לגבי נזקי ההתמכרות

לגבי נזקי ההתמכרות

אני יכולה להוסיף לעצמי עוד איזה וי אחד בצער רב אח שלי שהגיע מחו"ל לרגל ההלוויה והשבעה ביקש ממני לעשות הפסקת לשבעה ימים מהאינטרנט לא הסכמתי איתו שאני צריכה לעשות ככה כמו שהוא ביקש ולא יצאתי מהרשת ואני שואלת את עצמי עכשיו אם זה בסדר אנחנו יושבים שבעה אצל אחותי אבל לא הדוק כזה ומסורתי אלא שבעה של חילונים "שבעה לייט" אחי ואני קוראים לזה בצחוק ויוצאים ובאים מהבית לצורך עניינם פה ושם אבל משתדלים להיות שם רוב הזמן אז בשעות שאני בבית שלי אני גולשת כי גלישה אצלי זה כבר כל כך בדם מה דעתכם הייתי צריכה לעשות מאמץ ולא לגלוש שבוע שלם למען כבוד אמי המנוחה? או שזה איך שכל אחד מרגיש?

שירז**

New member
לשאלתך...מה היית צריכה?..

לעשות? מאדם יקרה אני רוצה לשאול אותך שאלה. האם כל תשובה שיענו לך כאן יתקבל לעניות דעתך ? ואת תשני את דרכך?... האם בזה שאומר לך שהיית צריכה להתאמץ עוד קצת ולסיים את השיבעה למרות שאת חילונית יעזור לך?.. אני חושבת שהשאלה הזאת באמת מיותרת ואין צורך לעשות לעצמך נקיפות מצפון על זה שפלשת לאינטנרט בזמן שהיית צריכה לשבת שיבעה , זו ההחלטה שלך. החיים שלך. וגם אם היינו אומרים לך אחרת את היית עושה את אתו הדבר. לכן לא ניראה לי המקום לשאול את מה שאת שואלת זה באמת לא יתן לך כלום עכשיו , איןלי מושג איזה מערכת יחסים היתה לךובעצם זה באמת לא משנה אבל כבוד האדם במקומו מונח.... ואל תשכחי את זה . כמה מכורה שלא תהיה תמיד קל לתלות את ההתמכרות שלנו והמעשים שלנו בהתמכרות ולהתעלם משורש הבעיה ממש. הבריחה לנט, הפלישות השקטות לנט, כולם על בסיס אי טיפול בבעיה עצמה והגורמים לה. השיבעה כבר ניגמרת ואיתה יגמר בעית המחשבה שלך. אם לשבת או לא לשבת ואם זה מוסרי מה שאת עושה, ההחלטה שלך תמיד, מאדאם , וניראה כי עשית את ההחלטה הזאת ביום שהיית צריכה לשבת שיבעה. שיהיה לך בוקר טוב מאדאם בטרפלי...

lady_anne

New member
ראשית אני משתתפת בצערך, מאדאם

שנית אני יכולה להבין את הבקשה של אחיך, שהרי לצופה מן הצד נראה שכל הנושא הזה של אינטרנט הוא שטויות וטפשות אחת גדולה. מאידך גיסא, בשבילך האינטרנט הוא מקום למציאת נוחם, הבנה ואמפאתיה, ואני חושבת שאם אחיך ידע על הפונקציה שהאינטרנט ממלא בחייך הוא יבין וירד מהעץ. דבר אחרון - את אדם מבוגר שיש לו מערכת שיקולים עצמאית, ללא חובת דיווח לאנשים אחרים. את צריכה לעשות רק מה שנוח לך (במסגרת המקובלת, כמובן), ללא התנצלויות וללא שיפוט עצמי מחמיר מדי. מחזקת אותך באבלך ושלא תדעי עוד צער.

e-magine

New member
מאדאם, הממשק בנוי ככה

ברגע שיש הודעה שאני חייב למחוק ועליה שירשרו הודעות לגיטימיות, כל מה שמשורשר נמחק, אבל אני יכול לשחזר באיזושהיא דרך. מה שקורא הוא שעכשיו אני מאד לחוץ ואין לי זמן לענות ולהתייחס להודעות, ולכן עשיתי רק מה שדחוף, קרי המחיקה והחסימה של גולש גס רוח. בהמשך אני אחזור ואנסה להקטין כאן את הנזקים וגם לענות לכל מי שכתב ועוד לא קיבל התייחסות.

תודה אי מכל הלב שאתה משתדל

להיכנס לפחות פעם ביום ולהשגיח על מה שקורה כאן ממש הרגשה טובה שיש אבא קבל נשיקות ממני וטוב שהבהרת לי על השרשורים והדיבקויות והאשכולות כך שבפעם הבאה אני לא אצמיד אלא אכתוב משהו בנפרד

e-magine

New member
שחזור הודעה של מאדאם באטרפליי

ונניח שהכל היה מתקיים אצלי בבית מאדאם באטרפליי ולא אצל אחותי זה מה ששאלתי את עצמי אגב שירזי נראה לי שמה שקרה איתי לגבי השבעה והרשת מאד ציער אותך באופן אישי או שסתם נדמה לי? חשבתי על זה - אם זה היה אצלי בבית בטח לא הייתי נכנסת לרשת כל זמן שאנשים באים לניחום אבלים והייתי מנצלת אולי את השעות שאני לבד כדי להיכנס לרשת יש גורם שאף אחד לא חשב עליו וגם אני נתתי את דעתי עליו רק כששוחחתי עם האח שלי על זה וזהו אח שאני מאד אוהבת ומאד קרובה אליו ונורא נורא קשה לי להיפרד ממנו הוא כבר נוסע ביום שני בחזרה לאל איי ואני נורא עצובה הגורם הוא - ניחום אבלים וירטואלי אני יודעת שזה נראה לכם מטורף אבל זה בהחלט פקט נניח בפורום הבית הנוכחי שלי - בתפוז שאני לא רוצה להזכיר את שמו כי אי לא אוהב שמזכירים פה שמות של פורומים אחרים - יש לי חברים נפלאים ומבריקים שאפילו עוד לא פגשתי במציאות אבל יש שם פעילות נון סטופ גם בפורום וגם בצאט של הפורום . המון שעות יש אנשים בצאט. שם למשל כל חברי הפורום נכנסו לכתוב ניחומים ותמיכה ואפילו התפתח שם איזה ריב עם מישהו שכתב וול כאן טו דה קלאב של היתומים והתעסק עם צורת הניחומים וכו ואז התפתח ויכוח וחסמו אותו וכו כו כלומר נהיה אפילו בלגן בגלל הניחום הוירטואלי ונכון שבאו אלינו המון אנשים בשבוע הזה וחלק קטן מהם פספסתי כי הייתי בבית וגלשתי אבל הייתי זקוקה גם לחברים שלי מהרשת למאהבים הפוטנציאלים ולחברי הפורומים השונים ולחברים האישיים שאני נפגשת איתם בצאט כולם עודדו וניחמו ועזרו ואל יהי זה בעיניכם טפשי זה עזר לי מאד מצד שני אולי זה יכול היה לחכות ויתכן שהייתי צריכה להתמסר יותר באופן שלם לשבעה החילונית שהיתה אצל האחות שלי ומצד שלישי גם הבן שלי היה פה כמה ימים טובים מהצבא וגם לו הייתי זקוקה להיות איתו פה בבית ופה ושם כשהייתי איתו פה אז לא הייתי "שם"

e-magine

New member
שחזור הודעה של Wizzy Boy

לדעתי... Wizzy Boy את צריכה להתמודד עם זה כמו שאת רוצה, ולא כמו שאחרים רוצים..

e-magine

New member
אני רוצה לקוות

שאחיך לא מודע למשמעות הגלישה בחייך, את איבדת את אמא שלך, זה מספיק קשה, למה לענות את עצמך בוויתור על דבר כל כך מרכזי בחייך כמו גלישה?

קודם כל,

אני משתתפת בצערך... ורציתי להגיד לך שהייתי ב-ד-י-ו-ק באותה סיטואציה... לפי דעתי, שבעה זה לא רק בשביל להתאבל וזה זה יותר בשביל להיות עם כולם ולהשלים עם מה שקרה... אני לא חושבת שלהתחבר לאינטרנט זה איזשהו חילול של הכבוד..!

למעלה