לגבי סנייפ

BabyBoy1

New member
לגבי סנייפ

נכון יש את התיאוריה הזאת שוולדמורט הוא היטלר? (טוהר הגזע וכו'..) אז להיטלר הייתה יחידה מיוחדת, ארגון הגנה ומודיעין. איך קראו ליחידה זו? SS. והמקבילה הפוטרית: SS = Severus Snape מה אתם אומרים?

n u k e y

New member
אני לא חושבת שזה קשור.../images/Emo110.gif

לא נראה לי שיש הקבלה מכוונת של וולדמורט לשואה. וולדמורט הוא סוג של דיקטטור שפועל בשביל להשיג כוח ואפשר להגיד את זה על עוד הרבה אנשים במהלך ההסטוריה. כמו כן היטלר לא היחיד שביצע קטל על רקע של גזע. אם רוצים להשוות את וולדמורט להסטוריה שלנו נראה לי שזה צריך להיות יותר אוניברסלי. בקשר לשם של סנייפ- פה אני בטוחה שזה לא מה שהיא התכוונה אליו.

אליהו1919

New member
חחח לא להגזים

מה פתאום שרולינג תדבר על היטלר בספרים ואיך בכלל הוא יכול להיות קשור?

the ror

New member
הקבלה יפה אבל לא נראה לי שבעלת

חשיבות מסויימת...

ToryMaster

New member
צירוף מקרים

רולינג כבר אמרה שהיא שמה לב להקשר לשואה רק אחרי שהיא כבר התחילה לכתוב [אאל"ט אחרי שאבן החכמים פורסם]. בכל מקרה, זה מגוחך לחשוב שהיטרל הוא הדיקטטור הגזעני והשואתי היחיד שאפשר להשוות את וולדמורט אליו, בשליפה מהירה אני יכולה לתת את סאדאם חוסיין כדוגמה הכי עדכנית, אבל דברים דומים היו וישנם גם בסרביה, סודאן, בברית המועצות וכו'.

holo

New member
אבל היטלר הכי דומה

למקרה של וולדמורט. כל עניין טוהר הגזע היה משהו שהיטלר לקח כמה צעדים קדימה: הגזע הארי הוא הגזע החזק לעומת שאר הגזעים שהם נחותים = הקוסמים טהורי הדם הם הגזע שצריך לשלוט, והאחרים, חסל.

NinKap

New member
אולי באמת יש פה דימיון,אבל אין מצב

שרולינג באמת חשבה להכניס איכשהו את רעיון השואה לספר שלה. זה סתם צירוף מקרים,כמו שלמשל קראתי באיזה מאמר,שאנשי זאב אצל רוולינג מקבילים לחולי אידס בעולמנו.התיאוריה באותו מאמר מובאת בצורה ממש טובה,וההשוואה ממש דקה וטובה,אבל לדעתי לא היה בכוונתה להשוות את הספר שלה עם משהו מסויים.זה סתם ספר.

eyalabodram

New member
ראשי תיבות של המקבילה בספר ל - SS

ss הנאצי = de(אוכלי המוות) סנייפ הוא לא ממש יחידה צבאית וזה בלי להכנס לתפקיד ההיסטורי המוחלט של יחידת ה-SS לעומת תפקיד סנייפ ההיסטורי הלא מוחלט(האם סנייפ טוב או רע)

lorda

New member
?!?!?!?!!?

אני חושבת שזה יצא בטעות. ובבקשה. אל תשווה את וולדמורט להיטלר. דאמ >< זה כל כך.. אעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע טיפשי.

holo

New member
ממש לא טיפשי

זה נכון, וזה מראה על השפעה ברורה של ההיסטוריה והמציאות על כתיבתה של רולינג, גם אם זה בתת מודע שלה.

lorda

New member
זה כל כך לא נכון!!!!

וולדמורט מראה על נטייה לחסל עם שלם?? אע.. מוגלגים. לא זה לא ככה!!! אוף. נו באמת. זה כל כך לא הגיוני >> למה לקשר את השואה לכל דבר דאמ?~ החיים לא סביב השואה!

n u k e y

New member
לא, הם לא.../images/Emo110.gif

תראי, אנשים בכל זאת נוטים לקשר הכל לשואה כי בכל זאת- זה לא היה בדיוק אירוע קל שאפשר לשכוח, ולכן יש רגישות. אני לא מסכימה עם ההשוואה לשואה בפרט, אבל וולדמורט ~כן~ מראה נטייה לחסל עם שלם. אולי לא ממש עם אבל הוא רוצח מוגלגים וילדי מוגלגים ואת כל מי שמתנגד בו, בכל זאת יש קווי דימיון כלשהם להיטלר ולעוד הרבה דקטטורים במהלך ההסטוריה.

lorda

New member
-.-

חוצמזה. בדקתי. רולינג אמרה באיזה ראיון שהיא בכלל לא התכוונה לשואה. ושאולי זה הגיע בתת מודע שלה. ואוף אם זה. >> לא להשוות את וולדמורט להיטלר דאמ. זה מעצבן נורא, כאילו בכל מקום דוחפים את השואה. אני מבינה את הזוועה. אבל אם לא תייחסו כל דבר לזה יהיה הרבה יותר קל

n u k e y

New member
לא אמרתי שלזה רולינג התכוונה../images/Emo110.gif

רק שיש קווי דימיון.

holo

New member
אנחנו לא חיים בבועה

ואנחנו, בדיוק כמו רולינג לא מנותקים מהמציאות. לכל דבר שנתפס כשולי יש השפעה עלינו, אז בוודאי שלמקרה קיצוני כל כך כמו השואה תהיה השפעה. מה את/ה חושב/ת בדיוק? רולינג מתבססת כמעט בכל הסיפור שהיא יצרה בעולם שלנו. בהרבה מקרים בהארי פוטר יש הקבלה ברורה למציאות. זאת פשוט אותה גברת בשינוי אדרת...

למעלה