לגבי כרטיס וידאו...

S p a r k l e

New member
לגבי כרטיס וידאו...

שלום , אני בצעדיי הראשונים בתחום העריכה, אז סליחה על השאלה הטירונית... אני מתכנן לקנות מחשב חדש שיתן לי תמיכה בעריכת וידאו, לכן רציתי לברר מה צריך להיות במחשב. הבנתי שיש כרטיסי לכידת וידאו שעולים אלפי ש"ח, מה בעצם הצורך בהם - אם אני יכול "ללכוד" וידאו דרך ה FIREWIRE ? תודה מראש.

mandelbaum

New member
יחי ההבדל הקטן

ההבדלים יכולים להיות משמעותיים הן בעבודת העריכה עצמה הן באיכות כרטיסי ה-FW מוגבלים בכך ש- א. האיכות המקסימלית בה הם ייכולים לדגום זה בפורמט DV היינו 3.5 MB/S ב. אין להם אפשרות לדגום ממקורות אנלוגים אלא ע"י ממירים חיצוניים ג. לכרטיסים יקרים יותר יש אפשרות לעבוד "בזמן אמת" ללא רינדור אפקטים וכו' בנוסף יש להם תוספים משלהם (אפקטים, אפשרויות יצוא) ד. כרטיסים שמשתמשים בהם לעריכה מקצועית יש להם כניסות קומפוננט שאיכות הוידאו מגיע לכ-15 MB/S וזהו קצה הקרחון

roymesi

New member
אבל יש לי שאלה חשובה...

בעצם למצלמות וידאו דיגיטליות יש רק יציאה של FIREWIREת אז ממילא קצב הדגימה הוא של FUREWIRE, ואז אפשר להשתמש בכרטיס עריכה פשוט, לא? כנראה שאני לא מבין פה משהו... כי היתרונות כאן למעשה הם שניים עיקריים: עריכה בריל טיים, וכניסה קומפוננטית. כניסה קומפוננטית לא תורמת מאומה למצלמת וידאו דיגיטלית, לא? ועריכה בריל טיים זה מותרות באמת נהדרת אבל אפשר להוציא דברים נפלאים גם בלעדי זה. לדעתי, לפחות. כלומר, אם יש יש לי מצלמת וידאו דיגטילית שמבצעת המרה אנלוג->דיגיטל, אזי פתרתי כבר חצי מהבעיות, לא?

uriuma

New member
לפי דעתי כדיי להתחיל

אין צורך לקנות כרטיסים יקרים, אם יש לך מצלמת וידאו דיגיטלית כל מה שאתה צריך מהמחשב זה דיסק גדול (ככול שאפשר) הרבה זיכרון ram וכרטיס fierwire, וזהוא את כל שאר הדברים תאכל להוסיף בהמשך לפי הצרכים שלך, כמובן שככול שתשקיע בזיכרון ובכרטיס וידאו ככה העבודה תתבצע מהר יותר. לפי מיטב הבנתי אין הבדל באיכות הסרט הסופי בין אם אתה משתמש בכרטיס וידאו או לא. זהוא בהצלחה...

S p a r k l e

New member
אם ככה...

מנסיוני הדל ראיתי שבמחשב חלש כל פעולה לוקחת שעות. לא כ"כ הבנתי - האם כרטיס הוידאו מסוגל לדגום בצורה חוסכת זמן CPU ? או לבצע את העיבוד על הכרטיס עצמו (פעולות עריכה, אפקטים ,רינדורים בקיצור) ? בהחלט הייתי רוצה לראות מיד כל פעולה שאני מבצע בעריכה ללא עיכוב, וכן לא לבלות שעות בהמרה לפורמט אחר (דחוס ובדומה) יש לציין שהמקור המצולם הוא דיגיטלי, ומטרתי הסופית ליצור CD או DVD לצפייה במחשב או במכשיר DVD ביתי. אודה לכם אם תכוונו אותי בגדול לאיזה רמת מחשב/כרטיס עריכה עלי ללכת.

יש כרטיסי עריכה (לא כולם) ../images/Emo16.gif

שמבצעים אפקטים מסויימים על הכרטיס עצמו או בשילוב עם המעבד, ככה שמקבלים REAL TIME- התוצאה בזמן אמת, בלי רינדור.
ניר

uriuma

New member
כפי שאמרתי

העדר כרטיס עריכה אינו פוגם באיכות הסרט אבל הוא כן משפר את הביצועים בזמן אמת.

S p a r k l e

New member
זמן אמת...

תודה, אבל עדיין למה הכוונה בדיוק זמן אמת? איזה כרטיס מומלץ לפי המטרות שכתבתי? (סליחה על הנדנוד אבל החיפוש נותן ים של מידע לא לענין) אולי יש למישהו הפניה לאיזה אתר מידע או נתוני כרטיס... אגב לפי מנדלבאום ה-FW לא מאפשר איכות דגימה כמו כרטיס טוב.

mandelbaum

New member
כמו כרטיס טוב

עם כניסת FW ישנם כרטיסים עם כמובן כניסות יותר איכותיות כמו קומפוננט ו-SDI או HD אבל כמו שציינו POTTER ו-URIUMA הכרטיסים נותנים בעיקר תמיכה לתוכנה ברמת עבודה (REAL TIME) במקום שהCPU יעשה את העבודה בעצם הכרטיס עושה

mandelbaum

New member
זמן אמת

זמן אמיתי זמן ניגון הסרט לא המתנה לחישוב האפקטים

S p a r k l e

New member
תודה הארתם את עיניי ../images/Emo22.gif

אז איזה כרטיס/ים מומלץ/ים למתחיל עד בינוני עם יכולת זמן אמת (שוב - במטרה לעבוד ברמת DV לצריבת CD / DVD) ?

למעלה