לגבי מתמטיקה.

Medicus

New member
לגבי מתמטיקה.

אהלן!
אני עכשיו בשלב שיפור הסכם, ורציתי לשאול לגבי הבגרות במתמטיקה:
1. האם אפשרי להתקבל לרפואה עם 3 יח"ל?
2. מהנסיון שלכם, האם עדיף לשפר ל-4 יח"ל עם סיכוי סביר לציון טוב או ללכת על הכל או כלום עם 5?

רפואה2

New member
אהלן

אני אישית בחרתי בתיכון לעשות 4 יח"ל במתמטיקה מתוך הבנה שבאמת הממוצע שלי יהיה גבוהה יותר (ממש לא אהבתי מתמטיקה)
ההשלכות:
אכן ממוצע גבוהה יותר.
בטכניון קצת יותר נמוך.
מבחן כניסה במתמטיקה בתל אביב.
עכשיו- אם אתה בשלב של שיפורים.. אז לדעתי- כבר תעשה 5 יח"ל.
אני לקחתי את הסיכון פה ואני שלמה עם זה..(ולא שיפרתי שום דבר מהתיכון)
לשיקולך..
בהצלחה

omri1209

New member
לדעתי אם כבר משקיעים בזה זמן עדיף 5 יח"ל...

אני השלמתי מכלום ל-5 ובדיעבד זאת הייתה ההחלטה הכי חכמה שעשיתי: מקפיץ את הסכם שלי ממש (ויש לי 92 סופי, שזה ציון אנושי ולא בשמיים בכלל), במיוחד משמעותי לממוצע בטכניון ובעברית, ובתכלס לדעתי ב-5 יח"ל באמת לומדים חשיבה מתמטית (ברמה של תיכון, אבל זה עזר לי אח"כ בכל הקורסים המדעיים בתואר), ומחבריי שעשו 4 הבנתי שזה לא ממש כך (מסייג: מדובר בעדות שמיעה, כל עושי ה-4 המבסוטים, אין לי ספק שאתם מלכי החדו"א, אל תסקלו אותי בבקשה).

Medicus

New member
תודה לשניכם!

השאלה היא אם במקרה שלי, שעשיתי 3 יח"ל בתיכון, אף פעם לא התחברתי למתמטיקה ועברו כמה שנים טובות של צבא וטיולים מאז שנגעתי בחומר הזה(פסיכומטרי לא באמת נחשב), כדאי לגשת כבר בחורף הקרוב ל-5 יחידות במתמטיקה. מה אתם אומרים?
ובנוגע לשאלה הראשונה, יש אפשרות תאורטית להתקבל לרפואה עם 3 יח"ל?
ולגבי קורסים, אני יודע שפורומים הם לא המקום לפרסומת, אבל מישהו יכול להכווין אותי למכון(האופציות שלי הן קידום והייקיו)?

only12

New member
לעניין השאלה התיאורטית

אני עם שלוש יחידות במתמטיקה, ורשומה להיבחן בכל המוסדות חוץ מהטכניון (אני חושבת שלא ניתן להירשם עם 3 יחידות).
זה הכל שאלה של ממוצע הבגרויות. בעברית אני עם 11.17. מה שכן, אם הולכים ללמוד בתל אביב צריך להשלים מתמטיקה 5 יחידות במילא, ככה שאם אתה בונה על להיבחן לתל אביב ובמילא משלים, אולי כבר שווה 5 יחידות.

omri1209

New member
...

בעניין השאלה התיאורטית על קבלה עם 3 יח"ל - אין לי שמץ (שיחה קצרה למשרדי הרישום השונים או שוטטות באתרים תפתור זאת).

בעניין ההשלמה - לי לא הייתה בגרות במתמטיקה בכלל, והצלחתי להסתדר, אבל זה היה כרוך בעבודה קשה! הרבה דברים ממש בסיסיים למדתי וגיליתי תוך כדי תנועה גם... (מביכה כמות התובנות שנחתו עליי בכמה חודשים שלמדתי לבגרות, ולא נחתו ב-12 השנים שלפני-כן...) - בקיצור בעיניי זה אפשרי אבל מאתגר.

קורסים - לא נראה לי שזה משנה כל כך, לדעתי זה בעיקר תלוי בך ובכמה תשקיע...

(ויש לי ספרים להשאלה אם תרצה לעשות לבד).

למעלה