שילשולים, נגד בחילות, נגד מחלת גבהים, נגד כאבי ראש, להורדת חום ולכאבים, חומרי חיטוי ותחבושות, במידה ואתה מטייל עם בת הזוג שלך אז קחו גם נגד פיטריות ואגינליות. לך כמובן לרופא שייתן לך מרשמים להכל ושייתן לך גם אנטיביוטיקה שתוכל לקחת איתך.

חוץ מזה יש עוד דברים שמומלץ לקחת איתך. ככל שתקנה ציוד איכותי יותר ככה תשפר את רמת הטיול שלך. אבל זה באמת לא כזה הכרחי. זה תלוי איזה סוג של בן אדם אתה. אני אחד שאוהב לקנות ציוד גם אם אני לא אשתמש בו אחר כך.
ציוד לדוגמא שאתה יכול לקנות מראש זה חולצות מנדפות (יש היום בשוק גם תחתונים מנדפים), מכנסיים מתפרקות, פליזים, כובע טוב, שקית שתיה, גרבי טיולים וכו'.

לגבי שק שינה אין צורך. בהודו ובנפאל תוכל להשכיר או לקבל מסוכנויות טיולים, ובלאוס\תאילנד\קמבודיה ישנים בבתי הארחה בטרקים ולא צריך שקי שינה.
אם אתה קצת לחוץ לגבי זה אתה יכול להביא איתך מראש סדין. אבל באמת שאין צורך בשק"ש.

טיול מהנה!

מסכים לגמרי עם צול 1 לגבי

שחשוב מאוד להשקיע בנעליים ותיק.
בתיק אתה חייב להשקיע כי זה מה שיכול להפוך את הטיול שלך לסיוט.
תיק גרוע יגרום לכאבי גב , לאי נוחות ואתה כל הזמן תתעסק בזה במקום ליהנות מהטיול.
נעליים כמובן שחייבים להשקיע בהם כי נעל לא טובה תקרע או תגרום לך לכאבים או אי נוחות בהליכה ואתה ממש לא רוצה את זה במיוחד לא בטראק.
אני ממליץ לך לבקר בחנות בשם לכל הרוחות שם קניתי את נעלי הטראק שלי של חברת גרמונד
קניתי שם נעליים דגם טיפה ישן והם עלו לי אם אני זוכר נכון בין 300-ל-400 ₪ שבלמטייל הם עלו 750 ₪ וזה משהו שאני לא אשכח :)
גם את התיק שלי קניתי משם של חברת LOW ועד היום הוא מלווה אותי.
סנדלים טובים גם צריך אבל שוב זה עניין של תקציב ואם אין לך יותר מידי מקסימום תקנה שם סנדלים להליכה שהם אולי לא הכי טובות אבל
יעשו שם את העבודה
שק"ש כפי שאמרו החברים בתגובות מעלי לא צריך.

המון הצלחה
אני נורא נהניתי מהכנת הציוד לטיול זה חלק מהכיף הכי גדול אני חושב של ההכנות

צול1

New member
אגב, שלא ישתמע ממה שכתבתי במזרח אין תרופות

יש שם בתי מרקחת מעולים עם תרופות מצויינות. פשוט נראה לי עדיף להביא את הכל במרוכז מהארץ ולדעת שבמקרה הצורך יהיה לך באופן מיידי מה שאתה צריך ולא תצטרך להתחיל לחפש בית מרקחת עם תרופות.
חוץ מזה שנראה לי שלחלק מהתרופות תצטרך מרשם, כמו בארץ, ולך תשיג מרשם במדינה זרה. אבל לגבי זה אני לא באמת יודע. נמצאים בפורום אנשים שגרים בתאילנד ובהודו שידעו לענות על הסוגיה הזו יותר טוב ממני.

kfktj

New member
הייתי ממליץ לו להביא רק תרופות מרשם מהארץ

כמו *שכחתי את השם* נגד מחלת גבהים וכו' (אם זה רלוונטי לטיול). חוץ מזה יש שם הכל ובמחיר הרבה יותר זול (לדוגמא נגד צינון/אלרגיות/כאב ראש/בטן) . בטיול הראשון שלי לשם עשיתי את הטעות של לקנות "ארון" תרופות נייד וכדורים מכל הסוגים במאות שקלים...זה היה מיותר.

למעלה