לגבי חמוס

yona311

New member
לגבי חמוס

יש לי כמה שאלות לפני קניית החמוס: א.כמה בערך עולה לכם כל חודש טיפול בחמוס? (אוכל, חיסונים, חול חתולים לקקי) ב. מה בערך הסכום שאני יוציא בקניית החמוס (סירוס(זה יהיה זכר), חיסונים, אוכל) ג. האם ארון עם רשת במקום דלת יכול לשמש כלוב לחמוס? (הגודל הוא מטר על מטר)
 

Sweet Fantasy

New member
תוכל לקרוא את התשובות

לשאלות א 'וב' בשאלות נפוצות (למעלה בשורה הכחולה) לגבי ג'- כן זה יכול להתאים אם הרשת חזקה מספיק.
 

WTR

New member
אז ככה..

לחמוס אחד? (אני מקווה שאני זוכרת נכון..) 1. אוכל קונים בפעם בחודשיים או יותר. תלוי מה אתה קונה. זה יכול להיות בין 70 ל140 ש"ח אם אני לא טועה, וזה 3-4 קילו. בפעם הראשונה שמחסנים עושים חיסון אחד של כלבלבת, ואז אחרי חודש. כדאי גם לתלע. אחרי זה עושים רק פעם בשנה. כל חיסון כזה עולה בסביבות 170 ש"ח, ותילוע עולה 10-15 ש"ח. חול גם כן קונים פעם בכמה חודשים. תלוי איזה חול אתה קונה וכמה ממנו. זה יכול להיות בין 30 ל80(?) שקל, תלוי איפה. אם אתה מאזור השרון, אני יכולה להמליץ לך על חנות זולה. אל תשכח שצריך לקנות גם צעצועים וכלוב. צעצועים כדאי לחדש בפעם בכמה זמן. אבל כלוב זו הוצאה חד פעמית. 2. חמוס אצל מגדל יכול לעלות 200-350 ש"ח. מעל למחיר הזה, זו גניבה. סירוס עולה בין 300 ל600 ש"ח. תלוי אצל איזה ויטרינר.. 3. לא, חמוס יכול לקרוע רשת עם הציפורנים/שיניים. אם התכוונת לרשת ממתכת (כמו כלוב ארנבים) אז זה משהו אחר. אתה רוצה לבנות כלוב לבדך? ארון זה לא ממש טוב לדעתי, כי בהתחלה הוא לא יידע איפה לעשות צרכים, אז הוא יעשה איפה שבא לו. ועץ סופג פיפי אז אתה בחיים לא תצליח לחנך אותו, כי כל פעם שהוא יריח את השתן של עצמו, הוא יעשה באותו מקום שוב ושוב.
 

Sweet Fantasy

New member
אפשר בכיף

לעשות כלוב בתוך ארון, אם הרשת חזרה העשו את הכלוב כמו שצריך. חבל סתם להגיד. יש לא מעט אנשים (בינהם לירז) שעכשו בתוך ארון כלוב לחמוסים וזה עבד מעולה. והנוסף, חבל לענות כל הזמן על השאלות מחדש (1 ו-2) בשאלות נפוצות יש את כל הפירוט והעלויות, למה יש שאלות נפוצות? אבל זאת כבר בחירה שלך.
 

yona311

New member
תודה על התשובות

תודה על התשובות ולגבי הריח בארון אפשר לשים בתחתית פלסתיק ועליו את הבדים כמצע... והיה לי חתול אז חול וארגז כבר יש... אתם ממליצים על דוקטור אמיר מאורר? או דוקטור שרון?
 

WTR

New member
לא מכירה את ד"ר שרון אבל אמיר

נשמע ויטרינר טוב ממש ששמעתי מאנשים. נסיון אישי איתו אין לי. בקשר לתחתית של הכלוב - נשמע בסדר גמור. הוא יהיה במקום קרוב לריצפה? או גבוה? ואתה צריך לקחת בחשבון גם טיפול פרעושים כל חודש (למניעה) ולשמור תמיד בצד כסף למקרי חירום, כי לצערנו מדובר בחיה שיודעת להכניס את עצמה לצרות, ומגיל 4 נוטה לפתח סרטן.
 

WTR

New member
אני לא אומרת "סתם",

אני אומרת את דעתי.
 

Sweet Fantasy

New member
אממ,

זה נשמע כמו דעה נחרצת, שהיא מניסיון. בגדול אין בעיה עם כלוב בארון כל עוד הוא מחוזק, אבל גם לדעתי עדיף כלוב שמותאם לחמוסים, גם לדעתי יותר קל לניקוי ויותר אסתטי, וגם את מתפספס זה לא נספג כמו בעץ.. בקיצור, לא התכוונתי שתפגעי או משהו, פשוט תנסי שהתשובה תהייה ברורה, יש הבדל בין אי אפשר, ולדעתי לא מומלץ.
 

WTR

New member
מה לא ברור בזה שזו הדעה שלי?

"ארון זה לא ממש טוב לדעתי"
 

Sweet Fantasy

New member
התכוונתי יותר ל"לא" הנחרץ

לא משנה, (את שוב במחזור? לא עבר חודש
) ילדה עצבנית.
 

WTR

New member
לא,

והלא נחרץ היה על הרשת. אם הוא התכוון לרשת רגילה, חמוס יכול לקרוע אותה בקלות.
 

Sweet Fantasy

New member
טוב סליחה, חבל שאני לא יכולה

לראות אותך, הייתי שופכת עלייך דלי מים, עם קקי של החמוסים
סתם סתם
טוב אולי לא סתם..
 

WTR

New member
כן, אם הייתי פוגשת אותך..

הייתי עושה לך הרבה יותר מזה
 

mikonww

New member
אמממ שאתן ניפגשות בבקשה תומרו לי

אני הגיע עם מצלמה וודאו ועם כאל צופים נרחב ! תרשו לי להציע בריכת בוץ בגודל של זירת הגרוף בבגדים חסופים חחחחחחחח
 

yona311

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo198.gif../images/Emo45.gif../images/Emo129.gif

פחח אני לא מתנגד לבוא ואפילו להצתרף לבריכה...
 

Twinsen2005

New member
אוקי! למפגש הזה אני מגיע!

*רושם לעצמו הערה ביומן, להביא בוץ, ולדאוג להתקשר למיקי שיביא את המצלמה וגם את ליצ'י* יופי ... מצויין... מעולה...
 
למעלה